On-site besøg i Fiskens Kvarter

On-site besøg i Fiskens Kvarter

  • -

  • Fiskens Kvarter

  • 1 B, 2620 Albertslund

Fiskens Kvarter

Se fotos fra besøget

 

Den 23. maj, holdt Videncenter for Energibesparelser og InnoBYG fælles on-site visit i det energirenoverede Fiskens Kvarter, hvor Jesper Rasmussen, Byggechef i BO-Vest og arkitekt, Jørgen Kreiner-Møller fra NOVA5, viste rundt i huset.

On-site besøget blev indledt med et oplæg fra Jesper Rasmussen fra BO-Vest, som fortalte om baggrunden for projektet og de erfaringer der er gjort indtil nu. Efterfølgende gav Jørgen Kreiner-Møller fra NOVA5 arkitekter, os et indblik i de arkitektoniske tanker og udfordringer i projektet.

Rundvisningen startede i Fiskens Kvarter i huset som er udført som lavenergiklasse 2, og bagefter besøgte vi kort Bjørnens Kvarter, som er 1. generation af projektet. Undervejs var der rig mulighed for at stille spørgsmål til både Jesper Rasmussen og Jørgen Kreiner-Møller.

 

Om projektet:
I julen 2007 brændte to huse i Bjørnens Kvarter i Albertslund.

Efter aftale med Landsbyggefonden retablerede BO-Vest de to huse i 2008, som demonstrations- og udviklingsprojekt for et kommende projekt om renovering af alle 550 rækkehuse i Albertslund Syd. Målsætningen var at opnå minimum lavenergiklasse 2.

Efterfølgende er der gennemført et EUDP projekt med renovering af 6 rækkehuse i Fiskens Kvarter i 5 forskellige energiklasser, fra BR08 til energi+.

Projektet i Fiskens Kvarter er således 2. generation af projektudviklingen og det stod færdigt i sommeren 2011. Fem ud af seks huse er udlejet, mens det sjette indtil videre holdes fri af udlejning for at anvende det bl.a. som besøgssted.

Du kan finde yderligere oplysninger om projektet på projekthjemmesiden www.masterplansyd.dk eller i denne pdfbrochure