Folkemødet set gennem @InnoBYG

Folkemødet set gennem @InnoBYG

InnoBYGs netværksleder Kasper Lynge Jensen repræsenterede InnoBYG på Folkemødet på Bornholm. Her er et udpluk fra InnoBYGs Twitter-profil, som viser lidt af, hvad Kasper oplevede i løbet af sine dage på øen.

Kort efter åbningen på Hovedscenen inviterede InnoBYG på en alternativ snak om innovationsnetværk, hvad det består af, og hvem det er til gavn for. Sammen med innovationsnetværkene VE-Net og Inno-MT havde vi sat vinderen af DRs Den Store Bagedyst i 2012, Nana Frolov Christensen, på opgaven af bage et innovationsnetværk. 

Til arrangementet blev ingredienserne i tre forskellige kager bestående af samme grunddej koblet sammen med de tre Innovationsnetværk. Nana lavede en miljøkage, en energikage og en byggerikage alt imens der blev fortalt omkring netværkene. Arrangementet var især populært blandt den yngre generation til Folkemødet.

1_Så skal der bages

@InnoBYG - Så skal der bages og smages! #fmdk

Innovationsnetværk_hvad er det

Byggerikagen pyntes

Byggeri-kagen pyntes af Nana Frolov Christensen

Trængsel

Eventen var populær, og der var stor interesse for at smage et innovationsnetværk

2_Opskrift part 1

@InnoBYG - Efter utallige forespørgsler "sådan smager et Innovationsnetværk" part 1 #fmdk - Klik på billedet for at se en større version

3_Opskrift part 2

@InnoBYG - Sådan smager et Innovationsnetværk" Prøv især kagen "Byggeri" part 2 #fmdk - Klik på billedet for at se en større version

Andendagen blev brugt på spændende debatter og oplæg bl.a. hos Konstruktørforeningen og til RenoveringsXfaktor.

3_RenoveringsXfaktor

@InnoBYG - Renovering og Xfaktor - det skal nok blive spændende!

4_Debat

@InnoBYG - Endnu en debat om energirenovering hos #fmdk og Konstruktørforeningen

5_Fremtidens baeredygtige byggeri

@InnoBYG - Fremtidens bæredygtig byggeri = totalværdi, godt indeklima. Branchen famler rundt i begreber der ikke er styr på.


Derefter var det tid til bemanding af Innovationsnetværk Danmarks telt på Cirkuspladsen, og som afslutning på en indholdsrig dag var der VM-kamp på storskærm.

6_InnoBYG
@InnoBYG - Så har InnoBYG vagten i teltet. Kom forbi Innovationsnetværk Danmark på Cirkuspladsen #fmdk

7_VM kamp

@InnoBYG - #fmdk slutter af med et brag af en VM kamp og en aftale med Dansk Lyd om fokus på akustik i det bæredygtige byggeri.


Lørdag gik turen hjem til Aarhus - næste år bliver det forhåbentlig til flere dage på øen. Den generelle oplevelse var rigtig god - Folkemødet er et godt sted at tage pulsen på det bæredygtige byggeri.

Fornemmelsen man står tilbage med efter at have hørt de forskellige byggeri oplæg og snakket med folk er, at bæredygtighed stadigvæk er et diffust begreb for mange. Energieffektivitet har man kunne regne på og bagefter måle nogle kWh. Men bæredygtighed kan ikke nødvendigvis måles med et apparat for at eftervise, om man nu har opfyldt kravene. Jeg tror, vi skal til at se meget mere på brugerne og måle på dem samtidig med, at vi regner på CO2-emmissioner i stedet for kWh.

Mon ikke vi får et par debatter om det til næste års Folkemødet. InnoBYG er i hvert tilfælde klar til at deltage!

Hilsner fra @KasperLynge og @InnoBYG

 


Kommentarer