Projektblog

Find det rigtige ventilationsaggregat til renovering og nybyg

Det skal være lettere at finde det rigtige aggregat til opgaver inden for renovering og nybyg. Det kan en ny ventilationsberegner hjælpe med.

Ventilationsberegneren er et af resultaterne i vores InnoBYG-projekt Udvikling af installationspakker. Gennem videreudvikling af en ventilationsberegner og opdatering af en database med mindre ventilationsaggregater, har vi gjort det mere ligetil og simpelt for rådgivere, entreprenører og i sidste ende bygningsejere at vælge et egnet ventilationsaggregat til renovering eller nybyg.

Du finder ventilationsberegneren på Ventilationslisten.dk.

Ventilationsberegneren fungerer ud fra nogle simple indtastninger om nettoboligareal, antal rum så som køkken, badeværelse, bryggers og særskilte wc-rum og el- og varmepris. Beregneren kan med disse data bestemme den nødvendige luftmængde og tilhørende tryktab for kategorierne: hus-nybyg, hus-renovering og lejlighed-renovering.

Ventilationsberegner

Beregneren finder derefter de aggregater, der opfylder luftmængdebehovet inden for Bygningsreglementets krav. For hver aggregat angiver beregneren forskellige mindste hovedkanaldimensioner og tilsvarende maksimale tryktab i kanalsystemet. Du får også en beregning af energibesparelsen, så det bl.a. er muligt at se effekten af at vælge et lavtrykskanalsystem.

For ventilationssystemer hjælper ventilationsberegneren med at vælge det rette ventilationsaggregat og specificere kravene til kanalsystemet. Her er udfordringen at bruge denne viden til også at konfigurere kanalsystemet og armaturerne, så kunden kan få en samlet velfungerende pakke. For hjælp til at finde energiløsninger for ventilationsanlæg med varmegenvinding henvises til Videncenter for Energibesparelser i Bygninger.

De største leverandører på det danske markedet har leveret data til de mere end 20 ventilationsaggregater, der findes på Ventilationslisten.dk og flere er på vej.

InnoBYG-projektet Udvikling af installationspakker afsluttes med udgangen af juni 2014, og i den forbindelse udarbejdes en mindre rapport, som bliver tilgængelig på InnoBYGs hjemmeside.


Kommentarer