Blog fra netværksmøde

Nyt fra netværksmøde i Dome of Visons 3.0

InnoBYG spireprojektet om Fleretagers huse i træ afholdt tirsdag den 6. december 2016 netværksmøde i Dome of Visions i Aarhus, hvor knap 60 deltagere var med.

Netværksmødet blev holdt i samarbejde med en række af leverandørerne til Dome of Visons 3.0. Formiddagens oplæg satte fokus på selve domebyggeriet, med oplæg fra både Kristoffer Tejlgaard, som er arkitekten bag Domen samt Markant, FLEXWOOD, METSÄ Wood og Nemt Fundament. Fokus var bl.a. på ideerne bag Dome of Visions set med arkitektens øjne samt digital produktion af byggematerialer i Danmark, plast som aktivt valg i byggeriet, skruefundamentet som alternativ til et klassisk fundament og anvendelse af Kerto - en stærk og dimensionsstabil træbjælke samt produktion af limtræsbuer.

Efter formiddagens oplæg var der frokost og netværk i udstillingen i Domen, og deltagerne havde mulighed for at netværke samt tale med oplægsholderne. Eftermiddagen stod i bæredygtighedens tegn og bød bl.a. på oplæg fra Aarhus Kommunes Klimachef, Henrik D. H. Müller der talte om grøn omstilling i Aarhus og byens mål om at blive CO2-neutral i 2030. Henrik nævnte bl.a., at bygninger og byggeri er en afgørende del af løsningen.

Der var også oplæg fra Duncan Horswill, Konkurrenceleder hos Søren Jensen Rådgivende ingeniørfirma A/S. Han talte om muligheden for at bruge træbyggeriet til at løse klimamål i byerne. Fra Lund & Staun, var der oplæg fra salgschef Henrik Staun, der talte om, hvorfor bæredygtighed skal certificeres samt gevinsterne ved certificering.

Eftermiddagen bød også på oplæg fra Anja Brogaard, Faglig leder og Lead Auditor hos Teknologisk Institut. Hun talte om dokumentation af bæredygtighed samt krav til miljødokumentation af byggematerialer. Og endelig talte Peder Fynholm, Sektionsleder hos Teknologisk Institut og projektleder i InnoBYG, om muligheder for fleretagers træhusbyggerier i Danmark og det faglige netværk for fleretagers træhusbyggeri, som er initieret af InnoBYG spireprojektet Fleretagers træhusbyggeri i Danmark.

Gik du glip af dagen, så kan du finde præsentationerne her. (De uploades efterhånden som vi får tilladelse til at vise dem).