Anden runde brandforsøg netop udført

Anden runde brandforsøg netop udført

I forlængelse af den første succesfulde "åbne brandprøvning", som havde til formål at give indblik i udviklingsprojektets aktiviteter, blev anden runde afviklet med samme store interesse den 18. marts 2014. Anders Dragsted (DBI) gennemgik og analyserede resultaterne fra de forrige forsøg, og efterfølgende blev der udført 2 nye brandforsøg med 8 forskellige beklædningstyper.

Billede 1

Prøverne blev udført på samme måde, hvor hvert emne målte 60x60 cm med bagvedliggende isolering af henholdsvis papir og træfiber. Beklædningstyperne bestod af træ (med simple stødsamlinger), gips, pudssystemer mv.
Brandforsøgene bruges til at indhente viden omkring påvirkning af bagvedliggende konstruktioner i forbindelse med fx forhold som smeltning og krympning.

Resultater fra prøvningerne bliver offentliggjort snarest.

Billede 2

Billede 3

I tillæg til dagens forsøg bød arrangementet også på to spændende oplæg fra henholdsvis Mads Peter Sørensen fra Energihuset A/S, som skød med skarpt mod flere isoleringstypers svage sider. Det resulterede i en heftig og lærerig debat omkring de forskellige materialers begrænsninger. Det andet oplæg kom fra Sana Saleem fra Papiruld Danmark A/S, som gør os opmærksom på, at de har fokus på fugtproblemer. De har netop opnået midler til "1-års" forsøg, hvor man måler fugtigheden i en efterisoleret hulmur gennem alle årstiderne.

 

Se dagens Power Point præsentationer:

Fugtforhold ved isolering med træfiber og papiruld af Mads Peter Sørensen

Konklusioner fra feltundersøgelser af Sana Saleem

  
Endnu engang er vi glade for den store interesse blandt InnoBYGs medlemmer og det store fremmøde på dagen.

Projektet kører fortsat videre, og de næste prøvninger vil blive udført den i april 2014. 

Den 23. april testes PUR-isolering. Find aktiviteten i InnoBYGs kalender.

Den 24. april testes Fenol-isolering. Find aktiviteten i InnoBYGs kalender.

 

Du kan læse mere om projektets tidligere aktiviteter på projektets blog.


Kommentarer