Besøg i FN-Byen på Marmormolen

Besøg i FN-Byen på Marmormolen

  • -

  • FN-Byen P/S

  • Marmorvej 11 DK-2100 København Ø

FN-Byen

 

Se billeder fra vores besøg i FN-Byen

Den 22. september var InnoBYG på besøg i FN-Byen på Marmormolen, hvor Jens Ove Krusaa, som er direktør i FN-Byen, udviklingsselskabet By og Havn, holdt oplæg om projektet, og derefter gav en rigtig spændende rundvisning i byggeriet.

FN Byen er tegnet af arkitektfirmaet 3XN og bliver en del af den kommende byudvikling på Marmormolen, hvor der også er planlagt andet erhverv, boliger, park og to karakteristiske tårne forbundet af en cykel- og gangbro i 65 meters højde.

Byggeriet har en høj miljømæssig profil; et såkaldt energiklasse 1-byggeri, hvilket betyder, at der i huset skal bruges under 50 KwH pr. kvadratmeter pr. år.

FN Byen bliver desuden blandt de første LEED certificerede byggerier i Norden, og det første som projekteres efter den seneste skærpede revision af systemet, LEED 2009.

Fakta om FN Byen:
28.000 m2 kontor
5.000 m2 teknik og lager i kælderen
Auditorium med plads til 450 gæster
Der bruges regnvand i WC'erne
Køling af bygningen foregår via havvand
Alt lys er teknisk styret
Huset tages i brug omkring årsskiftet 2012/2013
Huset bliver bygget som et energiklasse 1-hus. Energiklasse 1 er en betegnelse for et klimarigtigt hus, som skal bruge mindre end 50 Kwh pr kvm pr år til opvarmning
Solcellesystem på taget
Byggeriet opføres på en ø, som er konstrueret til lejligheden
Tegnet af arkitektfirmaet 3XN
Byggeriet forventes at begynde i 4.kvartal 2010
Der afholdtes EU-licitation mellem 6 prækvalificerede entreprenører i perioden 15. marts 2010 - 17. maj 2010. E. Pihl & Søn A.S. vandt totalentreprisen
FN Byen bliver projekteret og udført, så den kan blive LEED certificeret.  

OBS: Der er begrænset deltagerantal på 20 personer til rundvisningen, tilmelding efter først-til-mølle princip. Der er gratis deltagelse for InnoBYG-medlemmer. For ikke-medlemmer er prisen 300 kr.

Hvis du har tilmeldt dig og ikke kan deltage alligevel, så husk at melde fra, så der kan blive plads til en anden. Det koster 300 kr. for no show eller for sen afmelding (ikke senere end 2 arbejdsdage før mødet afholdes).

Billedet øverst er fra 3XN