Nyhed

  • 8. november 2017

Læs det nyeste nummer af GRØNT Byggeri

Vi har samlet op på en række af netværkets seneste projekter og resultater og samlet det hele i et nyt nummer af vores online magasin, GRØNT Byggeri.

LÆS MAGASINET HER

I det nyeste nummer af GRØNT Byggeri kan du blandt andet læse om netværkets ”nye” sekretariatsleder, Grith Bech-Nielsen, der overtog sekretariatslederposten fra Kasper Lynge Jensen i Marts 2017. Læs om Griths ambitiøse målsætninger, og hvordan hun har tænkt sig at drive og videreudvikle InnoBYG med udgangspunkt i mere fokus på netværkets medlemmer.

Som resultat af et af InnoBYGs projekter, kan du også læse om et nyt beregningsværktøj, der skal være med til at hjælpe boligejere og rådgivere med at få overblik over den økonomiske gevinst ved et sundere indeklima. I samme boldgade biddrager et afsluttet InnoBYG projekt med nye anbefalinger til kontrolmålinger af radon. Heri bliver det blandt andet afsløret, hvordan mange bygningsejere hopper i en fælde ved at vurdere radonkoncentration ud fra utilstrækkelige korttidsmålinger.

I magasinet kan du også læse om projekt ”Roadmap” – en række anbefalinger fra energi- og byggebranchen angående bygningernes rolle i den grønne omstilling. I anbefalingerne er der blandt andet fokus på, hvordan vi kan reducere det faktiske energiforbrug, og indeklima-, miljø- og bæredygtighedsanbefalinger er også at finde på nybyggersiden af rapporten, der lige ledes retter anbefalinger mod eksisterende bygninger.

Sidst men ikke mindst kan du læse om, hvilke fordele og ulemper, der er, når man vælger at bygge bæredygtigt, når vi giver ordet til to af vores medlemmer - Mette Glavind, direktør for Byggeri og Anlæg på Teknologisk Institut og Lars Keller, medejer af virksomheden Small Planet. Hør også deres bud på, hvilke bæredygtige tendenser, de tror, vi kommer til at se mere af i fremtiden.