Kasper Lynge Jensen

Kasper Lynge Jensen

Udviklingschef Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Mit navn er Kasper Lynge Jensen, og jeg er tidligere netværksleder i InnoBYG. Jeg sidder nu i styregruppen og repræsenterer Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i kraft af min stilling som Udviklingschef for Bygning & Bygningsdesign.


Telefon: +45 9350 8712

Styregruppe,Partnerskab,Projektleder

Aktiviteter fra Kasper Lynge Jensen

Spørgeskemaundersøgelse - Hvordan kan byggebranchen bruge droner i fremtiden?

  • 11. juni 2018
Brugen af droner i byggeriet, begrænser sig i dag i høj grad til dokumentation og registrering af forhold og processer. Men hvad kan de ellers bruges til?  InnoBYG projektet Brug af droner i byggebranchen kortlægger muligheder og udfordringer ved intensiveret brug af droner i byggebranchen, men der er brug for dine input og ideer. Deltag i vores undersøgelse ved at følge nedenstående link.  https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=SWJCX7AU3…

Projektet er afsluttet og resultaterne klar

Vores spireprojekt om mikroprojektering er nu afsluttet. Selvom fænomenet og begrebet endnu mangler at blive undersøgt nærmere i en mere målrettet og omfattende forskningssammenhæng, kan mikroprojektering indledningsvist defineres som: ”De vejledende og rådgivende aktiviteter, som udførende virksomheder og håndværkere gennemfører med henblik på at understøtte deres kunders beslutningsprocesser vedrørende valg af byggetekniske løsninger”. Denne…

De første spireprojekter er blevet udvalgt…

Ansøgningsfristen for at søge støtte til igangsættelsen af en innovationsproces via et såkaldt 'spireprojekt' er nu afsluttet og 4 projekter er blevet bevilliget af Bedømmelsesudvalget og styregruppen. Bedømmelsesudvalget bestod af BAT-Kartellet, Bygherreforeningen, DI Byg, FRI og Gate 21. I udvælgelsen blev der lagt vægt på, at projekterne styrker virksomhedernes innovation og vækstpotentiale samt at styrke virksomhedernes sa…

Folkemødet set gennem @InnoBYG

InnoBYGs netværksleder Kasper Lynge Jensen repræsenterede InnoBYG på Folkemødet på Bornholm. Her er et udpluk fra InnoBYGs Twitter-profil, som viser lidt af, hvad Kasper oplevede i løbet af sine dage på øen. Kort efter åbningen på Hovedscenen inviterede InnoBYG på en alternativ snak om innovationsnetværk, hvad det består af, og hvem det er til gavn for. Sammen med innovationsnetværkene VE-Net og Inno-MT havde vi sat vinderen af DR…

Oversigt over InnoBYGs projektresultater

InnoBYGs første periode som byggebranchens innovationsnetværk er afsluttet, og et nyt kapitel på 4 år er begyndt. I løbet af sommeren vil vi præsentere jer for de resultater, som netværket har været med til at skabe gennem InnoBYGs udviklingsprojekter. Vi har samlet de projektresultater, der allerede er offentliggjort, og lavet en oversigt, som du finder her. Oversigten opdateres løbende. Du kan fx finde en branchevejledning for energ…

Vil du være med i et nyt InnoBYG udviklingsprojekt?

Lige nu arbejder vi på højtryk på at få sat gang i vores nye udviklingsprojekter, som skal gennemføres med start i år og frem til 2016. Vi starter nye projekter op inden for to nye områder, totalværdi/totaløkonomi og anvendelse og håndtering af ressourcer og affald. Projektet omkring totalværdi/totaløkonomi bliver ledet af DTU i samarbejde med Kunstakademiets arkitektskole. Anvendelse og håndtering af ressourcer og affald ledes af T…

Kickstart af nyt forretningsnetværk for ”grønne” SMV’er

Tirsdag den 21. november lød startskuddet til noget nyt i InnoBYG regi. I samarbejde med Det Grønne Iværksætterhus og Smith Innovation har InnoBYG startet et regionalt netværk for grønne virksomheder forankret i Region Sjælland. Udgangspunktet for netværket er, at sammen er man stærkere og at der er værdi i at samarbejde på tværs af kompetencer. Til arrangementet på Teknologisk Institut i Taastrup mødte ca. 20 forskellige deltagere fra…

InnoBYG ønsker godt nytår!

Godt man arbejder med byggeri, og endnu bedre at man arbejder med bæredygtigt byggeri. Det kunne være den indledende tanke, når man sætter sig i arbejdsstolen for første gang i 2015. Det kan nemlig kun blive et spændende år, vi går i møde! På papiret sker der i hvert fald mange ting under overskriften bæredygtigt byggeri. På politisk niveau, er der kommet et udspil i 2014 til 5 initiativer inden for byggeriet, hvor bæredygtighed er ce…

Skal du til Folkemødet? Invitation til VIP-dating!

