Invitation

Sådan styrker vi cirkulær økonomi i byggeriet

  • -

  • IDA Mødecenter Kalvebod Brygge 31-33 1780 København V

En bæredygtig fremtid stiller særlige krav til byggebranchen. Fremtidens byggeri skal nemlig kunne skilles ad, så komponenter og materialer kan bruges igen og igen. Samtidig skal løsningerne udlede så lidt CO2 som muligt.  

De kommende 40 år vil vi bygge mere på grund af større velstand end vi har bygget indtil nu i hele menneskehedens historie. Det kræver, at vi tænker radikalt anderledes. Cirkulær økonomi er nøgleordet – også i byggebranchen.

På denne Konference ser vi på mulighederne lige fra forskningen til udførelsen. Der bliver flere krav til at passe på ressourserne, således at materialer kan genbruges i samme eller nye produkter. Dette kræver udvikling af nye tanker hos forskningssteder, virksomheder og udførende.

Verdens befolkning bruger alle de ressourcer, som planeten kan nå at reproducere på et helt år. Byggebranchen forbruger i dag 40 procent af verdens ressourcer og skaber derfor en tredjedel af verdens affald og er på den måde i høj grad en del af problemet.

Den større opmærksomhed på ressourceforbrug og et ansvar for de kommende generationer stiller nye krav til bygherrer og nyt byggeri, der i højere grad skal tænke ansvarlighed over for jordens ressourcer sammen med økonomi.

I sommeren 2017 barslede regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi med sine 27 anbefalinger. Anbefalingerne udstikker kursen for nye grønne forretningsmodeller og et reduceret ressourceforbrug, der skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne.

Medarrangører på arrangementet er InnoBYG, SBI, DI Byg og Dansk Byggeri.
Er du medlem af InnoBYG kan du deltage til medlemspris. Du skal blot sende en mail til hbo@ida.dk med navn, tlf. nr. samt adresse hvortil faktura skal sendes.

Se program og tilmeld dig her