Nyhed

  • 4. marts 2020

Bæredygtige dilemmaer kræver løsninger

Her, midt i en tid, med stor opmærksomhed på klima, har bæredygtigt byggeri fået fornyet fokus. Det samme har de dilemmaer, som branchens aktører støder på, når de ønsker at bygge mere bæredygtigt. For selvom bæredygtighed i byggeriet ikke er et nyt begreb, så udfordrer ”de grønne” løsninger stadig branchen.

I 2010 så byggeriets Innovationsnetværk for bæredygtigt byggeri, InnoBYG, dagens lys. Med bæredygtighed som omdrejningspunkt søsatte netværket en række projekter, faciliterede aktiviteter og delte viden om bæredygtighed i byggeriet. I 2020, er dette stadig fokuspunkt for netværket, og i InnoBYG sekretariatet, hvor Marianne Meyer Jakobsen er netværksleder, er der ingen tvivl om, at de bæredygtige løsninger har fået fornyet fokus i byggebranchen. Det samme har de bæredygtige dilemmaer, som går hånd i hånd med ønsket om grønnere løsninger.

“I 2014 udgav vi en bog i InnoBYG, som hed ”Dilemmaer og overvejelser i det bæredygtige byggeri”. Her kiggede vi på en række dilemmaer som lette versus tunge konstruktioner, vedvarende energi versus energibesparelser, funktion versus udseende og materialeenergi versus driftsenergi. Disse dilemmaer er stadig aktuelle – og har fået fornyet fokus i debatten igen, for der er stadig både overvejelser og dilemmaer, når bygherre ønsker at vælge bæredygtige løsninger,” siger Marianne Meyer Jakobsen.

Diskussion af dilemmaer På Building Green i Aarhus, sætter InnoBYG også fokus på netop de bæredygtige dilemmaer. Seancen starter med en præsentation fra Aarhus Kommune, som netop ønskede at skabe et mere bæredygtigt byggeri.

Læs hele artiklen i Business Insight

Læs mere om vores event på Building Green