Nyhed

  • 22. juni 2018

Nyt undervisningsmateriale om bæredygtigt byggeri

Egen Vinding og Datter har udarbejdet nyt undervisningsmateriale om bæredygtigt byggeri, målrettet erhvervsskoler og alle med interesse for bæredygtige alternativer i byggeriet. Projektet er støttet af Udlodningsmidler fra Ministeriet for Undervisning og Ligestilling, samt af Grundejernes Investeringsfond og Rødvig Kalk.

En digital undervisningsportal om bæredygtigt byggeri har set dagens lys. Der er både fokus på, hvordan man kan tage hensyn til miljø, energi og klima og på arbejdsmiljø og indeklima.

Portalen bæredygtigtigtbyggeri.dk, der er gratis tilgængelig for alle, er målrettet tømrere, murere, malere og andre håndværkere og håndværksuddannelser. Håbet er, at undervisningsmaterialet kan inspirere alle, der arbejder med eller blot interesserer sig for sundt og bæredygtigt byggeri. Der er i materialet lagt vægt på byggematerialer, der er valgt ud fra praktiske hensyn til livscyklus (LCA).

Portalen ’Bæredygtige alternativer i byggeriet’ er udviklet af Egen Vinding og Datter (EVD) i Ringsted. EVD er netop ved at afslutte forsøgsprojektet Det Åndbare Hus, der har været med til at sikre dokumentation af vidensgrundlaget for portalen. Her er fokus på hvordan diffusionsåbne konstruktioner og byggematerialer med minimal afgasning af skadelige kemiske stoffer kan sikre et godt indeklima.

Læs resten af pressemeddelelsen her