Dansk klimadesign udstilles for globale ledere 

  • 5. september 2019

I dag åbner KADKs Klimaudstilling

De bedste af KADK’s mange bud på klimaløsninger bliver vist frem til efteråret samtidig med, at ledere fra verdens største byer er i København til klimatopmøde. 

Fortovsbelægning, der kan aflede store mængder regnvand fra skybryd, en film om, hvordan Danmarks landskab kan udvikle sig i takt med, at vandet stiger, og app’en ”MEAT-challenge”, der skal hjælpe især mænd til at minimere deres kødforbrug. 

Det er blot nogle af de 29 bud på løsninger af klimaudfordringen, som studerende og forskere fra KADK – Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, udstiller fra den 6. september til den 15. november i KADK’s udstillingshal på Holmen i København. 

Danmark er frontløber inden for arkitektur og design rettet imod klimaudfordringer, og efterårets udstilling viser, hvad der er i vente bare lidt længere ude i fremtiden. Samtidig er klima og verdensmål erklærede satsningsområder på KADK. Udstillingen rummer nogle af dansk design, arkitektur og konserverings bedste bud på løsninger. 

Allerede den 5. september klokken 15:15 vil det være muligt for pressen at se udstillingen og tale med nogle af udstillerne. Derefter åbnes udstillingen officielt kl. 16.00 med pressemøde og reception med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. 

”Jeg glæder mig meget til at se udstillingen med de mange spændende bud på klimaløsninger, for der er brug for alle kreative kompetencer i kampen for grønne løsninger. Det er ikke kun ingeniører og nye teknologiske klimaløsninger, der kan bidrage til at få has på klimaforandringerne – det kan modebranchen, arkitekturen og kunsten i høj grad også,” siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. 

Udstillingen er timet efter, at den globale organisation C40 Cities samler borgmestre og ledere fra op mod 100 af verdens største byer i København til klimatopmøde fra den 9. til den 12. oktober. Her skal de diskutere klimaudfordringen og ikke mindst konkrete løsninger.  

  

Program for pressevisning og pressemøde 5. september: 

15:15:   Pressevisning: Mulighed for at se udstillingen for journalister. Fagledere og udstillere deltager og præsenterer undervejs. 

16:00:   Pressemøde med kort velkomst ved KADK’s rektor, Lene Dammand Lund, og åbningstale ved uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen. 

 

Udstillingen er gratis - og du kan bl.a opleve resultatet af et tidligere klimatilpasningsprojekt i InnoBYG, som en del af udstillingen.

Læs mere her