Arkiv

Arkiv

 
Deltag i FUTURE OF BUILDING i Wien
9. februar 2016

Deltag i konference og matchmaking event FUTURE OF BUILDING, den 18.-19. april i Wien, og få viden om den nyeste udvikling inden for byggebranchen. Til konferencen sættes der særligt fokus på innovative løsninger til byggeri, bæredygtig renovering, og energioptimering af byggeri. Danske virksomheder med produkter og services til byggeriet har et stort internationalt potentiale.

FUTURE OF BUILDING og matchmaking er særligt relevant for entreprenør, ingeniører, klynger og organisationer, der arbejder med vedvarende energi, bæredygtige byggematerialer samt klima og energioptimering af eksisterende byggeri. Det er gratis at deltage.

Få hotel betalt via InnoBYG og det Østrigske Handelsråd
For et begrænset antal deltagere står Det Østrigske Handelsråd for hoteludgifter (17.-19. april, 2 overnatninger), du skal kun selv betale rejseudgifter. Grundet det begrænsede antal pladser vil tilmeldingerne blive registreret efter først-til-mølle-princippet.

Ønsker du at opholde dig i længere tid i Østrig, kan vi hjælpe dig med forslag til yderligere virksomhedsbesøg.

For registrering og yderligere spørgsmål, venligst kontakt InnoBYG koordinator for internationale aktiviteter Maggie Lund på mxl@teknologisk.dk eller på telefon 7220 1735.

Læs mere om messen her


Glædelig jul og godt nytår!
21. december 2015

InnoBYG sekretariatet ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! Vi glæder os til 2016, med nye aktiviteter og projekter!

Sekretariatet holder lukket fra 22. december til 4. januar.

Vi ses i 2016!


Nyt Bygningsreglement - BR 2015
16. december 2015

BR 2015 betyder, at der fremadrettet skal forbruges 25 procent mindre energi i nybyggeri end den hidtidige standard. Det er en udmøntning af den langsigtede plan, der blev lagt mellem styrelsen, erhvervet og energisektoren tilbage i 2009. Målet var at reducere energiforbruget i nybyggeri med 25 procent i hvert af reglementerne for 2010 og 2015, ligesom planen forudsætter, at der sker yderligere reduktion med 25 procent i 2020-reglementet.

Læs mere hos Dansk Byggeri

Læs BR 2015 her

_________________________________________

Projektresultat fra et spireprojekt
15. december 2015

Spireprojektet "Fortættet byggeri med lette materialer" som har fokuseret på anvendelse af træ som bærende bygningsdele, har nu udmøntet sig i et katalog med eksempler på fortætning af eksisterende bygningsmasse samt temadagen "Gentænk træ som bærende bygningsdele i høje bygninger".

De vigtigste diskussioner er samlet i en slutrapport, der desuden indeholder et forslag til en nuancering af anvisningerne i "Eksempelsamling om brandsikring af byggeri".

Læs projektlederens blog

Katalog om optopping workshop

Slutrapport

_____________________________________

Bæredygtig eksport for byggevirksomheder
20.  november 2015

Der er brug for danske virksomheders kompetencer og produkter uden for landets grænser. En række lande skal både bygge nyt og renovere mange kvadratmeter. Og de har fokus på bæredygtighed, energieffektive komponenter og løsninger, hvilket er et oplagt muligt marked og en unik mulighed for danske virksomheder for at skabe nye forretningsområder - både på vores nærmarkeder og på mere eksotiske markeder.

I samarbejde Teknologisk Institut, inviterer InnoBYG til eftermiddagsarrangement den 16. december kl 13-16, hvor vi ser nærmere på de specifikke markeder og de oplagte muligheder.

Deltag og få mere viden og masser af inspiration til, hvordan din virksomhed tager skridtet og bliver international. InnoBYG kan være med til at facilitere mødet med andre virksomheder, som har interesse i at arbejde i udlandet.

Vi sørger desuden for julehygge med gløgg, æbleskiver og julenetværk undervejs.

OBS: Arrangementet holdes på dansk.

Læs mere og tilmeld

_____________________________________

Gik du glip af vores seminar med KEA?
16. november 2015

Du kan nu finde præsentationer og billeder fra seminaret om renovering i praksis, som blev afholdt den 12. november på KEA.

Se præsentationer

Se billeder

__________________________________________

Stort tillykke til Logik og Co.
29. oktober 2015

Det blev entreprenørvirksomheden Logik og Co., der løb med den ærefulde pris "Det Bæredygtige Element" 2015!

Motivationen fra fagjuryen for at vælge Logik og Co. lød bl.a.:

"Fagjuryen har vurderet, at årets vinder af Det Bæredygtige Element 2015, tjener til inspiration og er et eksempel til efterfølgelse i den danske byggebranche, hvad angår virksomhedens tilgang til bæredygtighed".

Læs mere i fagpressen

Læs hele fagjuryens motivationstale

Se billeder fra årets messe set med InnoBYG øjne

____________________________________________

Masser af InnoBYG aktiviteter på årets Building Green - ses vi?
21. oktober 2015

Med to seminarer, uddeling af prisen Det Bæredygtige Element, matchmakingsessioner på Building Green Connections og stand nr. 140, har InnoBYG travlt på årets messe - ses vi?

Få overblik over alle InnoBYG aktiviteter på Building Green 2015

_____________________________________________

Ny inspirationsfolder om udbud af bæredygtigt byggeri
20. oktober 2015

Under udviklingsprojektet om bygherrens værdier blev der udarbejdet en inspirationsfolder, som havde til formål er at inspirere og støtte bygherren og bygherrens rådgivere i at fremme bæredygtighed gennem udbudskrav. Folderen er udarbejdet på basis af input fra deltagerne i en serie workshops om 'Udbud & Bæredygtighed'.


Folderen berører følgende emner:
- Arkitektur og proces
- Indeklima
- Materialer
- Totaløkonomi

Læs folderen her

Læs mere om projektet her

______________________________________________

TEST inviterer til bæredygtig seminarrække
19. oktober 2015

Seminarrækken er målrettet byggeriets bæredygtige producenter og igangsættere. Med afsæt i erfaringerne fra en række aktuelle udviklings- og markedsføringsforløb bliver der gået helt tæt på de muligheder og problemer, som byggeriets grønne producenter oplever.​​​​
​​
Seminarerne bygger på konkrete erfaringer og cases fra en lang række af de virksomheder, som TEST har støttet, og giver dermed et unikt indblik i både de generelle og helt praktiske problemstillinger ved at udvikle nye løsninger til byggeriet. Der bliver inviteret virksomheder, som har fået støtte fra TEST, til at præsentere deres erfaringer med at markedsmodne nye bæredygtige løsninger til byggeriet.

Seminarerne afholdes i Fæstningens Materialgård, Frederiksholms Kanal 30, 1220 København K, kl. 13-16

- 10. november 2015: De svære lead-users: Hvordan finder jeg de første (og de næste) kunder

- 1. december 2015: Økonomisk bæredygtighed - hvordan gør jeg bæredygtig hed til en god forretning for mig selv og andre?

Det er gratis at deltage.

Læs mere og tilmeld dig her

_______________________________________

De nominerede til Det Bæredygtige Element 2015 er....
15. oktober 2015

For andet år i træk hylder Building Green og InnoBYG byggeriets grønne frontløber, når prisen Det Bæredygtige Element 2015 overrækkes den 29. oktober kl. 14.15 i Forum i København.

De fem nominerede er byggefirmaet Logik og Co, projektet Green Footprint Park, virksomheden TagTomat, projektet Den Grønne Friskole samt de diffusionsåbne konstruktioner i Det Åndbare Hus.

"Det er vigtigt, at der er et "element" ved den nominerede, som kan tjene til inspiration for andre i byggebranchen. Det mener vi, at vi har ramt med de fem nominerede. Det rigtig svære bliver nu at finde en vinder blandt de fem" fortæller Kasper Lynge Jensen fra InnoBYG som sidder i fagjuryen. Han glæder sig til at give vinderen et anerkendende skulderklap, som forhåbentlig vil blive et eksempel til efterfølgelse.

Fagjuryen består i år af:
Signe Kongebro, Henning Larsens Architects, Tina Saaby Madsen, Københavns Kommune, Niels Bjørn, URBAN, Lone Feifer, Velux, Harpa Birgisdottir, SBi og Kasper Lynge Jensen, InnoBYG.

Læs mere om prisen

Tilmeld dig Building Green 2015

_______________________________________

InnoBYG og KEA inviterer til fyraftensseminar!
6. oktober 2015

12. november kl. 14-17. Temaet vil være renovering i praksis - renovering af industrialiseret byggeri fra 60-70'erne.

Sidste år afholdte KEA og InnoBYG et spændende og velbesøgt arrangement om "Bæredygtighed - når håndværkerne er taget hjem"

Vi gentager succesen med samarbejdet og dette arrangement tager afsæt i det industrialiseret byggeri med 5 oplæg af ca. 20-30 minutters varighed. Ind imellem vil der blive lagt op til debat. 

Det foreløbige program:

1. Reelle energibesparelser ved energirenovering af etageboliger
v/Christian Holm Christiansen, Teknologisk Institut

2. Hvor ligger potentialet i energirenovering af etageboligbyggeri, samt hvornår og hvilke krav stilles der til energioptimering ved renovering
v/Kim B. Wittchen, Aalborg Universitet / SBi

3. Registrering og opmåling af eksisterende boligmasse i dag og et gæt på fremtiden

4. Industrialiseret renovering med fokus på produktivitet. Eksempel på energirenovering med nye bæredygtige konstruktioner
v/Søren Faebo Larsen, Enemærke og Petersen

5. Hvor stor er renoveringsvolumen af vores betonbyggeri fra 60'erne og 70'erne
v/Torben Kaas, Dansk Byggeri

Sted: Arrangementet afholdes på KEA- Københavns Erhvervsakademi -Maskinhallen, Prinsesse Charlottes Gade 38, 2200 København N.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendigt. Tilmeldingsfrist er onsdag den 11. november kl. 10. Sidste frist for afmelding er tirsdag den 10. november kl. 12. Ved for sen afmelding eller udeblivelse opkræves et gebyr på 300 kr. Hvis du bliver forhindret efter afmeldingsfristen er du velkommen til at sende en anden fra virksomheden i stedet for dig selv.

