On site besøg Vester Voldgade 123

On site besøg Vester Voldgade 123

  • -

  • Vester Voldgade 123, 1552 Kbh. V.

Diasshow fra VV123 

Se flere billeder fra on-site besøget

 

Energirenovering i verdensklasse i Vester Voldgade 123

Den 27. juni, var vi på besøg i Vester Voldgade 123, da Videncenter for Energibesparelser og InnoBYG afholdt fælles on-site besøg nummer 2.  

Frem til medio 2012 gennemfører Bygningsstyrelsen en energirenovering, som reducerer energiforbruget i Vester Voldgade, så huset går fra energiklasse F til A, blandt andet ved at anvende en teknik, der kombinerer solfangere og styrede underboringer. En teknik, som har fået sin debut i dette københavnske renoveringsprojekt,  og som allerede er indarbejdet i et andet af Bygningsstyrelsens energiprojekter. 

Ejendommen indeholder hovedsageligt kontor, men også en institution og det samlede areal er på 5.652 m2, hvilket gør energirenoveringsprojektet til et af verdens største af sin slags.  

På on-site besøget var der oplæg fra projektleder Eva Kunckel fra Bygningsstyrelsen fra Mogens Jørgensen fra tnt arkitekter samt Lars Ørtoft fra Ørtoft Rådgivende Ingeniører A/S.

Vi sluttede af med en rundvisning i bygningen, hvor vi så de spændende løsninger, der er anvendt i renoveringsprojektet.

Se billeder fra arrangementet her

Arrangementet er afholdt og det er ikke muligt at tilmelde sig.

OBS: Der er kun plads til 30 deltagere til on-site besøget og pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet. Det er gratis at deltage i mødet, som er for alle interesserede.

HUSK sikkerhedssko samt hjelm, da der kun er adgang til byggepladsen iført disse.

HUSK at melde fra, hvis du bliver forhindret. Ved udeblivelse betales et gebyr på 300 kr.

 

Om projektet:
Formålet med energirenoveringen er at reducere energiforbruget på Vester Voldgade 123 så meget, at ejendommen løftes fra sin nuværende placering i energiklasse F til energiklasse A. De største opgaver i projektet bliver at efterisolere alle facader og installere nye vinduer og yderdøre over alt.

Der anvendes innovative løsninger i projektet som genbrug af regnvand til toiletskyl, lagring af solvarme under bygningen samt forvarmning/køling af indblæsningsluft med gratis energi fra jorden.  

Læs om projektet på Lars Ørtoft Rådgivende Ingeniørers hjemmeside

Læs artikel om projektet i Ingeniøren 

Læs om projektet på tnt arkitekters hjemmeside