Blogindlæg

Lancering af ny hjemmeside

InnoBYG har finansieret spireprojektet ”LCC i hverdagen”, som omfatter en opsamling og formidling af erfaringer fra ca. 10 eksempler på, hvordan man som bygherre og rådgiver i praksis kan arbejde med LCC (lifecycle costing) i sit bygge- eller renoveringsprojekt. Disse erfaringer er sammen med en række gode råd nu gjort tilgængelige via en omfattende opdatering af hjemmesiden for LCCbyg – branchens fælles beregningsværktøj for LCC.

Eksemplerne stammer alle fra de deltagende rådgiveres egen praksis og dækker boliger, kontorer og skoler. De favner vidt – fra overslagsmæssige beregninger i de tidlige faser til detaljerede beregninger i de sene faser af byggeprocessen. Eksemplerne dækker også bredt – fra valg mellem forskellige bygningsdele til analyser af hele bygninger. Beregningerne i eksemplerne er foretaget med flere forskellige værktøjer, herunder også LCCbyg.

Se den opdaterede hjemmeside, hvor du også finder eksempelsamlingen, her

Projektet er blevet gennemført af vidensinstitutionerne Teknologisk Institut og SBi/Aalborg Universitet i tæt samarbejde med de fem erhvervspartnere:

  • EKJ Rådgivende Ingeniører A/S.
  • Tegnestuen Vandkunsten.
  • Arkitema.
  • SlothMøller A/S.
  • Aarstiderne Arkitekter A/S.