Fyraftensseminar InnoBYG og KEA_nov.15

Fyraftensseminar InnoBYG og KEA_nov.15

Her kan du se billeder fra InnoBYG og KEAs seminar om Renovering i Praksis, som blev afholdt den 12. november 2015.

1

Brian M. Wendin, KEA, var dagens moderator og han bød velkommen på vegne af KEA og InnoBYG.

2

Fra Teknologisk Institut var det Christian Holm Christiansen, som satte fokus på de reelle energibesparelser ved energirenovering af etageboliger.

3

Der blev lyttet i salen, som også stillede nogle gode spørgsmål til oplægsholderne.

4

Kim B. Wittchen fra SBi var dagens 2. taler og han gav et oplæg om, hvor potentialet i energirenovering af etageboligbyggeri ligger, samt hvornår og hvilke krav der stilles til energioptimering ved renovering.

5

Det var en god blanding af rådgivere, bygherrer, professorer og udførende samt producenter, som udgjorde dagens seminardeltagere. Og der var selvfølgelig også mulighed for, at studerende deltog til seminaret, som blev afholdt i KEAs gamle Maskinhal.

6

Der blev også tid til netværk undervejs, hvor der efter hvert oplæg var mulighed for at reflektere over indlægget med sidemanden eller ved kaffemaskinen. En mulighed de fleste benyttede sig af.

7

Netværk, netværk, netværk!

8

Fra MT Højgaard var der input om registrering og opmåling af den eksisterende boligmasse i dag og et gæt på værktøjer og metoder i fremtiden.

9

Også Enemærke & Petersen var inviteret til at holde et oplæg - de fik hjælp fra SBi, hvor en del af oplægget bestod af en video med Niels Haldor Bertelsen. Emnet var industrialiseret renovering med fokus på produktivitet.

10

Dagens sidste mand på scenen var Torben Kaas fra Dansk Byggeri. Han stillede skarpt på størrelsen af renoveringsvolumen af Danmarks etageboligbyggeri.