Konference

  • 17. oktober 2017

Den gordiske indeklimaknude skal løses

Indeklimaet skal på den politiske dagsorden, der skal stilles krav til byggebranchen og de rigtige værktøjer skal være tilgængelige, så vi kan sikre et sundt indeklima både i vores skoler, på arbejdspladserne og i vores hjem - og både når vi taler nybyg og renovering.

Hovedpine, træthed og koncentrationsproblemer er blot nogle af de symptomer man kan opleve, hvis man opholder sig i et usundt indeklima. Det har indflydelse på vores indlæringsevne i skolen, vores præstation på jobbet og det har stor betydning for vores sundhed generelt. Derfor skal indeklimaet prioriteres hele vejen rundt – fra politikerne til byggebranchen og til brugerne af bygningerne.

Men hvad skal der til? Handler det om økonomi, om prioritering, om manglende løsninger, om brugeradfærd om noget helt andet eller en blanding af alle faktorerne? Svaret er næppe simpelt, men der skal en debat i gang på tværs af beslutningstagerne, branchen og brugerne og så skal der sættes handling bag ordene.

Med afsæt i en politisk debat om indeklimaet i folkeskolerne og aktuelle udfordringer forankret i bl.a. brugerinvolvering, tværfagligt samarbejde samt drift og vedligeholdelse, den nyeste viden om indeklima, konkrete vejledninger og værktøjer, stiller Gate 21, REBUS og InnoBYG skarpt på at løse den gordiske indeklimaknude på stor en konference den 24. oktober. Omdrejningspunktet er, hvordan vi kan omsætte de politiske visioner til konkret handling.

"Vi åbner konferencen med fokus på indeklimaet i folkeskoler og de politiske visioner. Her får vi besøg af en række kommuner, en arkitekt samt en repræsentant for Danmarks Lærerforening til to debatrunder om brugerinvolvering, tværgående samarbejde samt implementering og aflevering af en renovering og den fremadrettede motivation for skolerenoveringer. Om eftermiddagen arbejder vi med den praktiske vinkel på indeklimaet og får bl.a. præsenteret en række konkrete værktøjer udviklet i InnoBYG og REBUS", fortæller netværksleder i InnoBYG, Grith Bech-Nielsen.

Om konferencen
Konferencen afholdes af Gate 21, REBUS og InnoBYG i samarbejde med DK-GBC, Realdania og VELUX. Der er bl.a. indlæg fra den anerkendte indeklimaekspert Peter Barret, DTU, Teknologisk Institut, MOE, Aalborg Universitet samt Henning Larsen Architects. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendigt. Man kan vælge at deltage hele dagen eller enten formiddag eller eftermiddag.

Se program og tilmeld dig konferencen her 

Vil du vide mere? Kontakt:
Grith Bech-Nielsen, netværksleder i InnoBYG, gbe@teknologisk.dk, 7220 2487