Er vi ved at kradse i overfladen til noget nyt?

Er vi ved at kradse i overfladen til noget nyt?

I spireprojektet Mikroprojektering er vi i gang med en desk-research (et pænt ord for at undersøge, hvem der ellers har set og skrevet noget klogt om samme emne). Det er SBi der har den spændende opgave.

Denne desk-research vil danne grundlag for workshops med udførende og bygherrer. Umiddelbart indikerer de første resultater af desk-researchen, at vi har med jomfrueligt land at gøre. Der findes umiddelbart ikke nogle systematiske undersøgelser, der omhandler begrebet "Mikroprojektering" eller hvor de udførende laver "projektering", som påvirker løsningens udformning og kvalitet. Det i sig selv gør det jo spændende, for det er med til at øge potentialet for et evt. resultat af projektet. Hvordan er beslutningsprocessen reelt set når en mindre bygherre (f.eks. en boligejer) beslutter sig for at få lavet noget på huset og ringer til en håndværker? Og hvad er potentialet for at få "mere" bæredygtighed ud af renoveringen, hvis bygherre og håndværker overvejer lidt forskellige løsninger (=mikroprojektering)?

Til det skal der bruges nogle redskaber/værktøjer og processen skal undersøges. Et vigtigt element i projektet er at få afdækket udfordringerne og den almindelige beslutningsgang. Hertil bruger vi branchen. Lund & Staun, Strø Mølle Akustik, Jørn Johansen samt Dansk Byggeri og Grundejernes Investeringsfond (GI) er med i projektet. GI har medfinansieret projektet med 150.000 kr.

I workshops med de udførende og udvalgte bygherre tages der udgangspunkt i to renoveringscases: En tagrenovering og et badeværelse for at kunne lave en slags "gameification" af processen. Der regnes med minimum 6 udførende (hvor i de tre overstående deltager) og 6 bygherre til workshops.

De første workshops er planlagt til før sommerferien.

Følg med her på bloggen!

Læs projektbeskrivelsen


Kommentarer