FN-netværket blev sat i gang på KADK

  • 30. september 2019

FN-netværket blev sat i gang på KADK

Den omfangsrige samtale om hvordan byggebranchen skal arbejde med FN’s verdensmål blev torsdag d. 19 september indledt på Kunstakademiets Arkitektskole (KADK), hos Center for Industriel Arkitektur (CINARK). Mere end 50 repræsentanter fra byggesektoren og den omgivende interessesfære mødtes til FN-netværkets første arrangement. 

Arrangementet bestod af en række oplæg og en rundtur på KADK’s udstilling ”Klimaforandringer – løsninger i arkitektur, design og konservering”. Efterfølgende var der forfriskninger og et let måltid. 

Blandt oplægsholderne var Henrik Bang fra Bygherreforeningen, Peter Andreas Sattrup fra Danske Ark, Christina Schultz fra FBSA, Inge Ebbensgaard fra FRI, Anette Blegvad fra Akademisk Arkitektforening samt Anne Beim og Nathalie Mossin fra KADK. 

Derudover vil vi gerne fremhæve Valdemar Satoshi Røjle Christensens oplæg, som blandt andet handlede om UNDP’s acceleratorprogram. Deltagerne blev præsenteret for det barske fremtidsscenarie som man opererer med i UNDP: aktører i byggebranchen er i fremtiden er nødt til at forholde sig bæredygtigt til deres virke, uanset hvor de befinder sig i værdikæden. Blandt andet fordi morgendagens talenter fremover vil søge de bæredygtige organisationer, fordi investeringerne vil flyde i retning af bæredygtige projekter, men også for at få en grundlæggende ”license to operate”. Aktører der ikke forholder sig til verdensmålene vil ganske enkelt blive irrelevante, når der gives opdrag til fremtidens byggeri.

Læs hele blogindlægget her