PR-tur Aalborg - Bæredygtighedscertificering

PR-tur Aalborg - Bæredygtighedscertificering

  • -

  • Gabriel A/S

  • Hjulmagervej 55, 9000 Aalborg

Certificeringsordning for bæredygtigt byggeri i Danmark
- Tyskland viser vejen

Onsdag den 16. marts kan du få ny viden og blive klogere på den nye certificeringsordning for bæredygtigt byggeri, når SmartCity.dk og Innovationsnetværket InnoBYG inviterer til gå-hjem møde.

På mødet kan du stifte nærmere bekendtskab med byggebranchens nye innovationsnetværk InnoBYG, når netværksleder Henriette Hall-Andersen og sekretariatsleder Christine Larsen giver svaret på, hvorfor der er behov for et innovationsnetværk i byggebranchen og hvordan I helt konkret kan bruge InnoBYG i jeres virksomhed. Hør blandt andet om "Viden uden Grænser", "Fremtidens byggebranche er grøn og blå", "Netværk, innovation og bundlinje", og få svaret på, hvorfor I skal være en del af byggebranchens landsdækkende innovationsnetværk. Der vil også være en kort introduktion til de ti udviklingsprojekter som er startet op i InnoBYG og som man stadig kan nå at være en del af.

Det faglige fokus på mødet vil være på den nye ordning, som Green Building Council Denmark har besluttet, skal lægges op ad den tyske ordning DGNB, som i løbet af 2011 skal tilrettes så den passer til danske forhold.

På gå-hjem mødet vil Harpa Birgirsdottir fra SBi fortælle nærmere om DGNB, som meget specifikt analyserer en bygning ud fra tre dimensioner: miljø, økonomi og sociale forhold, som tilsammen giver et billede af bæredygtigheden. En anden væsentlig del af ordningen er en vurdering af bygningen i hele dens livscyklus, både hvad angår miljø og økonomi. Livscyklusvurderinger (LCA) bruges til at vurdere miljømæssige forhold i en bygnings livscyklus. Se også mere om emnet på DK-GBCs hjemmeside www.dk-gbc.dk.

I sit oplæg kommer Harpa Birgirsdottir også omkring det projekt hun er projektleder for i InnoBYG: Anvendelse af LCA data for danske byggevarer. Formålet med projektet er at bidrage til viden og værktøjer, som støtte for udvikling af bæredygtige byggevarer og bygninger i Danmark. Se mere om projektet her

Deltagelse er gratis. Ved udeblivelse opkræves et gebyr på 300 kr.
Tilmelding af hensyn til forplejning til jfc@civil.aau.dk

Download flyer for arrangementet