De første brandforsøg er nu i hus

De første brandforsøg er nu i hus

Den 11. december havde vi inviteret til "åben brandprøvning" for at give indblik i udviklingsprojektets aktiviteter. Vi havde et stort fremmøde, hvilket vi var rigtig glade for, og vi foretog i alt 2 brandforsøg med 8 forskellige beklædningstyper.

Brandprøvning billede 2

Hver af de 8 prøveemner målte 50x50 cm og var alle opbygget med bagvedliggende EPS-isolering. Beklædningstyper bestod bl.a. af pudssystemer, gips, træ og teglskaller, som alle har varierende brandtekniske egenskaber.

Brandprøvning billede 1

Foruden de 2 brandforsøg brugte vi dagen på at fortælle om aktiviteter og arbejdsopgaver i projektet, samt præsentere fremtidige arbejdsopgaver. Fx vil vi fortsætte vores facilitering af erfa gruppe for papir- og træfiberisolering, vi arbejder på en "publikation" omkring brandteknisk klassifikation og vi forventer i løbet af foråret at kunne afholde flere brandprøvninger med brug af andre bagvedliggende isoleringsmaterialer.

Brandprøvning billede 3

Brandforsøgene bruges til at indhente viden omkring påvirkning af bagvedliggende konstruktioner i forbindelse med fx forhold som smeltning og krympning.

Powerpoint af dagens præsentation findes her   

Endnu engang er vi glade for den store interesse blandt InnoBYG-medlemmer og det store fremmøde på dagen.

Herfra skal der også ønskes en glædelig jul til alle og på gensyn i 2014.


Kommentarer