Tilmeld her
___________________________________________________

Netværksmøde i Skanderborg: (Efter)isolering og fugt
6. oktober 2015

Onsdag den 25. november afholdes endnu et møde i Netværket for Fremtidens Byggeri i Skanderborg. Temaet vil være isolering - herunder især efterisolering, som kan give fugtskader og skimmel, hvis ikke man passer på. Hvor er problemerne, og hvad kan man gøre for at undgå dem? Jørgen Nymark Klavsen, konsulent i indeklima og bygningsundersøgelser hos Teknologisk Institut, har undersøgt mange fugtskader i huse og vil give et oplæg.

Tid og sted: onsdag den 25. november kl. 15-17 i konferencesalen på rådhuset i Skanderborg, Adelgade 44.

Tilmelding
til susanne.skaarup@skanderborg.dk

Læs mere om Netværket for Fremtidens Byggeri

___________________________________________________

InnovationsAgenterne H2020 og SME Instrumentet workshops 2015
1. oktober 2015

InnovationsAgenterne hos GTS-nettet afholder til efteråret tre workshops for potentielle ansøgere til EU's Horizon2020 for forskning og udvikling. Temaet er Horizon2020's "Industrial Leadership" og især SME-Instrumentet, der har fokus på små - og mellemstore virksomheder.

Workshopprogrammet fokuserer på de væsentlige elementer i EU-ansøgningen for en succesfuld evaluering og sandsynlighed forprojektfinansiering. Hertil vil en række spændende indlægsholdere præsentere deres erfaringer med den succesfulde ansøgning. Indlægsholderne er fra virksomheder det er lykkedes at opnå finansiering, danske EU evaluatoreksperter samt Forsknings- og Innovationsstyrelsens erfaring med, hvad der lykkes for danske ansøgere til Horizon2020 og SME-Instrumentet fase 1 og fase 2.

Yderligere er der også mulighed for at modtage sparring og vejledning i løbet af eftermiddagsprogrammet, for de virksomheder som har en projektidé de overvejer at søge H2020 om finansiering af.

Workshoppen bliver afholdt fra kl 10.00 - 12.30, med mulighed for individuel vejledning kl. 13.15 - 15.00. Dato og lokation for de tre workshops er henholdsvis:

  • Den 29. oktober hos Teknologisk Institut i Taastrup
  • Den 12. november i Forskerparken i Odense
  • Den 14. december hos Teknologisk Institut i Aarhus

 

Har du lyst til at blive klogere på både workshoppen samt EUs Horizon 2020-programme som helhed, kan du læse mere her
___________________________________________________


Besøg Det Åndbare Hus!
24. september 2015

InnoBYG inviterer i samarbejde med Byens Netværk og IDA Bygningsfysik til rundvisning og oplæg om Det Åndbare Hus hos Egen Vinding & Datter.

Det Åndbare Hus bliver bygget med diffussionsåbne konstruktioner og af miljøvenlige og bæredygtige materialer, med ingen eller meget lav afgasning af skadelige kemiske stoffer. Målet er at sikre et godt indeklima og samtidig sikre en meget lav belastning af miljø og ressourcer. Der vil på rundvisningen også være mulighed for at se nogle af de produkter, som Egen Vinding og Datter producerer.

Dato og tid: Torsdag den 5. november 2015 kl. 15:00 - 17:00 (Bemærk ny dato)

Adresse: Haslevvej 81, 4100 Ringsted (transport foretages på egen hånd)

Program for dagen:

  • Kl 15:00: Mødes ved Det Åndbare Hus v/ Egen Vinding og Datter
  • Kl 15:10 Rundvisning og oplæg om Det Åndbare Hus
  • Kl 16:30 Kaffe og mulighed for at netværke
  • Ca. Kl 17:00 Tak for i dag


Ved tilmelding kræves et gebyr på 100 kroner ex. moms.

Læs mere om Det Åndbare Hus

Der er begrænsede antal pladser.

Tilmeld her

___________________________________________________

Konference: Bæredygtighed i byggeriet - kan idealer og investeringer følges ad?

18. august 2015

Bygherreforeningen inviterer til årskonference med fokus på bæredygtighed i fremtidens byer og bygninger.
Den danske byggesektor er i stigende grad opmærksom på byggeriets aftryk på miljøet og ressourceforbruget, og en række initiativer er sat i værk for at skabe mere bæredygtige løsninger. Der er øget bevidsthed om, at affald er en værdifuld ressource, at energiforbruget skal omstilles til vedvarende kilder, og at totaløkonomiske betragtninger er vejen til bedre investeringsstrategier.

Byggesektoren er godt på vej til en fælles forståelse for parametre og begreber, der er forudsætningen for samarbejdet om de bæredygtige løsninger. For at løfte niveauet på tværs af konkrete projekter, er der dog brug for inspiration til en ny praksis med resultater og forretning i centrum.

Konferencen lægger op til videndeling på tværs af byggeriets parter, og gennem oplæg, debatter og på et dynamisk videndelingstorv diskuteres:

• Hvad opnår bygherren ved at tænke bæredygtigt?
• Hvordan omsættes de gode intentioner til social, miljømæssigt og økonomisk bæredygtige bygninger med respekt for bundlinjen?

Tid:
Fredag d. 18. september 2015
Konference: kl. 10.00 - 17.00
Efterfest: kl. 18.00 - 23.00

Sted:
Konference: Toldboden, Nordre Toldbod 18 - 24, 1259 København K
Efterfest: Bygningskulturens Hus, Borgergade 111, 1300 København K

Bygherreforeningens samarbejdspartnere om konferencen er Akademisk Arkitektforening, Danske Arkitektvirksomheder, IDA-BYG, Green Building Council Denmark og Foreningen Aktivhus Danmark.

Tilmelding senest den 4. september 2015

Læs mere om konferencen, programmet, pris og tilmelding

___________________________________________________

Workshop - Four shades of green: Grøn Omstilling i din virksomhed
14. august 2015

Virksomheder, rådgivere og samarbejdspartnere, der interesserer sig for grøn omstilling, inviteres til en eftermiddag med fokus på grøn omstilling, grønne services og grønne forretningsmodeller.

Erhvervsstyrelsen - Grøn Omstillingsfond - har indsamlet viden om grøn omstilling i praksis til inspiration for virksomheder, der vil gennemføre grønne omstillingsprocesser. På denne workshop deler Grøn Omstilling, samarbejdspartnere og virksomheder ud af erfaringerne, der kan hjælpe din virksomhed videre med grøn omstilling.

Eftermiddagen byder på:
• Præsentation af viden og erfaringer fra grøn omstilling i praksis, blandt andet i form af fire virksomhedstyper ('virksomhedspersonaer'), der beskrives gennem deres drivkraft til grøn omstilling, måden at arbejde med grøn omstilling på og de kritiske succesfaktorer, der påvirker omstillingsprocessen.
• Praktisk læring fra virksomheder, som har arbejdet med grøn omstilling.
• Workshop hvor der arbejdes med konkrete cases, de fire virksomhedstyper og deres grønne omstilling, nye forretningsmodeller og services.

Arrangører
Workshoppen arrangeres af Erhvervsstyrelsen - Grøn Omstillingsfond, Innovationsnetværk Service Platform, Innovationsnetværket Smart Energy og Alexandra Instituttet A/S.

Tid og sted
Torsdag, 3. september 2015 - 13:00 til 17:00
Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Det er gratis at deltage.

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig

___________________________________________________

Netværksmøde i Skanderborg:
Vinduer - hvad er det rigtige valg?
14. august 2015

Udviklingen af vinduer går meget stærkt. Skal man bare vælge det vindue med lavest U-værdi, eller er der andre parametre? Er der forskel på vinduer til erhverv og vinduer til private? Er det ruden eller solafskærmning, der skal/kan regulere solindstrålingen? Det vil Lars Thomsen Nielsen fra Teknologisk Institut komme ind på til netværksmødet, han har arbejdet med vinduer i mange år og har en "uvildig" tilgang til det.

Mødet afholdes: Torsdag den 17. september 2015 kl. 16-18 i konferencesalen på rådhuset i Skanderborg, Adelgade 44.

Læs mere og tilmeld dig

___________________________________________________

Invitation til deltagelse i arbejdsgruppemøde i InnoBYG projekt i Aarhus
12. august 2015

I forbindelse med InnoBYG projektet, håndtering og anvendelse af affald og ressourcer i byggeriet, afholdes et arbejdsgruppemøde d. 25. august 2015 i Århus (kl. 10-15.30).

Temaet for dette arbejdsgruppemøde vil være et industrielt fokus på, hvorledes genbrug og genanvendelse kan optimeres i byggeriet. Der vil blive sat fokus på nogle udvalgte materialer med stort eller lille potentiale for genbrug/genanvendelse samt på udfordringer og barrierer for tværindustrielle udnyttelser.

Vi håber på et bredt udvalg af repræsentanter fra byggeindustrien såsom træ-, beton-, plast-, komposit- og teglproducenter. Andre interesserede er naturligvis også velkomne til at deltage.

Hvis man er interesseret i at bidrage med input til InnoBYG's arbejde omkring emnet og vil være med til at præge debatten og udviklingen inden for cirkulær ressourceøkonomi, vil der være rig mulighed for dette ved deltagelse. InnoBYG projektet fortsætter et år endnu og vil bruge udbyttet, af de afholdte arbejdsgruppemøder, til udvikling af idéer til brug for både arkitekter, rådgivere og industri.

Kontakt: projektleder Martin Nerum Olsen (mano@teknologisk.dk), hvis I ønsker at deltage.

Seneste tilmeldingsfrist er d. 19. august 2015.

