Nyhed

  • 7. maj 2019

12 nye samarbejder spirer frem i byggebranchen

Fra indeklima i fremtidens plejeboliger til genanvendelse af overskudstræ, fra fleksibel PCB-sanering til DGNB-kriterier for bæredygtig beton og fra cirkulære træhuse og byggepladser til Build 4.0 teknologier. 

Det er innovationsnetværket InnoByg, som nu investerer knap 5 mio. kr. i nye samarbejdsprojekter på tværs af bygge- og anlægsbranchens virksomheder og videninstitutioner. 

I alt ser tolv nye spireprojekter ser dermed dagens lys i regi af InnoByg, i forbindelse med netværkets nuværende bevilling fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelse.  

Michael H. Nielsen er direktør i Dansk Byggeri og styregruppeformand i InnoBYG. Han har desuden været en del af det Bedømmelsesudvalg, som har udpeget de tolv nye projekter.

- Med InnoBygs bevilling og de midler vi har i netværket, har vi en enestående mulighed for at sætte projekter i gang, som kan skabe resultater til gavn for både branchen og vores samfund. De emner vi arbejder med i InnoByg, og som projekterne alle relaterer sig til, er fx cirkulær økonomi, gode fysiske rammer og indeklima, digitalisering og implementering af ny teknologi, og materialer og konstruktioner med forbedret holdbarhed og funktionalitet, siger Michael H. Nielsen,  i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen i Building Supply