Blogpost

Afsluttende TO-GO møde i ”Totalværdi & Indeklima” viste stor interesse og opbakning for udviklet beregningsværktøj!

Projektet ”Totalværdi & Indeklima” nærmer sig med hastige skridt sin afslutning! I den forbindelse holdt projektet et afsluttende TO-GO møde, hvor over 50 deltagere fra branchen var med for at høre om resultaterne af det 2-årige udviklingsprojekt – og der var klar interesse og opbakning!


Foto: Lene Wiell Nordberg

”Totalværdi & Indeklima” præsenterede tirsdag d. 20. juni 2017 for over 50 deltagere fra branchen, resultaterne af udviklingsprojektet der har forløbet over de sidste to år. Projektet har overordnet haft fokus på at udvikle begrebet totalværdi inden for byggeriet, med henblik på at undersøge om det kvalitative indeklima kan kvantificeres og medregnes i en bygnings totalværdi – og resultaterne viser at det kan det!

På det afsluttende møde blev der bl.a. præsenteret et simpelt beregningsværktøj, der tager udgangspunkt i præstation, temperatur og luftkvalitet i kontorbygninger. Beregningsværktøjet er udviklet på baggrund af litteraturstudier samt de afholdte møder og workshops, der har været undervejs i projektet. Deltagerne udviste stor interesse og opbakning til projektet og værktøjet, og flere gav udtryk for et ønske om uddybning og mere information.

Udover projektets resultater, var der i alt tre oplæg fra branchen: Lars D. Christoffersen, vicedekan ved DTU, fortalte om hvorfor det er vigtigt vi står sammen som branche og kommunikerer vigtigheden af indeklima ud. Peter Foldbjerg, afdelingsleder hos Velux, fortalte om værdien af godt lys. Lars Nielsen, ESCO direktør hos Siemens, fortalte hvordan ESCO projekter kan frigive penge til forbedring af indeklima.

Alt i alt et vellykket afsluttende møde i ”Totalværdi & Indeklima”, som leder os godt hen mod den sidste uge af projektet, hvor de sidste rapporter og detaljer finjusteres. Alle resultaterne fra projektet vil derfor inden for den kommende tid være at finde her på InnoBYGs hjemmeside.

Se video fra mødet her