Læs mere om projektet

___________________________________________________

Invitation til "Trækonstruktioner og Bæredygtig Arkitektur" i Vorarlberg, Østrig.
29. juli 2015

I samarbejde med den østrigske ambassade har InnoBYG medlemmer mulighed for at deltage i "Trækonstruktioner og Bæredygtig Arkitektur" - en fact-finding mission i delstaten Vorarlberg i Østrig, den 20.-22. oktober 2015.

Hvorfor: Østrig, og især Vorarlberg, kan se tilbage på mange års erfaring med byggeprojekter med træ og energieffektive byggeteknikker. En intensiv forskningsindsats og et godt samarbejde mellem industrien, arkitekter og håndværkere har gjort Vorarlberg berømt for sin teknologiske know-how indenfor området.

InnoBYG medlemmer kan få hotellet og bustransport betalt af den østrigske ambassade under studieturen (20.-22. oktober, 2 overnatninger). Du skal kun betale for fly tur-retur. Da der er et begrænset antal pladser for betalte hotelophold, vil tilmeldinger modtages efter først-til-mølle-princippet.

Hvornår: 20.-22. oktober 2015
Hvor: Vorarlberg i Østrig
Dine fordele: Unikt indblik i nye tiltag, ideer og trends inden for byggeri, bæredygtig arkitektur og trækonstruktioner samt mulighed for at finde nye samarbejdspartnere og udvidelse af dit netværk

Se programmet her

Ønsker du at opholde dig i længere tid i Østrig, kan vi hjælpe dig med forslag til yderligere virksomhedsbesøg.

Hvis du er interesseret i at deltage, er du velkommen til at kontakte InnoBYG International Activities, Maggie Lund på mxl@dti.dk eller på telefon: 7220 1735

Det er ikke længere muligt at deltage, da pladserne er fyldt op!

_____________________________________________

Ny runde med InnoBYG spireprojekter!

16. juli 2015

Som InnoBYG medlem har du nu mulighed for at søge støtte til at få sat gang i jeres innovationsproces via et InnoBYG spireprojekt.

Overskriften for spireprojekterne er "bæredygtigt byggeri" og det er muligt at søge mellem 50.000-500.000 kr. til rådgivning og teknologisk bistand hos netværkets videnspartnere.

Som virksomhed får du desuden mulighed for at trække på sekretariatets hjælp i forhold til at finde relevante samarbejdspartnere, afdækning af videre støttemuligheder, internationalt netværk mv.

Der er afsat 1,2 million kr. til støtte fra 2015-2016.

Næste frist for ansøgning om spireprojekter er den 28. september 2015 kl. 14.

Læs mere her

_____________________________________________

De nominerede til RENOVER prisen er...
2. juli 2015

RENOVER prisen uddeles for tredje år i træk, og er stiftet af Realdania og GI med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Seks projekter er udvalgt blandt 167 indstillede renoveringsprojekter:

  • Boligforeningen Højbo i Frederikshavn
  • Herning Bibliotek i Herning
  • Fra stald til bolig i Mårslet ved Aarhus
  • DTU Skylab i Lyngby
  • Irma-karéen i København
  • Kulturhallen DOK5000 i Odense


Projekterne er blandt andet udvalgt på baggrund af en række kriterier eksempelvis samarbejde, udførelseskvalitet samt energikrav og bæredygtighed.

Vinderen kåres d. 3. september.

Læs mere om RENOVER prisen og de nominerede her
_____________________________________________

Kom til den bæredygtige konference, 7PHN, med InnoBYG-rabat!
18. maj 2015

InnoBYG er partner på den 7. Passivhus Norden konference kaldet 7PHN, der er arrangeret af Passivhus.dk, KADK og DTU, og afholdes 20. -21. august. 

På konferencen vil nordens eksperter inden for bæredygtigt byggeri samles, for at diskutere aktuelle emner i branchen. Det bliver en konference, der skærer helt ind til benet og sætter ord på de uudtalte problemer, der er i byggebranchen. Programmet er omfattende og favner ca. 80 foredragsholdere, som fremlægger hver deres problemstilling, prominente keynote speakers, opsigtsvækkende workshops og match making på tværs af faggrænser.

Både arkitekter, forskere, ingeniører, producenter, entreprenører og bygherrer deltager traditionelt på konferencen. Der forventes 500 deltagere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Læs programmet og tilmeld dig og dine kolleger her

Som InnoBYG medlem kommer du med til early bird pris, hvor du indtil den 20. maj får 1000 kr. i rabat.

_____________________________________________

Dansk-tysk materialeinnovation og mødemulighed
17. april 2015

Tirsdag den 5. maj 2015 inviterer InnoBYG og Dansk-tysk Handelskammer til konference om byggeriets nye materialer. Kom og bliv inspireret af danske og tyske eksperter, arkitekter og materialeproducenter. Fokus er på innovative byggematerialer og bionik. Fra Danmark kan du blandt andre møde Stig Mikkelsen fortælle om udvikling af Odense cykelarena, og danske Torben Lenau og tyske Karl-Heinz Oeller fortælle om bionik.

Fem tyske producenter med energieffektive produkter er i Danmark i forbindelse med arrangementet. Du kan møde virksomhederne på konferencen, men du har også mulighed at booke et besøg med en af dem, i dagene omkring konferencen.

Du kan læse mere om virksomhederne i denne beskrivelse fra Handelskammeret og kontakte Annika Friepörtner, for at høre nærmere om. Møderne har særlig interesse for rådgivere.

Send mail til Annika Friepörtner her af@handelskammer.dk eller ring på
Tel: +45 33 41 10 46

Book et møde med en af følgende virksomheder
(Handelskammerets introduktion af virksomhederne)

CUBUS3, som tilbyder bæredygtig rådgivning, projektering og realisering inden for energioptimering i både nybyggerier og renoveringer.

Kampmann GmbH, udvikler, producerer og sælger en række produktsystemer inden for opvarmning, køling og udluftning til både private, kommercielle og industrielle bygninger. Systemerne er energieffektive og fungerer ved lave temperaturer med direkte varmeafgivelse.

Kübler GmbH, producerer varmesystemer til industribygninger og er specialiseret i infrarød varme. Kübler har i 2012 vundet den tyske bæredygtighedspris.

Pural GmbH & Co.KG, er specialiseret i at producere vinduessystemer af aluminium med en særlig isolerende polyurethan-kerne. Purals ECO 90-system har i 2014 vundet førstepladsen hos passivhus-instituttet i Darmstadt. Aluminiumvinduerne har meget lave U-værdier.

Schmees & Lühn, er et entreprenør- og ingeniørfirma med fokus på træløsninger. Virksomheden udfører både opgaver inden for brobyggeri og offentlige bygninger.

_____________________________________________

InnoBYG indgår i et international samarbejde med andre europæiske netværk

01. april 2015

I forbindelse med et samarbejde med andre europæiske netværk relateret til byggeriet, er der blevet etableret et "International Cluster for Sustainable Construction". Netværket består af klynger/netværk fra Danmark, Spanien, Sverige, Tyskland, Belgien og Portugal. Denne platform åbner op for, at der på internationalt niveau kan skabes grobund for at udveksle viden, forretningsmuligheder og innovation, til gavn for netværkenes medlemmer og vidensinstitutioner. Grundstenen er nu lagt for, at der fremadrettet kan laves en masse interessante aktiviteter.

Horizon 2020 calls
Konkret omhandler det nye netværks første aktiviteter to Horizon 2020 calls, hvis sigte er at samle SMV'er, brancher og værdikæder fra hele Europa, for at dele viden og innovative ideer gennem en åben platform, som vil gavne involverede interessenter og gøre dem konkurrencedygtige på verdensmarkedet. Med andre ord, klyngenetværkets funktion vil være lidt ligesom InnoBYGs Spireprojekter. Der vil blive afsat midler igennem disse H2020-calls til konkrete projekter, som defineres og søges af virksomheder, foreninger og F&U centre, med det formål at slutte sig sammen og trække på innovationspotentiale af SMV'erne.

Synergi mellem aktører
Således fremmes synergien mellem forskellige aktører fra forskellige værdikæder, og det vil føre til en udvikling af nyt tværgående industrielt samarbejde på tværs af EU. Ydermere vil det, som følge af deling af innovative ideer og ressourcer, fremme mere konkurrencedygtige og innovative sektorer.

InnoBYGs Horizon 2020 koordinator har deltaget i et "kick off" møde i Porto sammen med andre klynger fra Spanien, Sverige, Tyskland, Belgien og Portugal, for at drøfte finansieringsmuligheder for sådan internationalt samarbejde.

Kontakt InnoBYGs Horizon 2020 koordinator, Maggie Xiao Yan Jiang Lund, for mere information:
Mobil: 7220 1735
Mail: mxl@teknologisk.dk

_____________________________________________

Landsforeningen Økologisk Byggeri inviterer til årsmøde 2015
24. marts 2015

Landsforeningen Økologisk Byggeri (LØB) inviterer i weekenden d. 10. - 12. april til inspirationsdag og årsmøde hos Egen Vinding & Datter, Haslevvej 81 i Ringsted.

LØB er en folkeoplysende forening, som har det formål at fremme økologisk byggeri og sund byggekultur. Der vil på årsmødet 2015 være oplæg med Bonderøven, Frank Erichsen om sit bindingsværkshus, Sergio Fox fra Architecture without Engineers om naturlig ventilation og indeklima, Balder Johansen fra LOGIK & CO om social ansvarlighed i byggeriet, Kilian Water om organisk spildevandshåndtering og mange, mange flere. Der vil også være markedsplads med økologisk materialer og metoder, samt paneldebat om fremtiden for økologisk byggeri.

Læs mere om programmet og tilmelding her

Sidste tilmelding til årsmødet er 27/3, og sidste tilmelding til inspirationsdagen er 3/4.

_____________________________________________

Kom til nordisk konference om bæredygtigt byggeri med InnoBYG rabat!
20. marts 2015

28. april 2015 er Green Building Council Denmark arrangør af den nordiske konference om bæredygtigt byggeri i København. Konferencen afholdes hvert andet år i samarbejde med Green Building Councils fra Sverige, Finland, Norge og Island.

