Covestro

Covestro

Covestro er Månedens Medlem i marts.

 Covestro_logo

"Colorful, Courageous and Curious" - Bæredygtighed fra Fyn!
Covestro A/S (tidligere Bayer MaterialScience) er den førende producent af avancerede polymerer og high-performance plastråvarer i Nordeuropa. Covestro har lokalt hovedkontor i Otterup på Nordfyn og  produktion i Randers siden 1988. Firmaet er medlem af PUR-sektionen indenfor Plastindustrien Danmark.

En af vores målgrupper er udbydere af PIR og PUR-skum til bygningsisolering til private eller offentlige projekter. Vi tilbyder skræddersyede råvarer til polyurethan, til små og store forretninger. Vi kan også formidle kontakt til Makrolon® polykarbonatråvarer, "coating, adhesive and specialty" råvarer til maling eller lim, og termoplastiske polyurethanelastomerer til mange forskellige markeder.

"Nothing we do is worth getting hurt for" er et af vores mottoer, og det gælder også for vores aktiviteter som altid screenes for bæredygtighed. Der må ikke udvikles eller tilbydes noget, som kan være til skade for vores planet.

Med et R&D-team på 7 personer med en samlet erfaring på 80 år er firmaet meget godt rustet til at møde spørgsmål fra kunder, m.h.t. til at tilpasse vores produkter til at klare dagens og fremtidens krav til isoleringsevne, brandegenskaber og bæredygtighed.  Lovgivningen er en af de største drivkrafter til at føre udviklingen fremad til bedre og mere effektive produkter.

Covestro_billede1 

Billedet viser en typisk dobbeltmur-konstruktion indeholdende 190 mm PIR isoleringsplader til en dansk villa. PIR-paneler gør det muligt at lave tyndere vægge med samme gode isoleringsværdi som en traditionel isolering, men det giver en væsentlig flere m2 at leve på.

Et andet bevis på bestræbelserne om at arbejde bæredygtigt, er arbejdet inden for vindindustrien. Siden 2012 er Covestro på Nordfyn også den tyske Covestrogruppens globale kompetancecenter for produkter til vindindustrien. Her foregår en udvikling af materialer til fremtidens vindmøller som f.eks. infusionsresiner, balancematerialer og materialer til erosionsbeskyttelse og lynafledningssystemer.

 

covestro_billede2 

(Foto: Duplexmedia GmbH & Co. KG)

Billedet kommer fra et produktionsforsøg af en 45 m lang konstruktionsdetalje til et vindmølleblad, tilføjet en PUR-resin med glassfiber og PUR-skum fra Saertex som kernemateriale.

Hvorfor er Covestro medlem af InnoBYG?
Gennem medlemsskabet i InnoBYG håber vi at finde flere samarbejdspartnere, som kan hjælpe os med at finde nye bæredygtige løsninger med formålet om at spare energi og sikre miljøet, eller at producere energi på en ny smart måde med nye smarte materialer.


Kommentarer