Blogpost

SubseaTunnels med på FehmernBælt Days i Malmø

Den 28.-29. maj 2018 blev der afholdt Fehmarnbelt days i Malmø med mere end 700 deltagere. 2 dage med input fra Fehmarnbelt Business Council, virksomheder og vidensinstitutioner som samles omkring oplæg, tematiske seminarer og workshops.

På anden dagen afholdt BSR projektet SubseaTunnels en workshop. Fokus lå på tunnel sikkerhed og monitorering. Et utrolig vigtigt emne i forbindelse med opførelse af Femern Bælt anlægget, hvor nye teknologiske vindinger giver nye muligheder.

Efter en kort introduktion af Marianne Meyer Jakobsen, netværkslederen fra Innovationsnetværket Femern Bælt fortalte Helen Roth, Cluster Manager, Norwegian Tunnel Safety Cluster og Søren Lundsted Poulsen, Dansk Teknologisk Institut om SubseaTunnel projektet som en vidensbro mellem de erfaringer, der er gjort i forbindelse med tunnel byggeriet af verden længste undersøiske tunnel i Stavanger og en innovativ og åben tilgang til byggeriet af Femern forbindelsen, som verdens mest moderne og sikre undersøiske tunnel.

Delta og Force holdt en veloplagt oplæg om brug af sensorer og data, mens Åge Staghøj, Rambøll viste hvordan Virtuel Reality kan bruges i forbindelse med sikkerhed på en byggeplads.

Workshoppen afsluttedes med et meget interessant oplæg af Kim Smedegaard Andersen, fra Femern A/S, hvor han gav et godt indtryk af anlægget i sin helhed og hvordan man er lykkedes med at designe hvad der bliver verdens mest sikre tunnel.

På alle måder var det en interessant workshop, der gav publikum et kig ind i et innovativt fagområde i rivende udvikling.