Programmet byder på såvel internationale som danske oplægsholdere, der giver deres bud på, hvilken retning bæredygtighed i byggeriet udvikler sig i fremtiden.

Blandt gæstetalerne er bl.a. den norske arkitekt og partner hos Snøhetta, Kjetil T. Thorsen. Grundlægger af det Berlin-baserede arkitektfirma haas cook zemmrich STUDIO2050, Martin Haas, og fra USA optræder Ted van der Linden fra firmaet DPR. Eftermiddagen vil byde på paneldebatter, som sætter fokus på udvalgte centrale temaer.

Konferencen afholdes i DR´s Koncerthus.

Læs programmet

Læs mere om konferencen og tilmeld dig

Som InnoBYG medlem får du 10% rabat!

__________________________________________________

Gik du glip af vores forårskonference?
16. marts 2015

Torsdag den 12. marts satte vi fokus på de bæredygtige initiativer i den byggepolitiske strategi, på vores forårskonference 2015. Det var en skøn forårsdag med mange gode diskussioner og indlæg og en dejlig flok aktive deltagere, som stillede gode spørgsmål og deltog aktivt på dagen.

Hvis du ikke var med, kan du se præsentationerne fra oplægsholderne og en storify fra tweets på dagen samt billeder via følgende links.

Præsentationer (husk du skal bruge dit medlemslogin for at se dem)

Storify

Billeder

__________________________________________________

Miljøstyrelsen, Inno-MT og InnoBYG inviterer til informationsmøde og matchmaking
13. marts 2015

I forbindelse med den kommende ansøgningsrunde under Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP) inviterer Innovationsnetværk for Miljøteknologi og Innovationsnetværk for Bæredygtigt Byggeri og Miljøstyrelsen til informationsmøde om rammerne for opslaget.

Efterfølgende er der mulighed for at deltage i matchmaking med potentielle samarbejdspartnere.

Læs mere her (PDF)

Tilmeld dig

__________________________________________________

Storify fra InnoBYGs forårskonference
12. marts 2015

Vores deltagere på konferencen har været yderst aktive på twitter og ud fra deres tweets, har vi lavet en storify fra konferencen, så du kan se hvad vi har talt om i løbet af dagen.

Se storify fra vores forårskonference her

__________________________________________________

Arrangement med DANSK LYS: EU-projektet SSL-erate deler ud af sin viden
9. marts 2015

Innovationsnetværket DANSK LYS er partner i EU-projekt SSL-erate og vært for arrangementet SSL-erate: Findings & Business Opportunities. Siden november 2013 har 13 europæiske lande arbejdet på det fælles EU-projekt SSL-erate med formålet at accelerere innovation og anvendelse af LED.

DANSK LYS inviterer til en dag med projektresultater og forretningsmuligheder. Her kan du høre om den seneste forskning, der er genereret på tværs af de europæiske grænser og få lejlighed til at netværke med projektdeltagere og andre lysinteressenter.

Arrangementet afholdes den 26. marts fra 13.30 til 16.00 på Aalborg Universitet København, A.C. Meyers Vænge 15, København SV.

Det er gratis at deltage.

Læs mere om arrangementet, program og tilmelding

______________________________________

InnoBYG forårskonference - En konference med afsæt i de bæredygtige initiativer i den Byggepolitiske Strategi
16. februar 2015

I november 2014 lancerede Regeringen den Byggepolitiske Strategi under overskriften "Vejen til et styrket byggeri i Danmark".

Strategien indeholder bl.a. et punkt om bæredygtighed, som består af 5 initiativer.

Den 12. marts 2015 inviterer InnoBYG til forårskonference, hvor vi tager afsæt i de fem initiativer.

For hvordan spiller initiativerne sammen med "den virkelige verden"? Og hvordan kan branchen bruge initiativerne konstruktivt? Vi får branchens bud på at bringe strategien i spil i forhold til hverdagen i byggeriet og ser desuden nærmere på, hvordan initiativerne passer ind i allerede eksisterende initiativer.

Læs mere og tilmeld dig her

______________________________________

Invitation til gå-hjem møde: Implementering af ny teknologi i byggeriet - udfordringer og muligheder
9. februar 2015

GenieBelt og Innovationsradar.dk inviterer til gå-hjem møde om udfordringer og muligheder ved at integrere ny teknologi og digitale løsninger i byggeriet.

Byggeriet har gode forudsætninger, når det handler om omstillingsparathed og innovation. Men samtidig ses det også, at byggebranchen kæmper med at få implementeret fundamentale ændringer, når det kommer til at benytte ny digital teknologi. Men hvad er det, der gør det så svært at integrere teknologi i byggeriet, og hvad kan være mulige løsninger?

Gennem faglige oplæg og diskussioner sættes der fokus på de barrierer og udfordringer, men også løsninger og muligheder som byggebranchen står overfor i forbindelse med implementeringen af ny teknologi.

Gå-hjem mødet henvender sig til beslutningstagere, udførende og rådgivere i byggeriet, der står overfor eller overvejer at implementere ny teknologi som arbejdsredskab i organisationen, eller som gerne vil blive klogere på nogle af de kulturelle og organisatoriske udfordringer, som kendetegner (den manglende?) brug af ny teknologi i byggeriet.

Gå-hjem mødet afholdes torsdag den 19. februar kl. 15-17.

Det er gratis at deltage, men der er et begrænset antal pladser, som gives efter først-til-mølle princippet.

Læs mere om arrangementet, programmet og hvordan du tilmelder dig

______________________________________

Tag med InnoBYG til Ecobuild og Resource i London 4. marts 2015
4. februar 2015

InnoBYG inviterer dig til at mødes med andre danske deltagere på Ecobuild, som er Europas største messe med fokus på bæredygtigt byggeri samt Resource, som er en kongres og udstilling, der handler om cirkulær økonomi og som afvikles sideløbende med EcoBuild.

På messerne er der udstillinger fra virksomheder og brancheorganisationer, samt et væld af seminarer, konferenceoplæg og workshops. Med over 40.000 besøgende på tre dage, kan Ecobuild og Resource være uoverskuelige at besøge - særligt hvis man kommer alene.

Derfor inviterer InnoBYG alle fra den danske byggebranche til et netværksarrangement på messernes anden dag, onsdag den 4. marts 2015. Vi mødes og besøger stande og seminar sammen, samt spiser netværksfrokost. Der er også mulighed for at deltage i faciliteret, international matchmaking.

Det er gratis at være med, frokost og aftensmad er for egen regning. Det samme gælder din rejse og overnatning, som du også selv står for at arrangere.

Læs mere om arrangementet, programmet og hvordan du tilmelder dig, her

________________________________________

Dansk-tysk erhvervsdag i Mecklenburg-Vorpommern
4. februar 2015

Ønsker du skabe et samarbejde med en af Danmarks vigtigste samhandelspartner?

Hvis ja, så inviterer bl.a. Industri og Handelskammer i Mecklenburg-Vorpommern, Enterprise Europe Network og Dansk-Tysk Handelskammer dig til dansk-tysk erhvervsdag i Mecklenburg-Vorpommern.

Formålet med dansk-tysk erhvervsdag i Mecklenburg-Vorpommern er at bringe virksomheder fra begge lande tættere sammen, vidensdele og styrke samarbejdet. I de tre første kvartal af 2014 var Danmark det andet vigtigste eksportmarked og den fjerdestørste eksportør til Mecklenburg-Vorpommern, men der er stadig uudnyttet potentiale inden for en lang række brancher, for både danske og tyske virksomheder.

Til erhvervsdagen vil der være brancheoplæg fra de industrier, som har et særlig potentiale for øget samarbejde. Derudover vil dagen indeholde workshops, paneldebat og matchmaking.

Det er gratis at deltage.

Erhvervsdagen afholdes torsdag den 19. februar 2015, HanseMesse Rostock-Schmarl, kl. 11:00 - 19:00.

Frist for tilmelding er 12. februar 2015.

Læs mere om erhvervsdagen, programmet og tilmelding, her

________________________________________

Projektresultat om initiativer til at fremme energirenovering af enfamiliehuse
30. januar 2015

Delprojektet om energirenovering af enfamiliehuse udkommer med en kritisk gennemgang af konkrete initiativer til at fremme energirenovering i enfamiliehuse. Gennem en analyse af initiativer, har rapporten til formål at give et overblik over hvilke faktorer, som kan inkluderes i den beslutningsproces, der ligger bag en boligejers motivation for at gennemføre en energirenovering. Rapporten vil fremme at boligejernes tilgang til energirenovering bliver mere håndgribelig.

I rapporten analyseres 6 konkrete initiativer til at fremskynde og effektivisere energirenovering af enfamiliehuse, herunder initiativer fra ProjektZero, BedreBolig, SparEnergi.dk, Energitjenesten, Energibolig.dk og Energihjem.dk.

Læs rapporten "Initiativer til at fremme energirenovering af enfamiliehuse"

Vil du vide mere, kontakt projektleder Carsten Rode fra DTU, car@byg.dtu.dk eller tlf.: 4525 1852

________________________________________________

Fra lokal til regional forretning - netværksmøde #2
22. januar 2015

Efter et succesfuldt første møde den 21. oktober 2014, arbejder vi nu videre med at skabe et lokalt forankret netværk for virksomheder i Region Sjælland, som ønsker at dele erfaringer og lære af hinanden.

Andet netværksmøde afholdes hos Teknologisk Institut, tirsdag den 27. januar 2015, kl. 16-18.  

Netværksmødet har fokus på at inddrage deltagerne i faglige diskussioner, og som deltager er det desuden muligt at byde ind med relevante emner til kommende netværksmøder.

På netværksmødet vil der også være inspirationsoplæg, og vi har fokus på, hvordan virksomheder kan kommunikere og synliggøre grønne værdier til omverden.

