Nyhed

  • 8. marts 2017

Invitation til konference - Når genbrug og genanvendelse lykkes

Den 28. marts kan du komme til konference om bygge- og anlægsaffald - når genbrug og genanvendelse lykkes. Konferencen er tilrettelagt og afholdes af DAKOFA og Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald (VHGB).

I Dansk Arkitektur Center vil der på konferencedagen være mulighed for at besøge udstillingen Wasteland, som netop har fokus på genbrug og
genanvendelse af affald i nye byggerier.

Ingen taler om cirkulær økonomi uden også at bringe de store potentialer i byggesektoren på banen. I den sammenhæng indgår genbrug og genanvendelse af bygge- og anlægsaffaldet som et væsentligt element. I de seneste år har vi set nye tiltag blive afprøvet, og debatten om muligheder og måske især barrierer har fyldt meget. Det er nu tid til at se på mulighederne for at skabe nye byggematerialer, og på hvordan barrierer forvandles til løsninger. På denne konference sætter vi derfor fokus på succeshistorierne om genbrug og genanvendelse af bygge- og anlægsaffald.

Målet for dagen er at blive klogere på, hvad der gør, at det for nogle af byggeaffaldsfraktionerne kan lykkes at bevare kvaliteten i materialerne og afsætte dem til genbrug eller genanvendelse. Med udgangspunkt i konkrete eksempler forsøger vi at trække de redskaber eller incitamenter frem, som er nøglen til succes - i håbet om, at vi for andre fraktioner af byggeaffaldet kan blive inspireret. Vi skal blandt andet se på eksempler, hvor mærkningsordninger, kvalitetsdokumentation og samarbejde i værdikæden er nøgleord.

Som nævnt vil vi i løbet af dagen også besøge udstillingen Wasteland, som netop viser hvordan bygge- og anlægsaffald kan oparbejdes til nye lækre byggematerialer. Det er Lendager Group og Dansk Arkitektur Center, som står bag udstillingen.

Konferencen afholdes tirsdag den 28. marts 2017, kl. 9.00-16.00 i Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København.

Se programmet her

Tilmeld dig her