Nyhed

  • 27. november 2020

Christina Melvang bliver direktør i den nye erhvervsklynge

Når Erhvervsklyngen for Byggeri og Anlæg slår dørene op efter nytår, bliver det med Christina Melvang i direktørstolen.

Christina Melvang kommer fra en stilling som Forretningschef for den regionale klynge BYG FYN, og efter nytår skal hun stå i spidsen for Danmarks nye erhvervsklynge for byggeri og anlæg.

Solid erfaring med innovation i byggeriet
Christina har i en lang årrække været leder for regionale erhvervsnetværk som MiljøForum Fyn Byggeri og sidenhen BYG FYN. Den solide erfaring tager hun med over i den nye erhvervsklynge, hvor hun også har været med i front for at samle en række organisationer ind i den nye organisation.

– Jeg ser meget frem til at udvikle en helt ny og kompetent organisation. Sammen med virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, videnspartnere, brancheorganisationer og kommuner skal vi regionalt og nationalt igangsætte aktiviteter, der i sidste ende er med til at forbedre konkurrencekraft og vækst i branchen. Alt sammen med grøn omstilling og implementering af nye teknologier som omdrejningspunkt, siger Christina Melvang.

Fuld opbakning fra baglandet
De stiftende parter bag den nye erhvervsklynge hviler bestemt ikke på laurbærrene. Knap to uger efter at bestyrelsen kom på plads, er direktøren nu i hus.

– Jeg er oprigtig glad for, at vi har fundet en erfaren klyngedirektør, som formår at forene den politiske dagsorden med erhvervslivets ønsker og behov. Christina har i sit tidligere virke vist, at hun kan navigere i et spændingsfelt, hvor de store indsatsområder kan blive til handlinger, der giver værdi for samfundet, branchen og dens virksomheder. Som bestyrelsesformand for erhvervsklyngen ser jeg forventningsfuldt frem til samarbejdet, siger Martin Manthorpe, der til daglig er direktør i NCC Danmark.

Potentialet er stort
Erhvervsklyngen skal styrke innovationskraften i den danske bygge- og anlægsbranche og være med til at fremtidssikre vækst, produktivitet og konkurrencedygtighed i hele branchens værdikæde. Med den opgave hviler der et stort ansvar på den nye organisation, da branchen har stor indflydelse på samfundsøkonomien. Der er 6.200 mia. kr. bundet i bygninger og anlæg, og branchen beskæftiger ca. 200.000 fuldtidsårsværk svarende til 6% af alle beskæftigede.

– Vi er allerede i fuld gang med at skabe nye muligheder for branchens virksomheder i regi af den nye erhvervsklynge. For eksempel offentliggør vi inden længe et spændende samarbejde, som vil gøre det muligt for os at kickstarte indsatsen for at hjælpe branchens virksomheder med at udvikle projekter og finde finansiering til samarbejder, siger Christina Melvang.

Fakta om erhvervsklyngen
Den nationale byggeri- og anlægsklynge får hovedkontor i Albertslund, regionale hubs i Odense og Aalborg og filialkontorer i Næstved og Midtjylland.

Den nye organisation er resultatet af flere eksisterende organisationer, der har valgt at forene kræfterne. De to nationale innovationsnetværk InnoBYG og Smart City Cluster Denmark, samt den regionale klynge BYG FYN i Odense fusionerer, ligesom dele af Gate 21 i Østdanmark og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark bliver en del af den nye organisation.

BLOXHUB i København bliver en tæt strategisk samarbejdspartner for erhvervsklyngen.

Erhvervsklyngen for byggeri og anlæg blev udpeget af Uddannelses- og forskningsministeriet den 1. oktober 2020 sammen med en række nye nationale erhvervsklynger, som skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder og dermed skabe mere innovation i samfundet.

Kontaktinformation
Christina Melvang, Forretningschef, BYG FYN, tlf. 20 23 16 34
Martin Manthorpe, bestyrelsesformand for erhvervsklyngen og direktør i NCC Danmark