Læs programmet og tilmeld dig

________________________________________________

Workshop om cirkulær økonomi i nedbrydning af huse
9. januar 2015

Hvert år rives et stigende antal tusinde huse ned i Danmark. Det betyder, at der bliver frigjort store ressourcer i form af materialer. Materialerne herfra kommer endnu ikke til fuld udnyttelse og der er her at cirkulær økonomi kan hjælpe til at få materialerne i cirkulation igen.

Skive Kommune har i samarbejde med erhverv og uddannelse arbejdet med forretningsudvikling i nedbrydning, forretningsudvikling på genanvendelse af materialer samt arbejdet på at øge efterspørgslen.

I projekt Genbyg Skive har vi fundet at der er et stort og uudnyttet potentiale i alle led i værdikæden og at det er et meget kompliceret system med rigtig mange aktører.

Den 21. januar afholder Genbyg Skive en Innovations-workshop om cirkulær økonomi i nedrivning af huse.

Workshoppen afvikles efter principperne i Open Space, hvor dagens program bliver fastlagt på mødet. Målgruppen er personer, som arbejder inden for byggeri og arkitektur, forretningsudvikling og salg samt, uddannelse og nedbrydnings metoder.

Læs mere og tilmeld her (OBS tilmeldingsfristen er rykket til onsdag den 14. januar)

________________________________________________

AktivHus Danmark stifter forening med sekretariat hos Dansk Byggeri
5. januar 2015

AktivHus Danmark er et nationalt initiativ, og foreningen vil tage udgangspunkt i arbejdet i den Internationale Active House Alliance, som bl.a. involverer de danske virksomheder VELUX A/S, Grundfos A/S, Cenergia A/S samt forskningsinstitutionerne DTU-BYG, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut.

Foreningens formål er at udbrede bæredygtighed i dansk byggeri og adresserer i særlig grad små og mellemstore bygninger.

AktivHus Danmark fokuserer på en helhedsorienteret tilgang til byggeri, hvor både indeklima, energi og miljøparametre vurderes, og integreres i bygningens design. Vurderingen sker med udgangspunkt i Active House klassificeringsværktøj, der fungerer som et rationelt design- og evalueringsværktøj for bæredygtigt byggeri, og sikrer dermed at omkostninger til processen holdes lave. AktivHus designstrategi og klassificering er relevant for både nybyggeri og renovering.

Der holdes stiftende generalforsamling torsdag den 15. januar 2015, kl. 15.15 i Dansk Byggeri, Nørre Voldgade 106, 1358 København K. Tilmelding via e-mail til: info@aktivhusdanmark.dk

Læs mere her

________________________________________________________

InnoBYG medlemmer med interesse i Kina, inviteres til netværksmøde i netværket Danish Chinese Urban & Regional Corporation
19. december 2014

Det er Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som står bag netværket, der blev etableret i 2012. Netværket er for kommuner og regioner m.fl., der plejer tætte kontakter med kinesiske myndigheder og bruger disse kontakter som døråbner for danske varer og tjenesteydelser fra bl.a. bygge- og anlægssektoren.

InnoBYGs medlemmer inviteres gratis med til netværkets næste halvårlige møde, som finder sted hos Teknologisk Institut i Høje Taastrup den 4. februar 2015 fra kl. 9.00-16.30. Tilmeldingsfrist den 2. februar 2015.

Se program for mødet

Tilmeld dig her

_________________________________________________

InnoBYG forårskonference 12. marts 2015
17. december 2014

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 12. marts 2015, når vi holder vores forårskonference med udgangspunkt i de bæredygtige initiativer i Regeringens byggepolitiske strategi.

Vi inviterer en række oplægsholdere inden for de fem initiativer og der bliver rig mulighed for at diskutere emnerne på dagen.

Læs mere

_________________________________________________________

InnoBYG i gangsætter 4 spireprojeker
5. december 2014

InnoBYGs Bedømmelsesudvalg og styregruppe har nu bevilliget midler til opstart af 4 spireprojekter. De fire projekter sættes i gang medio december og der er bevilliget 880.000 kr. samlet til projekterne.

Du kan læse mere om de forskellige projekter her og også se mere om selve spireprojektkonceptet her.

_________________________________________________________

Billeder og præsentationer fra InnoBYG og KEA seminar
20. november 2014

Her kan du se InnoBYGs og KEAs arrangement den 12. november 2014, om bæredygtighed i byggeriet - også når håndværkerne er taget hjem, i billeder.

Se også storify fra dagens tweets her

Læs artikel fra arrangementet her

__________________________________________________

Dansk-tysk vidensdeling om energieffektive løsninger
14. november 2014

Den danske ambassade, de tyske og de danske partnere inviterer dig til konference om energieffektive løsninger i byggesektoren. Formålet er at dele viden på et politisk og et industrielt niveau mellem danske og tyske industrier, organisationer og regeringer, for at give nye samarbejds- og forretningsmuligheder mellem Danmark og Tyskland.

Velkomstreception afholdes den 26. november 2014, kl. 18:00-21:00,
i ambassadørens residens, Podbielskiallee 24, 14195 Berlin-Dahlem.

Konferencen afholdes den 27. november 2014, kl. 09:00-15:30,
hos de Nordiske Ambassaders Fælleshus, Rauchstrasse 1, 10787 Berlin.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig

Læs programmet

__________________________________________________

Præsentationer fra InnoBYG og KEA seminar
13. november 2014

Gik du glip af heldagsseminaret om bæredygtighed i byggeriet - også når håndværkerne er taget hjem, eller vil du gerne gense præsentationerne fra dagen? Så kan du nu finde præsentationerne på vores hjemmeside. Der bl.a. oplæg fra KAB, Arkitema, Ringgården, KEA og SBi.

Se eller gense præsentationerne her

Se storify fra dagens tweets her

__________________________________________________

Konference om bæredygtigt byggeri
11. november 2014

SmartCityDK og Region Nordjylland inviterer til konference den 8. december i Musikkens Hus, Aalborg, fra klokken 9-15.

Mød blandt andre Davis Zahle, partner hos det verdensberømte arkitektfirma BIG, til Aalborg. David Zahle fortæller om  "Social infrastruktur og hedonistisk bæredygtighed".

Hør også fremtidsforsker Liselotte Lyngsøs bud på trenden for bæredygtighed og oplev  bygherre, rådgiver, entreprenør og leverandør berette om fordele og udfordringer  med DGNB standarden.

Det er gratis at deltage. Læs mere og tilmeld dig her

___________________________________________________

Hent vores bog om Dilemmaer og overvejelser i det bæredygtige byggeri som PDF
31. oktober 2014

I byggeriets idé-, design- og projekteringsfase udstikkes rammerne for store dele af bygningens fremtid, både i relation til det arkitektoniske og
funktionelle, men i lige så høj grad i forhold til bygningens miljømæssige, sociale og økonomiske fodaftryk. De enkelte fodaftryk afhænger i høj
grad af, hvilke tilvalg og fravalg der gøres i disse og senere faser. Denne udgivelse sigter mod at gøre byggeriets parter opmærksom på de
dilemmaer, man ofte møder, og de overvejelser, man derfor må gøre i forbindelse med design og projektering af bæredygtigt byggeri.

Hent bogen som PDF

___________________________________________________

Gamle Mursten vandt "Det Bæredygtige Element" 2014
30. oktober 2014

Det blev virksomheden Gamle Mursten, der løb med prisen for Det Bæredygtige Element 2014.

Prisen blev overrakt af formand for fagjuryen, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects og det var en glad og stolt virksomhed som modtog prisen. Prisen er sponsoreret af TagTomat og i bedste bæredygtige ånd kunne vinderen give prisen videre til et selvvalgt sted, hvor den kan gøre en forskel. Gamle Mursten har valgt at give præmien fra TagTomat til Center for Uledsagede Børn på Langeland. Centeret ligger i Lindelse på Langeland og har plads til op til 700 asylansøgere, heraf 54 uledsagede børn i alderen 14 til 17 år.

Prisen er oprettet af Building Green og InnoBYG og blev uddelt for første gang i 2014.

Læs mere om prisen her

Læs artikel i Building Supply her

Læs artikel i Licitationen her

Se billeder fra Building Green 2014 fra InnoBYGs perspektiv

___________________________________________________

Mød InnoBYG på Building Green i Forum
27. oktober 2014

Kig forbi vores stand den 29. og 30. oktober, når vi er på Building Green Messe i Forum, og hør hvad InnoBYG kan hjælpe din virksomhed med. I år står vi på første salen, stand nr. 140 lige ved indgangen til VIP seminarlokalet.

Deltag også i vores seminar om udfordringer og dilemmaer i bæredygtigt byggeri om onsdagen fra 13-14.30. Her kan du møde Henning Larsen Architects, Enemærke & Petersen, Alectia/Aarhus Universitet og Aarhus Kommune.

Om torsdagen kan du opleve uddelingen af "Det Bæredygtige Element". En ny pris som InnoBYG og Building Green har stiftet. Prisen uddeles for første gang til et "element", som har gjort en bæredygtig forskel og inspireret branchen. Se hvem vinderen er, når formand for juryen, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects kårer vinderen af "Det Bæredygtige Element 2014". Kåringen finder sted den 30. oktober kl. 14.30-15.00 fra den store scene.

Vi ses på Building Green 2014

____________________________________________________

Invitation: Besøg Danmarks bedste renovering!
21. oktober 2014

I løbet af november arrangerer RENOVER prisen en række fremvisninger af de renoveringsprojekter, der var nomineret til prisen som landets bedste i 2014. Fremvisningerne har - som prisen selv - til formål at sætte fokus på renovering i Danmark og fremme god og bæredygtig renovering som en vigtig opgave i dansk byggeri.

Bygningerne er alle spændende eksempler på god renovering udført med høj faglighed. De viser bredden i renovering med alt fra kunstnerisk arkitektur, ambitiøse energiløsninger til nytænkende funktionalitet.

