Invitation

Bæredygtighed i de tidlige designfaser

  • -

  • Aalborg Universitet, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV

 

Hvilket fokus danner baggrund for arbejdet med tidligt integration af bæredygtighed?
Hvilke koncepter baner vej for at inddrage bæredygtige designparametre i de tidlige designfaser?
Hvordan kan værktøjer adressere de tidlige designfaser hvor der er et begrænset datagrundlag? 

Med denne workshop vil vi gerne engagere jer der arbejder med bæredygtigt byggeri i en diskussion af resultaterne fra to InnoBYG Spireprojekter; Bæredygtighedsparadokset og Smidiggørelse af LCA i de tidlige designfaser.

Vi skaber rammerne for diskussionen via oplæg om resultaterne af de to spireprojekter samt eksempler på bæredygtige fokusområder i designet. Vi ser frem til at høre, hvordan I mener, at koncepter og værktøjer kan inddrages i det tidlige bygningsdesign. 

PROGRAMPUNKTER
Diskussion af resultater fra projektet Bæredygtighedsparadokset: Om (mis)match’et mellem de spørgsmål vi stiller, og præcisionen af den data der skal give os svar. Projektets forslag til løsning omhandler en synliggørelse af de prioriteter der træffes i designets tidligere processer, og derved understøtte dialogen så de parametre der bringes i spil er tydelige for alle parter
Praksis-arbejdet med bæredygtighed i de tidlige designfaser: Eksempler fra praksis om arbejdet med bæredygtige strategier indenfor FNs 17 verdensmål, Cirkulær Økonomi mv.
Diskussion af resultater fra projektet Smidiggørelse af LCA i de tidlige designfaser: Eksempel på arbejdet med miljømæssige livscyklusvurderinger (LCA) i byggeriet – Præsentation af værktøj der erstatter en arbejdstung LCA-proces med simple indtastninger

TIDSPUNKT og sted
29.05.2018 kl. 13.00 - 29.05.2018 kl. 16.30; Aalborg Universitet, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV

Deltagelse er gratis men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her