Nyhed

  • 25. oktober 2019

Nyt projekt forvandler byggeaffald til ressourcer

Byggeriet i Danmark bruger stadig større mængder af råstoffer, som der er knaphed på – og samtidig producerer bygge- og anlægsprojekter enorme mængder byggeaffald og overskudsjord år efter år. Et nyt projekt skal udvikle metoder og demonstrere værktøjer, der skaber kredsløb så byggeaffald og overskudsjord bliver til råstoffer, vi kan bruge. Så behøver vi ikke i samme grad grave efter nye råstoffer eller køre overskudsjord langt væk. Det danske test-site Musicon i Roskilde får derfor besøg fra andre europæiske byer på tirsdag.

Hvert år bruger vi i Danmark cirka 55.000 tons sand, grus og sten til byggeri og anlæg. Det er råstoffer, som vi har for få af. Samtidig producerede byggeprojekter 4,5 millioner tons bygge- og anlægsaffald og 8,3 millioner tons overskudsjord bare i 2017.

Det vil Roskilde og Høje-Taastrup Kommune, Region Hovedstaden, Gate 21, RUC og Bygherreforeningen lave om på. Til det formål er projekt City Loops startet op for at udvikle og demonstrere metoder og værktøjer, der gør det muligt at skabe kredsløb for materialer og overskudsjord fra renovering og nedrivning.

Læs hele pressemeddelelsen her