Realdania, GI og Dansk Arkitektur Center giver dig mulighed for at komme helt tæt på Danmarks bedste renovering, når de slår dørene op og dig viser rundt på Diamanten i Augustenborg, Guldagergaard i Skælskør, Mirror House og PLH Studio i København og Den Økologiske Renovering i Roskilde.

Det er gratis at deltage
Læs mere og tilmeld dig

______________________________________________

Mere ambitiøs udvikling af bæredygtighed
17. oktober 2014

Styregruppeformand for InnoBYG og direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen er skuffet over ambitionsniveauet i regeringens nye strategiplan og savner konkrete nye initiativer, der kan understøtte en bæredygtig udvikling.

"Regeringen har netop lanceret en strategi for bæredygtighed - "Et bæredygtigt Danmark - udvikling i balance".

Strategien så dagens lys uden den store politiske ståhej. Den var lovet som en del af regeringsgrundlaget og blev leveret i al stilfærdighed. Strategien bygger på Brundtlandrapportens principper om økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed. Der peges på 24 konkrete fokusområder og mål, der skal sikre en bæredygtig udvikling.

Regeringens strategi og den måde, strategien blev lanceret på, kan bedst opfattes som en "pligtleverance", der helst ikke skal udfordre de allerede fastlagte politiske mål og rammer. Båden skal ikke rokke for meget!"

Læs resten af artiklen

______________________________________________

Fra lokal til regional forretning - netværksmøde #1
8. oktober 2014

Er du håndværker, producent eller rådgiver og interesserer du dig for at arbejde med bæredygtigt byggeri? Kommer du samtidig fra Region Sjælland og kan du se fordele i at netværke og udveksle erfaringer med andre virksomheder fra din region?

Den 21. oktober 2014 kl. 16-18, samler Det Grønne Iværksætterhus og InnoBYG - Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri, alle, der kan svare ja til ovenstående, til netværksmøde om bæredygtigt byggeri.

På mødet vil der være faglige inspirationsoplæg og idéen er, at dette er første møde i en række af netværksmøder, hvor vi tager aktuelle emner op.

Netværksmødet har fokus på at inddrage deltagerne i faglige diskussioner og på at skabe et lokalt forankret netværk for virksomheder, som ønsker at dele erfaringer og lære af hinanden. Som deltager er det desuden muligt at byde ind med relevante emner til kommende netværksmøder.

Læs mere her

______________________________________________

Bæredygtighed i byggeriet - også når håndværkerne er taget hjem!
6. oktober 2014

Den 12. november retter InnoBYG og KEA fokus mod bæredygtighed i nyere byggeri og forsøger at få svaret på en række spændende spørgsmål.

Hvad sker der med de bæredygtige intentioner, når et byggeri går i drift? Hvordan er det gået med de bagvedliggende bæredygtige initiativer i byggeriet og hvilke bæredygtige erfaringer har branchen gjort sig?

Vi får også inputfra dem, der søsætter de bæredygtige intentioner og forsøger at afklare, hvordan erfaringer kan bidrage for arkitekten/
ordregiveren i den fremadrettede designproces.

Dagen byder på en række indlæg fra forskere, bygherrer, undervisningsinstitutioner og praktiserende arkitekter og ingeniører, som alle byder ind med deres bæredygtige erfaringer fra det faktisk byggede. Det er gratis at deltage

Læs mere, se programmet og tilmeld dig her

_________________________________________

Og de nominerede til prisen "Det Bæredygtige Element" er.....
3. oktober 2014

Onsdag den 29. oktober uddeler Building Green og InnoBYG prisen: "Det Bæredygtige Element" på Building Green 2014.

I alle forsøg på at bygge bæredygtigt, har nogen - eller noget - gjort en forskel, som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse. Der har med andre ord været "et bæredygtigt element".

Building Green og InnoBYGs styregruppe har udvalgt 15 kandidater, der vil være med i opløbet om at blive årets bæredygtige element.

Præmien, som årets vinder - i den bæredygtige ånd - kan videregive til et godt formål, er sponsoreret af TagTomat. TagTomat sætter frø og får ting til at gro og støber derigennem fundamentet for nye, grønne fællesskaber. TagTomat er stiftet af arkitekt og bybonde Mads Boserup Lauritsen, som selv er et godt eksempel på et bæredygtigt element. Mads er gået fra grøn ildsjæl til grøn iværksætter med virksomheden TagTomat, som nu har en håndfuld grønne arbejdspladser på værkstedet på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro.

Læs hvem de 15 nominerede er

Tilmeld dig Building Green 2014

__________________________________________

Innovationsfonden søger byggefaglig Scientific Officer
1. oktober 2014

Innovationsfonden søger akademikere med praktisk forsknings- og erhvervserfaring inden for bl.a. Byggeri, med viden om fx nybyggeri, bygningsrenovering, anvendelse af ny materialer, isoleringsteknologi og ventilationsteknologi.

Stillingen som Scientific Officer søges af Innovationsfonden inden for de faglige områder, hvor fonden investerer i forskning, teknologiudvikling og innovation, herunder byggeriet. Som Scientific Officer i Innovationsfonden skal du bringe din faglighed og erfaring i spil både i forhold til ansøgere og i forhold til styring af fondens portefølje af igangværende forsknings- og innovationsaktiviteter.

Vil du vide mere om jobbet, så kontakt direktør Peter Høngaard Andersen på telefonnummer 61 90 50 10 eller på e-mail peter.hongaard@innofond.dk.

Søg stillingen senest den 1. november 2014. Fonden forventer at holde samtaler i uge 46.

Læs hele stillingsopslaget her

__________________________________________

Viden om tagisolering i håndværkerhøjde
26. september 2014

Efterisolering af tagetager er en udfordring at lave byggeteknisk korrekt. En ny prototype i form af et mobilsite skal hjælpe håndværkeren, når behovet opstår.

InnoBYG-projektet "Udvikling af webløsning til smartphone om efterisolering af tagetager", med Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) som projektleder, er nu klar med en prototype, der skaber opmærksomhed omkring energieffektive løsninger til efterisolering af tagetager, der anvendes til beboelse.

Læs resten af artiklen i Building Supply

_________________________________________________

Sæt gang i jeres innovation!
23. september 2014

Som InnoBYG medlem har du mulighed for at søge støtte til at få sat gang i jeres innovationsproces via et såkaldt 'spireprojekt'.

Overskriften for spireprojekter er "bæredygtigt byggeri" og det er muligt at søge mellem 50.000-500.000 kr. til rådgivning og teknologisk bistand hos netværkets videnspartnere (se listen over videnspartnere i vejledningen).

Som virksomhed får du desuden mulighed for at trække på sekretariatets hjælp i forhold til at finde relevante samarbejdspartnere, afdækning af videre støttemuligheder, internationalt netværk mv. Der er afsat 1 million kr. til støtte fra 2014-2015.

Næste frist for ansøgning om spireprojekter er den 21. oktober kl. 14.

Læs mere og se ansøgningsmaterialet her

___________________________________________

Munich Creative Business Week 2015 søger danske start-up virksomheder
16. september 2014

Har din start-up virksomhed minimum 5 år på bagen, og har I en interesse for det tyske marked?

Munich Creative Business Week 2015 er Tysklands største event inden for design og søger egnede kandidater til at deltage. Formålet er at give jeres virksomhed feedback på jeres produkt/service/teknologi og skabe relevante kontakter.

Der tilbydes dansk deltagelse på to aktiviteter i Start-up programmet: Creative Demo Night og Matchmaking Programmet. Creative Demo Night er en præsentationsplatform, hvor I bl.a. får feedback på jeres produkt og teknologi samt møder forretningsforbindelser. Matchmaking Programmet er tema-opdelt, og de danske kandidater skal findes inden for følgende områder: materialer (high tech tekstiler), mennesket (wellfare+smart homes), miljø (cradle2cradle, genbrug) og mobilitet (e-mobility).

Praktiske informationer
Sprog: Begge aktiviteter foregår på tysk og der vil ikke være oversættelse, men I må gerne præsentere på engelsk

Creative Demo Night: 24. februar 2015
Pris: Ingen gebyr
Læs mere om Creative Demo Night her

Matchmaking Programmet: 25.-26. februar 2015
Pris: 350 Euro
Læs mere om Matchmaking her og programmet her

For at komme i betragtning til MCBW, sendes en kortfattet introduktion til kontaktpersonen for MCBW.
Deadline for ansøgning: 15. oktober 2014.

Læs mere om MCBW start-up her
Læs mere om MCBW her

______________________________________________

Diamanten er Danmarks bedste renovering
12. september 2014

En udvikling fra usexet tristesse til oplevelsesrig arkitektur med noget på hjertet. Sådan lød nomineringsudvalgets begrundelse for at nominere sportshallen Diamanten til RENOVER prisen 2014. Torsdag aften vandt den prisen.

Diamanten er en gammel sportshal i Fynshav i Sønderborg Kommune, som har undergået noget af en forvandling. Med renoveringen er Diamanten gået fra at være lukket, mørk og halvtom til at være lys, levende og bæredygtig - kvaliteter, der gør den berettiget til sit navn, Diamanten.

Læs mere

______________________________________________

Hvordan kan din virksomhed opnå vækst via design?
11. september

Det drejer sig ikke kun om design som formgivning af produkter, men om, at design kan gøre en forskel i hele værdikæden gennem strategisk design, kommunikationsdesign, servicedesign, socialt design, etc.

Designinitiativet tilbyder 6 udvalgte virksomheder et gratis design tjek, hvor I møder professionelle designere face to face. Forud har Designinitiativet en kort drøftelse med jer I forhold til hvilke områder og udfordringer i virksomheden, hvor de vil undersøge om design kan byde på nye løsninger. Efter den indledende drøftelse sammensætter de et designteam, som giver jer 2,5 times sparring og ideudvikling.

Hvis jeres virksomhed efter et design tjek får interesse for at gå videre med en innovationsplan, hvor design eller andre kreative kompetencer indgår, så vil Designinitiativet være behjælpelige med at ansøge Innovationsfonden om tilskud via ordningen InnoBooster.

