Nyhed

  • 27. november 2017

Så blev det FutureWeek!

De danske klynger og innovationsnetværk har dedikeret uge 48 til fremtidens løsninger under overskriften Future Week Denmark. 40 events på fem dage viser vejen til fremtidens innovative Danmark.

Automatisering, 3D-print, machine learning, artificial intelligence og cryptocurrency. Det er trends, danske virksomheder skal omfavne og gøre til forretning, hvis de vil tegne fremtiden. De teknologiske trends er også overskrifter på nogle af de 40 events, der finder sted rundt i hele landet i uge 48.

Søren Pind opfordrer: Grib mulighederne
I løbet af uge 48 inviterer de danske klynger og innovationsnetværk virksomheder med til events, der spænder fra store konferencer med ny viden om fremtidens hospital og den digitale byggeplads til mindre workshops, der koncentrerer sig om aktuelle værdiskabende initiativer.

- Den udvikling vi ser for os med kæmpe teknologiske omstillinger indeholder store muligheder for små og mellemstore virksomheder, men det handler selvfølgelig om, at de griber dem.

Sådan lyder det fra Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind, der i en videohilsen understreger, at de virksomheder, der rækker ud efter mulighederne, tager styringen over morgendagens udvikling. Ministeren kommer med en opfordring til de små og mellemstore virksomheder:

- Det er vigtigt, at små og mellemstore virksomheder også deltager og samler sig i klynger for derved at finde styrken til at gribe mulighederne.

Sekretariatsleder Christine V. Larsen fra InnoBYG, byggebranchens innovationsnetværk for bæredygtigt byggeri, er enig med ministeren og forklarer, hvorfor der er brug for en uge som Future Week Denmark:

- De digitale og teknologiske vinde blæser. Hvis vi i Danmark ikke flyver med, så risikerer vi at blive blæst omkuld. Derfor har vi i Future Week Denmark fuld fokus på at vise, hvordan vi ved igennem samarbejde, videndeling og stærke netværk kan styrke erhvervslivet, vores innovationskraft og konkurrencedygtighed på den internationale bane.

Den opfattelse deler Berit Brendborg, Information and Marketing Manager, i den nordjyske IKT-klynge, BrainsBusiness:

- Vores virksomheder skal ikke bare kunne favne alle nye teknologiske trends. De skal også kunne omsætte disse i forretning. Og forretning skabes tit i netværk og samspil med andre.

Fakta om Future Week Denmark
De danske klynger og innovationsnetværk dedikerer en hel uge til fremtiden: Uge 48 – FutureWeek Denmark. Med 40 events over hele landet inden for emner som energi, miljø, byggeri, IKT, service, produktionsteknologi, materialer, design, sundhed, medico og transport viser de danske klynger og innovationsnetværk i uge 48 vejen til fremtidens innovative Danmark. På tværs af brancher og fag samler vi de mest inspirerende og dedikerede mennesker og inviterer indenfor til arrangementer med fuldt fokus på fremtidens Danmark.

Se alle events på www.futureweek.dk og følg med på @futureweekdenmark og #futureweekdk

Se video om FutureWeek Denmark 2017