Gik du glip af Business, Bæredygtighed og Bobler?

Gik du glip af Business, Bæredygtighed og Bobler?

Den 18. juni holdt InnoBYG og innovationsbureauet FUTU inspirationsmøde, hvor deltagerne fik spændende oplæg, smarte metoder og håndgribelige ideer til, hvordan deres organisation, projekt eller virksomhed på én gang kunne styrke økonomien og blive mere bæredygtig.

Opfølgningen på mødet bliver et dokument, som FUTU udarbejder på baggrund af fremtidsdrømme og input fra deltagerne. Når det er klar, bliver det tilgængeligt fra vores website. 

Her kan du se billeder fra dagen, hvor Anna-Mette Monnelly fra Sight and Settlement og Jakob Rasmussen fra Citymart gav spændende og inspirerende oplæg, hvorefter FUTU tog over og faciliterede innovationsprocesser i grupper.

Alle hilser på hinanden

Der var stående velkomst og kort præsentation af deltagerne, inden mødet gik i gang. Første opgave var en kort øvelse, hvor man skulle svare på to spørgsmål og derefter hænge svarene op på FUTUs plakat med overskriften "Fremtidsdrømme".

Fremtidsdrømme

Og her er de så - deltagernes svar på, hvad bæredygtighed er for dem og deres vildeste bud på, hvordan byggebranchen er mere bæredygtig om 20 år - altså i 2034.

Anna-Mette Monnelly

Første oplæg stod Anna-Mette Monnelly for. Anna-Mette er specialiseret i rådgivning inden for indeklima, strategisk bæredygtighed og ressource management og har arbejdet på en lang række større arkitektoniske projekter i USA, hvor hendes ansvarsområder bla. var integreret bæredygtighed, indeklima, materialer og bæredygtige indkøbsplaner. 

Jakob Rasmussen

Derefter tog Jakob Rasmussen, Co-founder i Citymart over. Citymart er en global markedsplads for innovative løsninger. Citymart knytter byer og leverandører sammen verden over med det overordnede mål, at flere byer indkøber innovative løsninger, og at der derved sker et velfærdsløft. Når de innovative løsninger deles via Citymart, skal alle ikke starte forfra med at opfinde deres egen "dybe tallerken", men kan bruge eller tage afsæt i de opfindelser og idéer som allerede er implementeret i andre byer. Eller som Jakob så fint siger det: "Our mission is to create a more effective marketplace for cities built on trust, accountability and cooperation".

FUTU

Medarrangøren FUTU tog derefter over. FUTU består af Ann Harpøth Thor og Lotte Nystrup Lund, som arbejder med innovation, strategi og design. FUTU inspirerer med konkrete metoder til at kortlægge kerneudfordringerne, involvere brugere og interessenter på tværs og udvikle præcise løsninger, der matcher reelle behov. På mødet faciliterede de en innovationsproces, hvor deltagerne i grupper arbejdede med emnet bæredygtighed i byggeriet. 

Bobler

Nårh ja, vi mente det i øvrigt helt seriøst, da vi skrev Business, Bæredygtighed og Bobler :-) 

Innovationsproces

"Spillepladen", hvor udfordringer, proces og potentialer blev gennemgået.  

Spørgsmålskort

Forud for dagen var der udarbejdet spørgsmål, som deltagerne kunne tage udgangspunkt i eller bruge som input undervejs i processen. 

Netværk

Der var naturligvis også tid til at netværke. 

Gruppediskussioner

De fire grupper arbejdede koncentreret om opgaven. 

Gruppediskussioner_2

 Præsentioner fra dagen (du skal bruge dit medlemslogin)

 


Kommentarer