Praktiske oplysninger
Dato: 8. oktober
Sted: Skanderborg Park konferencecenter
Tidspunkt: 8:30-14:30
Læs mere om dagens aktiviteter her

Læs mere om Designinitiativet her

______________________________________________

InnoBYG er medstifter af ny pris som overrækkes på Building Green messen i Forum
9. september 2014

"Det Bæredygtige Element" er navnet på den nye pris, som InnoBYG og Building Green lancerer sammen for første gang på Building Green 2014.

Formålet med prisen er at sætte fokus på de elementer i byggeriet, der i særlig grad gør en forskel for at fremme bæredygtighed. Prisen uddeles til en idé, et byggeprojekt, en ildsjæl, et produkt, et byggesjak, en bog, eller noget helt syvende, som er med til at inspirere branchen til at bygge bæredygtigt.

Det er InnoBYGs styregruppe, som har indstillet det nominerede, og vinderen udvælges af en fagjury, som består af Kasper Lynge Jensen, netværksleder i InnoBYG, partner Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects, direktør Peter Foldager fra Velux, Ph.D. i urban kompleksitet og formand for tænketanken Urban, Niels Bjørn, forsker Harpa Birgisdóttir fra SBi samt Københavns stadsarkitekt Tina Saaby.

Prisen overrækkes fra scenen på Building Green, torsdag den 30. oktober kl. 15.45.

Læs pressemeddelelse på Building Supply om prisen her

Læs mere om prisen her

______________________________________________

Inspirationsseminar om innovation i Kina
2. september 2014

Innovative virksomheder i byggerisektoren har et stort potentiale i Kina, bl.a. idet 245 millioner kinesere vil migrere til byerne inden 2025. Energieffektivitet, isolation og byggekvalitet står også ret centralt i kampen mod eksempelvis den dårlige luftkvalitet.

Kina er et land med store udfordringer i flere kritiske sektorer, og dette bringer mange muligheder for danske virksomheder med gode løsninger. Kina er blevet meget mere end en destination hvor man producerer billige varer, men det er stadig ofte fortællingen om billig produktion, som man hører om i Danmark.

Derfor har Innovation Centre Denmark, Shanghai inviteret fire meget succesfulde forretningsfolk til at holde inspirerende foredrag i København d. 15. september.

Kinaekspert Jacob Johansen, Alibaba Group's Savio Kwan, Bang & Olufsens Tue Mantoni og Arla Foods' Paul Cornillon vil fortælle hver deres inspirerende historie om at lykkes i Kina på andre områder end outsourcing af billig produktion. Seminaret er once-in-a-lifetime på de nordiske breddegrader, og så er det meget billigere end en inspirationstur til Kina!

Læs mere, se programmet og tilmeld

Download programmet som PDF

_______________________________________________

European Matchmaking Event in Brussels
28. august 2014

Friday 12 September, Enterprise Europe Brussels organises the European B2B event for the sustainable construction during Passivehouse 2014. Main topics will be sustaibale buildings, energy management, smart cities and building materials. 

Purposes of the event:
- Latest trends in construction and passive technologies
- Get to know key R&D players offering services to companies
- Get your problem solved - matching organisations offering or seeking solutions

Why participate:
- Find new commercial and/or technological partner
- find out about market trends and innovations
- present, discuss and develop new projects
- Initiate cross-border contacts and co-operations

Participation is free
More information

_________________________________________

Projektmuligheder, international finansiering og samarbejde i verdensklasse
22. august 2014

WAITRO, the World Association of Industrial and Technological Research Organizations, inviterer dig til at deltage i den internationale "Horizon 2020 and beyond" 2-dags kongres med titlen "RTOs in International Collaboration".

Kongressens første dag omhandler bl.a. projektmuligheder og international finansiering. Du kan høre talere som udenrigsminister Martin Lidegaard og talere fra Asien, Afrika, Latinamerika og Caribien samt internationale organisationer. Kongressens anden dag handler om internationalt samarbejde i verdensklasse. Der vil være matchmaking-muligheder med førende internationale projektledere.

Det er muligt at deltage begge dage eller en enkelt dag.

Dato, sted og tidspunkt
17. september: Scandic Copenhagen Hotel, Vester Søgade 6, 1601 Copenhagen. kl. 08.00-16.45
18 september: Teknologisk Institut, indgang 1, Konferencesalen, Gregersensvej, 2630 Taastrup. kl. 09.00-17.00

Læs mere om dagenes programmer, pris og tilmelding her

_________________________________________

Vind DI Bygs Innovationspris 2014
19. august 2014

Nu kan du deltage i konkurrencen eller indstille andre til DI Bygs Innovationspris 2014 og bidrage til at sætte fokus på innovation i byggeriet. Innovation er en forudsætning for vækst og udvikling, både generelt og i byggeriet. Derfor har DI Byg valgt at uddele en pris til en virksomhed, der gennem innovation bidrager til at udvikle byggeriet.

Innovationsprisen uddeles for 9. gang, når DI Byg afholder årsdag den 29. oktober 2014. Indstillingsperioden er i gang, og det er muligt at indstille kandidater indtil den 12. september 2014. Alle kandidater til prisen får desuden mulighed for at udstille det indstillede i Industriens Hus på årsdagen.

Læs mere om DI Bygs Innovationspris og bedømmelseskriterier her

Ved spørgsmål, kontakt konsulent Marie Bruun Nielsen, DI Byg på tlf.: 3377 3804, mail: mabn@di.dk

_________________________________________

Kom til konference om energieffektive og miljørigtige byggematerialer med InnoBYG-rabat
15. august 2014

Teknologisk Institut afholder konference om smartere, grønnere byggematerialer den 4. september. Dagen byder på flere end 20 oplæg, hvor du frit vælger de sessions, der er mest interessante for dig. Hør fx om krav og tilgange til byggematerialer, certificering, partnerskaber og meget mere.

Mød bl.a. Egernsund Tegl, Fiberline, Spæncom, Muuto, Københavns Ejendomme, Sight & Settlement, Innovationsfonden, Realdania og Teknologisk Institut, der inspirerer med principper og tilgange fra forskellige materialer og komponenter.

Som InnoBYG medlem får du 10 % i rabat på prisen. Læs mere om konferencen og tilmelding her

_________________________________________

Sæt gang i væksten med InnoBooster
14. august 2014

Den 12. august åbnede InnovationsFonden for programmet InnoBooster. Innovative virksomheder med 2-249 ansatte kan her udarbejde en InnovationsPlan.

InnovationsPlanen kan afklare behov og udviklingsmuligheder i din virksomhed, afløse de traditionelle ansøgningsskemaer og sætte fokus på den idé, som skal skabe værdi for din virksomhed.

Derudover kan din virksomhed søge om tilskud til at gennemføre et innovationsforløb. InnoBooster giver op til 250.000 kr. til den nødvendige viden eller teknologi, som skal gøre din InnovationsPlan til virkelighed. Tilskuddet kan gå til et nyt samarbejde med en videninstitution, en højtuddannet eller en forsker til arbejdet med udvikling og anden vidensbaseret hjælp i virksomheden.

Læs mere om InnoBooster her

InnovationsPlanen finder du her
_________________________________________

Kom hurtigt i gang med et Horizon 2020-projekt
21. juli 2014

Europa Kommissionen har produceret to animationsfilm, der giver dig et hurtig indblik i Horizon 2020-programmerne, og hvordan man som virksomhed ansøger.

InnoBYG har gjort det endnu lettere ved at håndplukke de calls, som er relevante for virksomhederne i byggebranchen.
Koordinatoren for Horizon 2020 vil hjælpe din virksomhed gennem ansøgningsprocessen via 3 simple steps.

Læs mere om, hvordan hvordan I kommer igang med et Horizon 2020-projekt her

_________________________________________

Projektresultater: Nyt LCA-katalog og værktøj
14. juli 2014

Nyt LCA-katalog skal hjælpe rådgivere med at håndtere overordnede problemstillinger, i designrelaterede og strategiske valg i det bæredygtige byggeri, tidligt i designprocessen.

Det nye katalog indeholder LCA-profiler for en række bygningsdele, og skal bruges proaktivt som et hjælperedskab i designprocessen. Kataloget bliver understøttet af et Excel-regneark, der indeholder samme data og kan bruges til at beregne miljøprofiler for hele bygninger.

Læs mere om og download katalog samt værktøj

_______________________________________________

InnovationsAgenterne inviterer private rådgivere til dialogmøde
7. juli 2014

Der er virksomheder i Danmark med udfordringer, de ikke selv kan løse. De har brug for din ekspertise og viden - de ved bare ikke, hvordan de finder dig.

Netop derfor vil InnovationsAgenterne gerne lære dig at kende, så de kan skabe det rette match mellem dig og de virksomheder, de besøger. Vil du også gerne lære InnovationsAgenterne at kende, så brug to timer en formiddag eller eftermiddag og mød op enten i Odense den 16. september eller i København den 18. september.

Arrangementerne afholdes i samarbejde med Dansk Erhverv. Det er gratis at deltage.

Læs mere og tilmeld dig her

________________________________________________

Ny branchevejledning for energiberegninger
4. juli 2014

Resultatet af InnoBYG-projektet "Branchevejledning for energiberegninger" ligger klart.

Formålet med vejledningen er for det første at komme med et oplæg til kommunikation mellem bygherrer og rådgivere om energirenovering, så der gennem øget gennemsigtighed kan genskabes tillid til energiberegninger.

For det andet er målet at levere en guide til udførelse af retvisende energiberegninger, så der er enighed om ensartet brug af metoder til udførelse af energiberegningerne på tværs i byggebranchen.
Initiativet til branchevejledningen kommer fra byggebranchen selv. Energibesparelser og lavt energiforbrug i bygninger er højt på den politiske agenda, og samtidig er troværdigheden af energiberegninger et "problembarn" i branchen.

Læs mere og find vejledningen på projektets blog.

