Skodsborgvej 20. september 2012

Skodsborgvej 20. september 2012

Her kan du se billeder fra Videncenter for Energibesparelser i bygniner og InnoBYGs On-Site besøg på Skodsborgvej, hvor vi besøgte en murermestervilla, opført i 1927. Her har familien igennem et års tid opgraderet villaen fra energiklasse G til D.

Der var oplæg og rundvisning af husejer Thomas Baarup, tømrer og energivejleder Thomas Guld samt ingeniør og konsulent, Susie Merete Frederiksen, som har deltaget i energirenoveringen fra Videncenter for Energibesparelser.

Læs også mere om renoveringsprojektet på Videncenter for Energibesparelser i bygningers hjemmeside (det nederste projekt på siden).

 

1

Nogle af de ca. 20 deltagere samlet i familiens stue til indledende oplæg samt fremvisning af film, om energirenoveringen i huset.

2

Dagens tre oplægsholdere. Fra venstre er det husejer Thomas Baarup, Energivejleder og tømrer, Thomas Guld og ingeniør Susie Merete Frederiksen fra Videncenter for Energibesparelser i bygninger.

3

Thomas og Thomas svarede på mange interessante spørgsmål fra deltagerne, som vanen tro var gode til at spørge ind til de mange spændende løsninger.

4

Videncenter for Energibesparelser har lavet en masse film for Energistyrelsen, hvor alle de løsninger som er anvendt i huset bliver gennemgået.

5

Rundvisningen gik blandt andet ned i familiens kælder, hvor teknikhjørnet indeholder en ny kondenserende gaskedel og en solvarmebeholder.

7

Her ses styringen til solvarmeanlægget.

8

Det såkaldte "Teknikhjørne".

9

Det var især førstesalen, som fik den helt store tur. Inden renoveringen var den nærmest uden isolering og meget utæt og derfor svær at varme op. Efter renoveringen er familiens soveværelse blevet et rart sted at opholde sig.

10

Energirenoveringen har gjort huset tæt og velisoleret, hvilket også har givet et større behov for udluftning end før. Derfor er der installeret et ventilationsanlæg med varmegenvinding, som sørger for frisk luft hele tiden og som genvinder 85 % af den varme, som suges ud. I "kassen" bag døren er ventilationskanalerne til indblæsning og udsugning i stueetagen gemt.

11

Et kig op på loftet.

12

I 1951 blev der etableret et badeværelse i en kvist på førstesalen. Ved renoveringen blev kvisten efterisoleret udefra og der blev sat solvarmepaneler samt indtags- og afkasthætter til ventilationsanlæg på taget.

13

Og sådan ser det ud - en murermestervilla fra 1927, energirenoveret fra energiklasse G til D. Der er dog stadig 2 energirenoveringsprojekter på familiens ønskeliste: Isolering af etageadskillelsen mod kælderen samt indvendig efterisolering af helstensvæggene i entreen. De sidste to projekter vil bringe huset til energiklasse C - svarende til et nyt hus opført efter BR08.