Så fik vi lagt sidste hånd på prøvningsrapporterne med papir/træ-fiber, PUR og phenol. Rapporterne kan downloades fra nedenstående links. Der er også link til rapporten fra den første prøvning med EPS, så alle fire er samlet ét sted. Nu mangler vi kun at færdiggøre den afsluttende rapport, der samler op på observationer fra alle prøvningerne. Følg med her på bloggen hen over sommeren. Part 1 - EPS Læs blogindlæg om brandprøvninger med…
Producenter og leverandører af celleplastisolering delte viden om materialernes ydeevner efter brandtest hos DBI. I alt fire dage med brandtest af isoleringsprodukter kombineret med forskellige dæklag blev de sidste aktiviteter i projektet 'Brand og byggematerialer', der er blevet gennemført med DBI som led i byggebranchens innovationsnetværk InnoBYG. - Der har været så stor interesse, at vi af hensyn til plads i brandlaboratoriet de…
Som afslutning på udviklingsprojektet "Brand og byggematerialer" har vi udarbejdet publikationen "Brandteknisk klassifikation - materialer, beklædninger og brandbeskyttelsessystemer". Baggrunden for publikationen er, at DBI i de senere år har oplevet et stigende behov hos alle led i byggebranchen for at få afklaret, hvad der ligger bag de brandmæssige klassifikationsbetegnelser. Vi forsøger at imødekomme behovet med denne publikation, der indeho…
I forlængelse af de to første succesfulde "åbne brandprøvninger", som havde til formål at give indblik i udviklingsprojektets aktiviteter, blev 3. og 4. runde afviklet den 23. og 24. april 2014. Der blev i alt udført 4 nye brandforsøg med 16 forskellige materialesammensætninger. Prøverne blev udført på samme måde som tidligere, hvor hvert emne blev eksponeret i et område på 50x50 cm med bagvedliggende isolering af henholdsvis typen …
I forlængelse af den første succesfulde "åbne brandprøvning", som havde til formål at give indblik i udviklingsprojektets aktiviteter, blev anden runde afviklet med samme store interesse den 18. marts 2014. Anders Dragsted (DBI) gennemgik og analyserede resultaterne fra de forrige forsøg, og efterfølgende blev der udført 2 nye brandforsøg med 8 forskellige beklædningstyper. Prøverne blev udført på samme måde, hvor hvert emne målte 6…
Som en del af projekt "Brand og byggematerialer" gennemfører DBI en række orienterende brandprøvninger, der kan generere mere viden om, hvordan forskellige beklædningsmaterialer arbejder sammen med mere eller mindre brændbare isoleringsmaterialer. Denne gang tester vi 8 forskellige konstruktioner med bagvedliggende træfiber- og papirisolering. Brandprøvningerne suppleres med faglige indlæg omkring de fugttekniske fordele og faldgruber …
Så ligger resultaterne af de første brandforsøg klar. Læs rapporten her De næste forsøg er allerede i støbeskeen og bliver gennemført tirsdag den 18. marts. Her vil vi teste konstruktioner med papir- og træfiberisolering. Invitationen bliver udsendt snarest og hurtig tilmelding anbefales, da der desværre ikke var plads til alle interesserede ved det sidste arrangement.
Den 11. december havde vi inviteret til "åben brandprøvning" for at give indblik i udviklingsprojektets aktiviteter. Vi havde et stort fremmøde, hvilket vi var rigtig glade for, og vi foretog i alt 2 brandforsøg med 8 forskellige beklædningstyper. Hver af de 8 prøveemner målte 50x50 cm og var alle opbygget med bagvedliggende EPS-isolering. Beklædningstyper bestod bl.a. af pudssystemer, gips, træ og teglskaller, som alle har varieren…
I projektet "Brand og byggematerialer" har vi nu besluttet os for, hvilke brandprøvninger vi vil udføre, og vi har netop færdigbygget de første otte prøveemner, som nu står til tørring (konditionering). I projektet har vi fra start haft et ønske om at introducere anvisninger og eksempler på konstruktionsløsninger, hvor brændbare men energieffektive byggematerialer indgår i samspil med andre materialer. Her har vi fokuseret på bygni…
I projekt "Brand og byggematerialer" afholdt DBI den 7. maj et opstartsmøde for en ny erfa-gruppe for leverandører af papir- og træfiberisolering. Der var seks deltagende virksomheder og yderligere 3 der var interesseret i at deltage i erfa-gruppen fremadrettet. Formålet med erfa-gruppen er, at videndele og samarbejde om udviklingsprojekter. Deltagerne var glade for initiativet og kunne alle se en værdi i at deltage i erfa-g…
InnoBYGs medlemmer har udpeget de brandtekniske barrierer for anvendelse af nye byggematerialer. Manglende viden om byggematerialers brandtekniske egenskaber står i vejen for innovation og udvikling af nye, bæredygtige produkter til byggeriet. Det er en af konklusionerne efter to workshops, som DBI arrangerede i marts 2013. Det skete som led i et nyt udviklingsprojekt, der hedder 'Brand og byggematerialer' og bliver gennemført i…
DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut - er projektleder på et nyt InnoBYG udviklingsprojekt om byggematerialer og brand. Vores nye udviklingsprojekt sætter fokus påsamspil mellem bæredygtighed, brandsikkerhed og økonomi og formålet er at opbygge og formidle viden om, hvordan byggematerialer med svage brandtekniske egenskaber (fx komposit, plast, skummaterialer eller organiske materialer) kan anvendes uden…