Sydkorea – en af verdens fremherskende økonomier har fokus på bæredygtighed

Sydkorea – en af verdens fremherskende økonomier har fokus på bæredygtighed

InnoBYG stiller i uge 14 skrapt på Sydkorea, nærmere betegnet Songdo.

I samarbejde med Inno-MT (Innovationsnetværket for Miljøteknologi) har vi startet et Innovation express projekt med fokus på den udvikling der sker i Sydkorea.

Sydkorea udmærker sig ved flere ting, bl.a. at deres vækstrate forventes at være på over 3 %, hvilket er det højeste niveau i OECD. Samtidig fokuserer de på grøn vækst, der i blandt flere initiativer under titlen 'Green New Deal' som omfatter, at der i 2012 blev oprettet særlige investeringsfonde på 6,8 mia. kr. målrettet grøn teknologi og it.

Europaparlamentet indgik i februar 2011 en samhandelsaftale med Sydkorea, der letter skatteomkostningerne ved handel med Sydkorea. Danmarks Miljøminister Ida Auken indgik desuden en grøn samarbejdsaftale med Sydkoreas miljøminister i september 2012. Et dansk innovationscenter er på vej i Seoul - der er i det hele taget meget fokus på samarbejdet med Sydkorea.

Som andre asiatiske lande er Sydkorea også i gang med at opføre en millionby fra bunden: Songdo.

Det særlige ved Songdo er størrelsen (en 6 km2 stor kunstig ø), fokus på bæredygtighed og teknologi og at det er verdens dyreste udviklingsprojekt (omkring 35 milliarder dollars).

Læs evt. en beskrivelse af projektet på DAC's hjemmeside her

Vi glæder os til at give en frisk status på byens udvikling og muligheder for danske rådgivere, sidst på foråret. Følg os på twitter…


Kommentarer