Nyhed

  • 20. november 2019

Teknologimorgen om data som beslutningsgrundlag i det byggede miljø

Kom med til TEKNOLOGIMORGEN i hhv. København og Aarhus, og hør hvordan vi kan kvalificere den måde, vi bruger data som beslutningsgrundlag i det byggede miljø.

De næste 40 år vil der blive bygget lige så meget nyt, som der er bygget indtil nu. . Og det forventes samtidig, at 40 procent af alle IoT-sensorer i fremtiden installeres i det byggede miljø. Sensorer og mobile enheder giver os nemlig mulighed for at samle data om, hvordan vi bruger vores bygninger og offentlige arealer, og om hvordan bygningsdele performer. Dette giver viden om både brugernes behov og brugsmønstre samt om tilstande i det byggede miljø. Men hvordan tolker vi disse data på den rigtige måde?

Build 4.0 er byggeriets svar på Industri 4.0. Data og kunstig intelligens er primære drivkræfter i den digitale omstilling – og forventningerne til effektivisering og ny værdiskabelse er høje. Det er derfor vigtigt at stille skarpt på, at aktører fra det byggede miljø bliver klædt på til at være med til at kvalificere og udvikle byggeriets digitale services, principper og resultater.

Til TEKNOLOGIMORGEN vil du møde specialister fra Alexandra Instituttet og Teknologisk Institut, som vil give eksempler på, hvordan data kan bruges i forbindelse med bl.a. projekterings- konstruktions- og driftsfasen. Bag eventet står InnoBYG, InfinIT, Alexandra Instituttet og Teknologisk Institut.

Læs om møde i København den 5. december

Læs om møde i Aarhus den 11. december