Studietur

Studietur til bæredygtige boliger i Aarhus

  • -

  • Busafgang fra Centralværkstedet kl. 08.30

Kom på studietur om bæredygtigt boligbyggeri i Aarhus

Den 30. marts 2017 kan du, i forbindelse med afholdelsen af Building Green i Aarhus, komme med på en inspirerende studietur til bæredygtige boliger i Aarhus. 

Studieturen, som foregår med bus, sætter fokus på udvalgte boligbyggerier, som har taget bæredygtighedens tre parametre seriøst, bl.a. via miljømæssig optimering ved præfabrikation, fokus på tæthed, isolering og C2C tænkning vedr. materialevalg. Ved prioritering af social bæredygtighed, inklusion og med en anlægsøkonomi indenfor det almene rammebeløb. 

Studieturen tager udgangspunkt i en holistisk tilgang til arkitekturen og stiller skarpt på sammenhængen mellem den arkitektoniske kvalitet og valget af bæredygtige løsninger. 

Undervejs på turen vil de to guider – en arkitekt og en ingeniør – introducere bygningerne og give et overblik over de bæredygtige indsatser i de enkelte byggerier. Det inkluderer bl.a. en redegørelse for LCA analyser som er foretaget af forskellige facadekonstruktioner samt en introduktion af de rådgivere og/eller bygherrer vi skal møde ved projekterne. 

Turen laves i samarbejde med Building Green og InnoBYG og udspringer af Miljøstyrelsens projekt med eksempelsamling om Bæredygtigt Byggeri, som du kan se her. 

 

Program

Busafgang fra Centralværkstedet kl. 08.30
Intro til turens program ved arkitekt maa Rie Øhlenschlæger, AplusB 
Præsentation af MST’s bygningsark med LCA på 1 m2 facade ved faglig leder Bæredygtigt Byggeri TI, Kasper Lynge Ph.d. 

09.00
Andelssamfundet, Ringgården afd 30,
Hjortshøj Møllevej 96-148, 8530 Hjortshøj
Rækkehuse ”Økologisk byggeri” opført 2002

Arkitekt: Arkitema Architects,
Ingeniør: Planenergi og Sweco

Fokus: Pionerbyggeri - hvorfor skal byggeriet hele tiden udvikles. Vi møder, Arkitemas miljøchef Lars Kvist. 

09.30
Aarhus Kommunes boliger for 16 voksne med udviklingshæmning, Vimby, som en del af Andelssamfundet Hjortshøj,
Gammel Kirkevej 62, 8530 Hjortshøj
Beskyttede boliger, opført 2016

Arkitekt:  CUBO arkitekter  
Ingeniør: Viggo Madsen A/S

Fokus: Social og miljømæssig bæredygtighed, Projektet fik Building Greens pris ”Det Bæredygtige Element, personprisen” 2016. Vi møder iværksætteren Erling Deigaard, Andelssamfundet og arkitekten, Peter Dalsgaard, CUBO arkitekter.

10.15
Bakkehusene afd.38,
Boligforeningen Ringgården, Lisbjerg
Almen Boligbebyggelse, rækkehuse med 50 boliger, hybrid konstruktion med beton lejlighedsskel og præfabrikerede lette facader, energiklasse 2020, C2C tænkning ved materialevalg, opført 2017

Arkitekt: Rubow Arkitekter og Regnbuen
Ingeniør. MOE
Totalentreprenør: NCC

Fokus: Bygningsintegreret PV, C2C og energiklasse 2020 uden PV. Vi møder direktør Palle Jørgensen, Boligforeningen Ringgården og Kompetencechef Energi og Indeklima Steffen Maagaard, MOE

 

Praktisk info

Det er gratis at deltage på studieturen, men der er begrænsede antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle princippet. Der er no-show gebyr på kr. 500, så husk at melde fra hvis du bliver forhindret i at deltage.

OBS: Der er busafgang fra Centralværkstedet præcis kl. 8:30 - vi er tilbage igen samme sted  kl 11:15.

Tilmeld dig her (husk at tilmelde dig særskilt, hvis du skal ind på Building Green efterfølgende - det gør du her)