Nyhed

  • 30. oktober 2017

Arkitekter skal da arbejde cirkulært

KADK vil klæde fremtidens arkitekter bedre på til at arbejde med genanvendelse og recirkulation. Åben seminarrække med førende eksperter fra ind og udland sætter fokus på cirkulær økonomi i arkitektur.

Det tager naturen lidt over halvandet år at genopbygge, hvad verdens befolkning forbruger på blot ét enkelt. En omstilling til cirkulær økonomi er derfor en nødvendighed for fremtiden, og Danmark har en gylden mulighed for at blive førende inden for udviklingen af nye cirkulære løsninger og teknologier.

Derfor opruster KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering på undervisning og forskning på feltet. Sidste år dedikerede skolerne på Holmen tre akademiske år til arbejdet med FN’s bæredygtighedsmål, og nu sættes der yderligere fokus på området med en åben seminarrække om cirkulær økonomi i arkitektur.

”30 procent af alt affald kommer fra opførelse og nedbrydning af byggerier, og 40 procent af al den energi, vi forbruger, forbruges i bygninger. Det ligger derfor lige for, at nøglen til de forandringer, vi ønsker os, i vidt omfang ligger hos byggeerhvervet og hos de arkitekter, der skal være med til at udvikle bæredygtige og cirkulære løsninger indenfor byggeri og planlægning. Derfor sætter vi nu yderligere blus under uddannelse og forskning på området”, siger rektor Lene Dammand Lund.

På efterårets åbne seminarrække sættes der blandt andet fokus på, hvordan arkitekter kan udvikle og skabe cirkulære løsninger til et marked i hastig vækst, hvordan man kan designe for radikal co2-reduktion og samtidig skabe ny mening, identitet og skønhed i arkitekturen, og hvordan den nordiske tradition for demokratisk design kan spille en central rolle i fremtidens bæredygtige arkitektur

Blandt gæsteforelæserne er blandt andre: Jeff Risom; Partner og Managing Director Gehl Architects US, Kasper Guldager; Partner i 3XN og direktør for tegnestuens innovationsselskab, Signe Kongebro; partner and Head of Sustainability Henning Larsen Architects og Søren Nielsen; Partner Vandkunsten.

Seminarerne er åbne for alle og afholdes på KADK på Holmen. De kræver ingen tilmelding og foregår eftermiddage fra 15-17, med undtagelse af seminaret den 9. 11, der afholdes fra 14-16.

Læs mere om KADK’s satsning på cirkulær økonomi og efterårets åbne forelæsningsrække her:
https://kadk.dk/nyheder/kadk-saetter-fokus-paa-cirkulaer-oekonomi-med-udstilling-og-seminarraekke

KADK er samtidig aktuel med udstillingen ”Cirkulær Økonomi i arkitektur og design”, der kan ses i Udstillingshallen på Holmen i tidsrummet 9-17 frem til 3. december. Danneskiold-Samsøes Allé
https://kadk.dk/kalender/cirkulaer-oekonomi-i-arkitektur-og-design

Seminarrækken er udarbejdet i samarbejde med Rasmus Rune fra Andel i forbindelse med den kommende udgivelse af hans bog ”Et godt hus på en lille planet” om bæredygtig arkitektur i Danmark.

For yderligere oplysninger kontakt:
Freja Bech-Jessen; Pressekonsulent KADK. M: 41701859 E: frbe@kadk.dk