MOE

MOE

MOE er Månedens Medlem i april

MOE logo

MOE har eksisteret i over 85 år og er blandt de førende rådgivende ingeniørvirksomheder i Danmark med over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Aalborg, Fredericia, Vordingborg og Oslo.

Hos MOE er vi med til at sætte nye standarder, hvad enten det gælder udvikling af Danmarks infrastruktur eller en mere bæredygtig udnyttelse af ressourcer. Vi skaber bygninger til mennesker, hvor komfort og indeklima er i højsædet, og vi er med til at realisere de kreative og originale idéer, der sætter dansk arkitektur på verdenskortet. Vi samarbejder med landets førende arkitekter og har været med på flere ikonbyggerier som Den Sorte Diamant, Den Blå Planet og det nye AARhus, hvor vi netop nu er ved at skabe et spektakulært boligbyggeri på Aarhus havn sammen med BIG. Vores rådgivning spænder over et bredt felt af kompetencer inden for inden for byggeri, energi, industri og infrastruktur, og vi arbejder tværfagligt med henblik på at skabe gennemtænkte helhedsløsninger.

MOE1

 

Derfor er MOE med i InnoBYG
MOE har været medlem af InnoBYG siden starten i 2010, og vi har været med i flere af InnoBYGs projekter, f.eks. Bæredygtig Energirenovering 1.0. Vi bruger netværket til at holde os opdateret med den nyeste viden og vil gerne bidrage aktivt til at få startet nye projekter op. Vi ønsker at være med langt fremme inden for forskningen og være med til en drive den. For nyligt har vi derfor også oprettet MOE | Labs.

 

Større fokus på tidligt bygningsdesign
Vi mener der er store gevinster at hente, hvis vi som ingeniører forholder os mere proaktivt til bygningsdesign i de helt tidlige faser.  De mange nye krav til energiforbrug, indeklima og bæredygtighed kan ofte blive en mærkbar udfordring i de senere faser, når man ikke har haft perspektivet med fra start af. Vi går derfor målrettet efter at levere ny viden og værktøjer, der sikrer at man tidligt kan tage stilling til bygningens fremtidige performance. Vi er f.eks. med i en ErhvervsPhD, der har ledt til udviklingen af et helt nyt simuleringsværktøj, der tydeligt viser mulighederne for at justere i designet, hvor bygningen samtidig får det optimale indeklima og et minimalt energiforbrug. Vi har ligeledes udviklet metoder til at foretage LCA-screeninger i designfasen.

Som teknisk sparringspartner er det vores overordnende ambition at kunne vise og udvide det kreative spillerum, arkitekten har at arbejde med, hvis performancemålene skal indfries. Samtidig får bygherren et langt bedre beslutningsgrundlag, da man i den helt spæde fase kan få afklaret en række vigtige spørgsmål og imødekomme fremtidige udfordringer.

MOE2


Kommentarer