Rasmus Brodersen

Rasmus Brodersen

Arkitekt MAA

Mit navn er Rasmus Brodersen, jeg er arkitekt og konsulent med mere end 10 års erfaring som arkitekt fra tegnestuer i Danmark og Australien. Jeg har en Master i ledelse af byggeri 2011 med speciale om professionalisering af bæredygtighedsbegrebet i byggeriet. Jeg beskæftiger sig med design, projektering og konsulentarbejde inden for bæredygtighed, digitalisering og energiforbrug i byggeriet.

Jeg er især optaget af hvordan bæredygtighedsbegrebet udvikler sig når det bliver til en "vare" eller en professionaliseret ydelse, der skal måles og vejes. Hvordan sikrer man at nogle af de vigtige, men mere uhåndgribelige aspekter af bæredygtighed, inddrages i dagens meget kvantitative opfattelse af emnet?

Tlf.:  +45 5059 5141, Email: rasmus@rb-arkitekt.dk

Min blog er en reportage i 4 dele, som tager udgangspunkt i 3 oplæg om bæredygtighed i byggeriet på Building Green, messe for bæredygtigt byggeri 12.-13. oktober 2011 i Forum, København. 

Baggrund for bloggen
Overalt i byggebranchen snakkes der om bæredygtige løsninger, men overblikket kan let drukne i nye byggevarer, pilotprojekter snak om integreret design osv.

En systematisk indgangsvinkel til emnet kunne være at tage udgangspunkt i den kommende danske certificeringsordning for bæredygtigt byggeri, der tager hensyn til ca. 50 forskellige parametre inden for bæredygtighed.

På Building Green messen i Forum den 12.-13. oktober, var der netop en række oplæg om dette emne. Midt imellem solceller, træfiberisolering, intelligente el-styringssystemer og InnoBYGs egen stand, var der onsdag eftermiddag 3 oplæg om helhedsorienteret bæredygtighed og certificering af bæredygtigt byggeri. Det vil sige, hvordan man kommer rundt om hele bæredygtighedsaspektet, når man udover fokus på at reducere energiforbruget, også inkluderer aspekter som social bæredygtighed, indlejret energi i byggematerialer, økonomi og ikke mindst, hvordan vurderingen af disse aspekter og mange flere indgår i en certificeringsordning af bæredygtigt byggeri.

Følgende talere var programmet:

Lone Møller Sørensen, direktør for Byggeri & Design hos Rambøll

Juliane Münch, projektleder hos Drees & Sommer

Søren Aggerholm, Forskningschef, SBI på vegne af Ida Garre Projektdirektør for Byggeri & Design, Rambøll & næstformand for Green Building Council Denmark.

Forfatter

Aktiviteter fra Rasmus Brodersen

Reportage fra Building Green - del 1

Min blog er en reportage i 4 dele, som tager udgangspunkt i 3 oplæg om bæredygtighed i byggeriet på Building Green, messe for bæredygtigt byggeri 12.-13. oktober 2011 i Forum, København. 1. blog tager udgangspunkt i oplægget af Lone Møller Sørensen, direktør for Byggeri & Design hos Rambøll. Helhedsorienteret bæredygtighed hos Rambøll Lone Møller Sørensen lagde ud med at fortælle om, hvordan man arbejder med helhedsoriente…

Reportage fra Building Green - del 2

Min blog er en reportage i 4 dele, som tager udgangspunkt i 3 oplæg om bæredygtighed i byggeriet på Building Green, messe for bæredygtigt byggeri 12.-13. oktober 2011 i Forum, København. 2. blog tager udgangspunkt i oplægget af Juliane Münch fra Drees & Sommer. Certificering af bæredygtighed Juliane Münch fra Drees & Sommer fortalte om nogle af de forskellige certificeringsordninger for bæredygtigt byggeri, der findes rundt…

Reportage fra Building Green - del 3

Min blog er en reportage i 4 dele, som tager udgangspunkt i 3 oplæg om bæredygtighed i byggeriet på Building Green, messe for bæredygtigt byggeri 12.-13. oktober 2011 i Forum, København. 3. blog tager udgangspunkt i oplægget af Søren Aggerholm, Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) DK-GBC og den danske certificeringsordning Søren Aggerholm, der præsenterede et oplæg fra Green Building Council Denmark, på vegne af Ida Garre, fortalt…

Reportage fra Building Green - del 4

Min blog er en reportage i 4 dele, som tager udgangspunkt i 3 oplæg om bæredygtighed i byggeriet på Building Green, messe for bæredygtigt byggeri 12.-13. oktober 2011 i Forum, København. 4. blog er mit eget afsluttende debatoplæg. På vej mod en systematisering af bæredygtighedsbegrebet Hvad er status for arbejdet med helhedsorienteret bæredygtighed? Den helhedsorienterede bæredygtighed skal som beskrevet i dagens oplæg forene så…