Building Green Connections i Østrig Blog #2

Building Green Connections i Østrig Blog #2

Vores udviklingsprojekt "Building Green Connections", som er et Innovation Express projekt, har været på studie- og netværkstur i Østrig fra den 10. til den 13. december.

Her kan du følge turen via blogs, skrevet af Netværksleder Charlotte Darre, som er med på turen.

Du kan også følge turen på Twitter.

Hvad fik firmaet BURNBLOCK® ud af at deltage i turen?
Læs case her

 

12. december 2012

Dagens rundtur i Østrig har bl.a. budt på besøg hos Universität Innsbruck, hvor professor Michael Flach bl.a. fortalte om deres forsknings- udviklingsarbejde inden for smartcity, byfortætning og energieffektivitet. Med følgende aktiviteter i gang:

5

1) De går netop nu i gang med et 60.000 m2 renveringsprojekt, hvor de fokuserer på hhv. innovative facader, ventilationssystemer og energiforsyning. Tanken er, at området skal være et prøveområde for Europa.


2) Et nationalt forskningsprojekt med lokale virksomheder, hvor omdrejningspunktet er præfab byggeri af 3D elementer, hvor flexibilitet, energieffektivitet og indeklima er nøgleord. De bygger i første omgang 2 ens containere i massive træelementer, hvor den ene container er beklædt med lerfliser indvendigt for at forbedre indeklimaet ved en bedre reguleret luftfugtighed.


3) I arbejdet med de studerende har de bl.a. etableret et samarbejde med en Frank Lloyd Wright inspireret arkitekt, der stiller tegnestue og grund i Cantercel, Frankrig til rådighed for, at de studerende først kan udvikle deres design for efterfølgende selv at bistå i opførelsen af prototyper. Omdrejningspunktet for projekterne er 'bioclimatic housing with self supply'.
 
Træ er big business i Østrig… og træindustrien og turismen kappedes om at være den største industri i Østrig.

Binder Holz

6

7

På besøget kunne salgsansvarlig (for limtræ) Walter Pertinger fortælle om den brede palette af træbasserede produkter de har i porteføljen herunder; massivt træelementer (BBS - Binder Bau System, på engelsk også kaldet Cross Laminated Timber), multilayer solid wood panels, MDF samt træ piller.

8

Multilayer solid wood panel


Binder Holz er et større foretagende, der er Østrigsk og familieejet.

Cross Laminated Timber har haft en stærk fremgang i Østrig inden for de seneste 5-10 år, med præfab, forarbejdningsvenlighed, bæredygtighed/CO2-neutralitet som løftestang.

Binder forventer dels, at konkurrencen bliver hårdere og at det vil medføre øget fokus på intelligente produkter med bio-energi som et nøgleord. En del af udfordringen for træbranchen er kendskab til mulighederne med moderne trækonstruktioner- herunder spændvidde, styrke og formgivningsmuligheder.

9

Besøget hos Binder omfattede ud over information om virksomheden også en tur gennem produktionen…

10

11

12

Fingerskaring

13

Kosmetikafdelingen

Walters stille bud på en prisbevist tilgang til at bygge med træ som konstruktionsmateriale er, at anvende rammekonstruktioner til vægge og dækkonstruktioner af massive træelementer.

14

15

16

Ekstra inspirerende ved Binder Holz er deres tilgang til arkitektur og CSR. Både produktionsanlægget i Jenbach og savværket i Fügen , der ud over savværksfunktionerne også indeholder en nydelig offentlig tilgængelig kantine/restaurant med udsigt over dalen. En nydelig måde at iscenesætte deres handelsvare, træ, på!

17


Kommentarer