Er du udvikler, professionel eller har en interesse for byggeri? Så se her! På åbningsdagen for årets Folkemøde på Bornholm er InnoBYG gået sammen med Dansk Byggeri og skaber rammerne for 1:1 møder som du kan deltage i mellem de store folkelige seancer. Møderne afholdes 11. juni fra kl. 16-18. Book et først-til-mølle møde med en eftertragtet VIP inden for byggeriet og med de andre deltagere her: Book et møde Fortæl os…

InnoBYG til Folkemødet 2015

For anden gang var InnoBYG med til Folkemødet på Bornholm i år - et lidt mere stille Folkemødet end sidste år på grund af folketingsvalget, men byggebranchen var dog stærkt repræsenteret. Det ville InnoBYG og Dansk Byggeri udnytte ved at lave en InnoBYG klassiker - matchmaking. Nu har jeg selv prøvet at tage del i matchmaking events forskellige steder f.eks. Building Green Messen og en Cluster-to-Cluster konference i Berlin. Og jeg bli…

Netværkstur til Det Åndbare Hus

Den 5. november var godt 30 deltagere med Byens Netværk, IDA Bygningsfysik og InnoBYG, på tur til Det Åndbare Hus. Spørgelysten var stor og dagen bød på både rundvisning og oplæg om huset og de målinger, som Teknologisk Institut skal foretage i huset over de næste to år. Der var stor interesse for at se Det Åndbare Hus og pladserne var udsolgte, da dørene til det spændende hus med diffussionsåbne konstruktioner og miljøvenlige, bær…

Eksport af dansk bæredygtigt byggeri

Et byggeri består af mange forskellige kompetencer og komponenter. Øvelsen i at få disse kompetencer og komponenter til at smelte sammen til et optimalt byggeri er en process som kræver erfaring, viden, gode produkter og måske lidt held.  I Danmark har vi en stærk tradition for arkitektur og design i verdensklasse. Desuden har vi i mange år, på grund af skærpelserne i bygningsreglementet, været "tvunget" til at tænke i …

Droner og robotteknologi i byggeriet

Det er en rigtig spændende tid vi går i møde i byggebranchen, for gennem den seneste tid, er ord som droner og robotter begyndt at fænge an i branchen. Udviklingen er gået stærkt og de nye teknologier er efterhånden blevet mainstream og er kommet i et prisleje, hvor også mindre virksomheder kan være med. De kan bl.a. være med til at lette arbejdsdagen i byggeriet, gøre processerne mere effektive samt skabe nye forretningsområder. Vi ha…

Der er noget i luften...en drone måske?

Vores forårskonference 2016 er vel overstået! Det var en spændende dag med gode oplæg, netværksstemning, aktiv deltagelse fra salen - og ikke mindst droner i luften og robotter in action. Du kan se hvordan dagen forløb i vores storify her På billedet byder InnoBYGs styregruppeformand, Michael H. Nielsen og RoboClusters bestyrelsesformand, Tom Togsverd, velkommen til konferencen. Læs også artikel fra konferencen her (PDF)…

Roadmap - de første skridt er taget

Energifonden bevilligede i starten af året midler til en kortlægning af bygningers rolle i den grønne omstilling - en såkaldt roadmap. Innovationsnetværket InnoBYG er sekretariat for projektet, som vil inddrage byggeerhvervet, energibranchen og relevante ministerier i arbejdet. Der er tre fokusområder for roadmappen. For det første at finde det rette miks mellem energibesparelser i bygninger og udbygning af energisystemet med vedva…

Samarbejde, Bæredygtighed, Innovation, Indeklima, Dokumentation, Totalværdi - Refleksioner fra et Folkemøde

Seks ord der opsummerer, hvordan jeg som InnoBYGs repræsentant opfattede årets Folkemøde er: Samarbejde, Bæredygtighed, Innovation, Indeklima, Dokumentation, Totalværdi. Så kan man så begynde at tænke lidt nærmere over disse ord. Og måske tænke lidt over hvilke ord der mangler. Der er mange ting at se og lytte på til Folkemødet på Bornholm - og interesserer man sig for byggeri og bæredygtighed som vi gør i InnoBYG - så er der ligeledes…

Projektresultater

Siden opstart af InnoBYG i 2010, er der udarbejdet en række resultater i de forskellige projekter som netværket har faciliteret. Med de i gangværende projekter har netværket startet 28 projekter - og tre mere er på vej. Vi har lavet en oversigt over projektresultaterne, så det er nemt at finde de forskellige outputs af projekterne. Der er mange forskellige resultater, alt fra bøger til vejledninger til rapporter og apps/mobilsites, casesamlinger…

Gæsteblog: Droner i byggeriet og meget mere….

  • 8. december 2017
Bloggen er skrevet af Kasper Lynge, medlem af InnoBYGs styregruppe og projektleder for et nyt tematiseret spireprojekt om droner i byggeriet. Bloggen er nummer 1 ud af 3 i en blogserie af Kasper. Ingeniørhøjskolen på Aarhus Universitet er fra september 2017 indtrådt i InnoBYGs styregruppe. Det er vi rigtig glade for på mange måder. En af de nye muligheder det giver os er at få lov til at gæste-blogge på InnoBYGs blog – så det skal da prøves, s…

Gæsteblog: Innovation i byggeriet

  • 8. december 2017
Bloggen er skrevet af Kasper Lynge, medlem af InnoBYGs styregruppe og projektleder for et nyt tematiseret spireprojekt om droner i byggeriet. Bloggen er nummer 2 ud af 3 i en blogserie af Kasper. Innovation og ByggerietHvordan sker innovation i byggeriet i dag? Der er mange forskellige virkemidler til innovation i byggeriet. Generelt tror jeg den største innovation sker ude i virksomhederne selv. Her findes mange udviklingsorienterede personer…

Gæsteblog: Tværfaglighed og byggeriet

  • 8. december 2017
Bloggen er skrevet af Kasper Lynge, medlem af InnoBYGs styregruppe og projektleder for et nyt tematiseret spireprojekt om droner i byggeriet. Bloggen er nummer 3 ud af 3 i en blogserie af Kasper. Og nu kommer jeg tilbage de fire retninger på Ingeniørhøjskolen i Aarhus (som beskrevet i det første indlæg). Og ikke at det er unikt at der findes flere fagligheder under samme tag – andre steder hedder det måske divisioner, datterselskaber, forretni…