Inspirations- og netværkstur til Malmø

Inspirations- og netværkstur til Malmø

  • -

  • Västra Hamnen, Malmø

  • Lilla Varvsgatan 10, 211 19 MALMÖ, Sweden

Klyvaren

Arrangementet er desværre aflyst pga. for få deltagere.

 

Den 27. september kan du komme med InnoBYG på spændende inspirations- og netværkstur til Malmø, nærmere bestemt til bydelen Västra Hamnen.

I juli 2012 indviede den danske tegnestue Hvidt Arkitekter, boligselskabet Vita Örn og entreprenøren NCC,  det første fuldt ud klimakompenserede boligbyggeri i passivhus-standard i Europa.

Byggeriet hedder Klyvaren, og er opført som passivhus-byggeri efter svensk standard og har et meget lille behov for tilført energi, fx fordi byggeriet har aktivitetsstyret belysning, energirigtige tekniske installationer og et effektivt ventilationssystem.

Vi besøger den spændende bygning, hvor vi får oplæg fra Byggherren Joakim Feldt, Vita Örn, Arkitekt Marius Lorentzen, Hvidt Arkitekter og NCC, hvor både Affärschef Thomas Karlsson, LM Stilje (projektchef), David Karlsson (bitr. projekteringsledare) og Hans Söderling (Installationsledare) holder oplæg og besvarer spørgsmål.

 

Västra Hamnen og netværksmiddag
Bydelen Västra Hamnen har gennem de seneste 10 år gennemgået et stor forvandling fra kystnær industrimark til byområde og huser i dag mange interessante bygninger, fx Turning Torso, og nu også Klyveren.

Efter Klyveren, besøger vi Cleantech Center/Stadsbyggnadsforum, hvor informationschef Göran Rosberg fortæller om udviklingen i Malmø, med fokus på Västra Hamnen og bagefter er der netværksmiddag på en hyggelig restaurant i området (egenbetaling).

 

Praktisk information:
Vi tager toget til Malmø og mødes på Hovedbanegården kl. 11.30, hvor vi sammen tager toget til Malmø. Herfra går vi til Klyvaren. Hvis man vil køre i bil er det også ok, så skal man bare være ved Klyvaren kl. 13.00.

Husk påklædning efter vejret, meget af turen foregår udenfor.

Der er max plads til 25 deltagere på turen, InnoBYG sørger for billetter til Malmø. Hjemrejse samt restaurantbesøg er for egen regning.

Det er gratis at deltage i turen for InnoBYG medlemmer og medlemmer Dansk Byggeri og Bygherreforeningen (hjemrejse samt netværksmiddag er for egen regning).

Pris for ikke-medlemmer er 300 kr. ex. moms. (Hjemrejse samt netværksmiddag også for egen regning).

Prisen for en enkeltbillet fra Malmø til København er 84 kr.

OBS: Der er kun plads til 25 deltagere på turen og pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet.

HUSK at melde fra, hvis du bliver forhindret. Ved udeblivelse betales et gebyr på 300 kr.

 

Program

Kl. 11.30
Vi mødes på Hovedbanegården i København, ved indgangen over for Tivoli.

Kl. 11.52
Afgang til Malmø

Kl. 12.26
Ankomst til Malmø, hvorefter vi går til Klyvaren

Kl. 13.00
Oplæg og rundvisning

v/Byggherren Joakim Feldt, Vita Örn

v/Arkitekt Marius Lorentzen, Hvidt Arkitekter

v/NCC, Affärschef Thomas Karlsson, LM Stilje (projektchef), David Karlsson (bitr. projekteringsledare) og Hans Söderling (Installationsledare)

Kl. 14.30
Besøg hos Cleantech Center/Stadsbyggnadsforum, oplæg

v/Informationschef Göran Rosberg

Kl. ca.16.00
Netværksmiddag på nærliggende restaurant (OBS: egenbetaling)

Netværksmiddag er frivillig, og ønsker man ikke at deltage i denne, slutter arrangementet her.

Hjemrejse forventes at være kl. 17.33 eller 17.53 - hjemrejse er for egen regning.

 

Om Klyvaren
Udover at være et passivhus-byggeri, er Klyvaren det første boligbyggeri i Europa, hvor der kompenseres for udslippet af klimagasser i forbindelse med opførelsen. Det sker blandt andet i kraft af en velgennemtænkt logistik og materialehåndtering og en høj grad af materialegenanvendelse er projektets miljø- og klimapåvirkning som udgangspunkt meget lille.

De klimagasser, opførelsen af et sådant byggeri alligevel uundgåeligt kommer til at belaste klimaet med, kompenseres der for gennem investeringer i certificerede klimaprojekter andre steder.

Det ca. 9.000 kvm store byggeri i Västra Hamnen er fordelt på 73 lejligheder i størrelsen fra 54- til 90 kvadratmeter. Hertil skal lægges fællesarealer samt arealer til liberalt erhverv. Den samlede entreprisesum er på 90,26 mio. kr. (107 mio. svenske kroner).

Kilde: Licitationen - se originalartikel

Læs mere om projektet hos NCC

 

Om Västra Hamnen
For 100 år siden var der ingenting. 40 år senere var Västra Hamnen en gigantisk kunstig ø, der med et virvar at kraner, dokker og kæmpe montagehaller husede et af Nordeuropas største ubådsværfter. I dag er området støvsuget for tung industri.

Den store kunstige ø, som nu udgør Malmøs nye bydel, er en farverig blanding af moderne arkitektur og byplanlægning ned til mindste kantsten. Men mest af alt er det en bydel med liv - og et besøg værd, hvis man alligevel har vovet sig hinsidan.

Västra Hamnen ligger gemt lidt af vejen vest for Malmö Centralstation. Men de mange kraner og højhuset 'Turning Torso', der vrider sig 190 meter op i luften, afslører, at der er tale om alt andet end et forfaldent dokområde. I løbet af de seneste ti år er tusindvis af mennesker og arbejdspladser flyttet til Västra Hamnen, der udover et alsidigt bybillede kan præsentere en helt unik maritim atmosfære pakket ind i original arkitektur og spøjse løsninger. Med både beboelse, kontorbygninger, et universitet med 20.000 studerende og alle de andre ting, man forventer, at en storby indeholder, er Västra Hamnen en helt ny by i byen.

Kilde: AOK - læs originalartiklen

Læs mere om Västra Hamnen