Dyst med om byggeriets bæredygtighedspriser

  • 30. maj 2018

Dyst med om byggeriets bæredygtighedspriser

Bæredygtig prisregn bliver igen i år en del af herlighederne, når branchen samles til Building Green i København. Allerede nu er der åbent for nomineringerne til de to priser under Det Bæredygtige Element 2018.

Forberedelserne til efterårets udgave af Building Green i Forum er i fuld gang. Programmet er ved at blive fastlagt, udstillere og samarbejdspartnere melder sig under fanerne, mens bæredygtighedens Oscar-uddeling, Det Bæredygtige Element, tager form. Og du kan være med i kapløbet allerede nu.

- Vi har åbnet for nomineringerne til Det Bæredygtige Element 2018. Vi uddeler igen i år både en Produkt- og en Personpris, og vi håber, at vi får en masse interessante indstillinger, fortæller Grith Bech-Nielsen, netværksleder i innovationsnetværket InnoBYG, der sammen med Building Green står bag Det Bæredygtige Element.

Til dem der gør en forskel
De to priser uddeles på Building Greens Main Stage onsdag den 1. november kl. 12.30. Det er femte gang, at Produktprisen uddeles, mens Personprisen overrækkes for tredje gang.

- Produktprisen hylder en Building Green-udstiller med et produkt, der har gjort byggeriet mere bæredygtigt. Det behøver vel at mærke ikke være et nyt produkt. Personprisen går til en ildsjæl, som har medvirket til at fremme bæredygtighed i byggeriet, lyder det fra Grith Bech-Nielsen.

Kriterierne for indstilling består i al sin enkelthed i, at kandidaterne skal have gjort en bæredygtig forskel, de skal være eksempler til efterfølgelse og have givet inspiration til byggebranchen. Til at bedømme indstillingerne, udvælge de fem nominerede og kåre årets vindere er der nedsat en kompetent jury bestående af:

Tina Saaby Madsen (Københavns Kommune), Niels Bjørn (URBAN), Signe Kongebro (Henning Larsens Architects), Harpa Birgisdottir (SBi), Lone Feifer (Velux), Kasper Lynge Jensen (Aarhus School of Engineering).

Sidste års vindere: KALK, Kasper Guldager og Anders Lendager
I 2017 vandt virksomheden KALK Produktprisen. ”Jeg elsker jer alle sammen” var udmeldingen fra ejer Rasmus Jørgensen, da han modtog prisen foran et veloplagt publikum. Prisen gik til produktet REN: En ny serie miljømærket maling med en skimmelhæmmende effekt, der understøtter et sundt indeklima.

- Prisen betød, at REN fik en start, man kun tør drømme om. Kendskabet til produktet blev øget markant, hvilket gav merforretning og skabte troværdighed til os som producent. Opmærksomheden fra medierne var massiv, og vi mærker stadig effekten af denne synlighed, fortæller den stolte prisvinder.

Personprisen 2017 gik til Kasper Guldager og Anders Lendager. To arkitekter, som har arbejdet ihærdigt for at få gjort det bæredygtige byggeri mainstream og en del af vores bygningskultur. Anders Lendager fortæller:

- At vinde Personprisen 2017 har været en stærk anerkendelse og et vigtigt signal i en branche, hvor jeg hver dag arbejder for at vise, hvordan det kan lade sig gøre at forene klimaansvar og socialt ansvar med økonomisk vækst. Det er muligt at skabe en bæredygtig verden med regenerative byer og bygninger. En verden med cirkulær økonomi. Prisen har givet mig og Lendager Group anerkendelse for det arbejde, vi gør for at skabe den verden.

- Ligesom vi kender det fra Oscaren, er det er branchen selv, som har valgt hvert år at hædre de personer, der har gjort sig særligt bemærkede indenfor bæredygtighed. Jeg er derfor utrolig ydmyg og glad for at jeg sammen med min gode kollega, Kasper Guldager, har gjort mig fortjent til den hæder. Samtidig synes jeg, at det er rigtig godt med det fokus på bæredygtighed, som følger med prisen - det synes jeg sagtens, vi kunne have mere af i branchen, slutter han. 

Læs mere om prisen her: https://www.innobyg.dk/aktiviteter/det-baeredygtige-element/det-baeredygtige-element-2018/

Indstil en kandidat her (åben indtil 5. oktober 2018 kl. 12): https://www.innobyg.dk/aktiviteter/det-baeredygtige-element/det-baeredygtige-element-2018/indstilling-til-det-baeredygtige-element-2018/ 

For yderligere information, kontakt:
Ditte Rosenquist | Projektleder på Building Green | T +45 6024 9352| E-mail: dr@buildinggreen.eu

Grith Bech-Nielsen | Netværksleder, InnoBYG v/ Teknologisk Institut | T +45 72 20 2487 |
E-mail: gbe@teknologisk.dk