___________________________________________

Kommentér på inspirationsfolder fra Bygherrens værdier
1. juli 2014

Vores udviklingsprojekt om bygherrens værdier har netop lanceret et 1. udkast til deres inspirationsfolder til udbud af bæredygtigt byggeri.

De vil gerne have kommentarer på udkastet inden den 15. august, så hvis du har lyst til at deltage i kommenteringen, kan du hente folderen og læse mere her

_________________________________________________

InnoBYG søger en studentermedhjælper
30. juni 2014

Vi søger dig, der har lyst til at arbejde med kommunikation og administration 10-15 timer om ugen i InnoBYGs Sekretariat.

Dine opgaver vil være inden for kommunikation, planlægning af aktiviteter/events og daglig drift. Du kommer til at arbejde sammen med Teknologisk Instituts kommunikationskonsulent i Byggeri og Anlæg, som også er sekretariatsleder i InnoBYG.

Vi tilbyder et alsidigt studiejob i et uhøjtideligt miljø, hvor du får mulighed for at lære en masse og prøve nogle af dine idéer af i praksis.

Læs mere om stillingen på Teknologisk Instituts hjemmeside.

Vi inviterer løbende til samtaler, så vi ser frem til at modtage din ansøgning hurtigst muligt og senest den 27. juli 2014.

__________________________________________

De nominerede til RENOVER Prisen 2014 er fundet
27. juni 2014

165 indstillede projekter er blevet reduceret til seks projekter, som nu
er nomineret til RENOVER prisen 2014. Vinderen offentliggøres ved
en prisfest d. 11. september.

De seks projekter, som består af to kulturejendomme, to
erhvervsejendomme, én bolig og én landejendom, er:

• Diamanten, Fynshav, Augustenborg
• Guldagergaard, Skælskør
• Mirror House, København
• Sverigesgade 4, Odense
• Den økologiske renovering, Roskilde
• PLH Studio, København

RENOVER prisen er stiftet af Realdania og GI med henblik på at
anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Læs mere om de nominerede projekter på RENOVER prisens hjemmeside.

_________________________________________________

InnoBYG projektresultater i magasinet Brand & Sikring
17. juni 2014

I alt fire dage med brandtest af isoleringsprodukter kombineret med forskellige dæklag blev de sidste aktiviteter i projektet 'Brand og byggematerialer', der er blevet gennemført med DBI som projektleder.

Projektet førte til, at selv konkurrerende producenter og leverandører af celleplastisolering videndelte om bl.a. materialernes ydeevner grundet fælles brancheudfordringer.

I den seneste udgave af magasinet Brand & Sikring kan du læse om forsøgene og deltageres udbytte.

Læs artiklen i Brand & Sikring her

Læs mere om brandforsøgene på projektets blog.

_________________________________________________

Business, bæredygtighed og bobler
11. juni 2014

I hverdagen kan det være svært at omsætte gode intentioner om bæredygtighed til økonomisk eller social gevinst. Men ofte er det små ændringer der skal til.

Den 18. juni kan du få hjælp til at komme i gang, når  Innovationsbureauet FUTU, Arkitekt og rådgiver Anna-Mette Monnelly og Citymart videndeler smarte metoder og håndgribelige ideer til, hvordan din organisation, dit projekt eller din virksomhed på én gang styrker økonomien og bliver mere bæredygtig.

Arrangementet foregår d. 18. juni kl. 14-17 på Teknologisk Institut i Taastrup. Det er gratis at deltage.

Nyd lidt bobler og netværk med andre fra byggebranchen, der deler eller udfordrer dine vinkler på bæredygtighedens udfordringer og successer.

Læs mere

Invitation

Tilmeld dig

__________________________________________________

Åben innovation giver højere produktivitet
2. juni 2014

Innosite er et initiativ af Realdania i partnerskab med Energistyrelsen og med Dansk Arkitektur Center som operatør.

Den 8. oktober sætter Innosite åben innovation på dagsordenen med konferencen 'Åben innovation i byggeriet'. Målet er at gøre dig klogere på, hvad åben innovation er, hvorfor det kan betale sig at åbne op, og hvordan åbne innovationsprocesser kan implementeres i din virksomhed.

Hør bl.a. hvordan Siemens har forbedret deres omsætning ved brug af åben innovation.

Konferencen finder sted i Dansk Arkitektur Center og er gratis at deltage i.

Læs mere om konferencen på DACs hjemmeside

_________________________________________________

Orienteringsmøder om Horizon 2020 i Aarhus og København
26. maj 2014

Kom til orienteringsmøde med InnoBYGs Horizon 2020-koordinator, eksperter i at søge EU midler samt virksomheder, som kan fortælle dig, hvorfor det er en god ide at deltage i EU-projektsamarbejder.

For InnoBYGs medlemmer er der god grund til at lære mere om Horizon 2020. Der findes nemlig en række programmer, som er yderst relevante for virksomheder i byggebranchen.

Derfor skal du deltage på mødet
At deltage i EU-projekter eller selv søge dem kan være uoverskueligt for en virksomhed i en travl hverdag. I InnoBYG har vi derfor valgt at hjælpe vores medlemmer på vej - ganske gratis - og på mødet bliver du klogere på, hvordan InnoBYG kan hjælpe din virksomhed i gang.

Dato og tidspunkt: Den 11. juni i Taastrup og den 19. juni i Aarhus. Begge dage kl. 14.30-16.00.

Læs mere i kalenderen (11. juni i Taastrup)

Læs mere i kalenderen (19. juni i Aarhus)

___________________________________________

Workshop: Bæredygtigt byggeri i Korea
19. maj 2014

Hvordan kan din virksomhed blive en del af et klynge-samarbejde med fokus på opgaver i Korea - og hvordan kan du få finansieret dine processer, så det bliver muligt?
Deltag i InnoBYGs workshop den 12. juni, når klyngesamarbejdet bliver introduceret og igangsat.

Ambitionen er at gøre det nemmere og billigere at gennemføre
renoveringsprojekter i Sydkorea med danske og sydkoreanske
virksomheder i strategiske partnerskaber.

Workshopppen finder sted den 12. juni 2014 kl. 12-16 i indgang 8, lokale 80, Teknologisk Institut, Gregersensvej, 2630 Taastrup.

Invitation

Tilmelding

__________________________________________________

Bæredygtighed via udbudskrav
12. maj 2014

I udviklingsprojektet Den bæredygtige byggeplads har gruppen bag netop udgivet en folder, der skal inspirere og fungere som opslagsværk for bygherren, når udbudsmaterialet skal skrives.

Læs mere på bloggen

Download folderen

_________________________________________________

InnoBYG søger SMV'er til Horizon 2020-projekt: Bæredygtig udvinding af biobaserede produkter fra halm
12. maj 2014

Projektets mål er at udvikle en metode til udvinding af cellulosefibre fra halm således, at også de sekundære affaldsprodukter nyttiggøres på en ressourcemæssig forsvarlig og bæredygtig måde.

Frist for at melde sig som partner er den 15 august 2014 kl. 12.00.

Læs hele projektforslaget her eller kontakt InnoBYGs Horizon 2020-koordinator, Maggie Xiao Yan Jiang Lund, på mxl@teknologisk.dk eller 72 20 17 35.

Husk, at du altid kan finde aktuelle Horizon 2020-projekter i fanen Viden uden Grænser

____________________________________________

Informationsmøde om den energieffektive byggeplads
7. maj 2014

I juni kan du komme med til informationsmøde om Energistyrelsens nye vejledning Den energieffektive Byggeplads, og få inspiration til at spare energi på byggepladsen.

Møderne henvender sig især til bygherrer, rådgivere og entreprenører, fordi det er dem, der tager de vigtigste valg i begyndelsen af et byggeri. Men informationsmøderne er åbne for alle byggeriets parter. InnoBYG er medvært på arrangementerne.

Læs mere og se invitationen på Energistyrelsens hjemmeside

_____________________________________________

Vi skal have mere gang i renovering af den almene sektor!
6. maj 2014

Insero Energy og VIA University College, Center for Forskning og Udvikling i Byggeri, Energi og Miljø inviterer til seminar om bæredygtig og helhedsorienteret energirenovering af den almene sektor.

Seminaret foregår den 28. maj kl.9-13 i Horsens. Det er gratis at deltage.

Tilmeldingsfrist: 21. maj 2014 til energiogbyggeri@insero.dk

Læs invitation

______________________________________________

Udførende/entreprenører søges!
5. maj 2014

InnoBYGs bogprojekt søger udførende/entreprenører, som har lyst til at deltage i workshop om dilemmaerne inden for bæredygtighed i byggeriet.

Projektet skal munde ud i en bog, der behandler de emner som byggeriets parter stilles overfor ved design og projektering af bæredygtigt byggeri.

Emnerne er opstillet som dilemmaer, idet det netop afspejler den tilgang man ofte må møde emnerne med.  Et dilemma skal forstås som det valg man tager som bygherre eller rådgiver i design og projekteringsfasen. Et valg som vil have konsekvenser (positive eller negative) samt et fravalg med andre konsekvenser.

Læs mere her

____________________________________________________

Projektpartner til Horizon2020 projekt søges!
1. maj 2014

InnoBYG søger entreprenør- og produktionsvirksomheder samt andre interesserede virksomheder, som har erfaring med "one stop shop" business model for såkaldt "dyb" energirenovering, til nyt Horizon2020 projekt.

Læs mere eller kontakt InnoBYGs Horizon 2020-koordinator, Maggie Xiao Yan Jiang Lund, på mxl@teknologisk.dk eller 72 20 17 35.
_____________________________________________________

Kom til konference i Aalborg om energineutralt byggeri
11. april 2014

Strategisk Forskningscenter for Energineutralt Byggeri (ZEB) afsluttes i år, og i den forbindelse afholder det en afsluttende konference den 26. maj 2014 fra kl. 9.00-17.00 på Aalborg Universitet.

Temaer for dagen er blandt andre den fremtidige rolle for energineutralt byggeri, dets design principper og tekniske løsninger.

Som deltager får du indblik i de væsentligste resultater, der er opnået i centret de sidste 5 år. Resultaterne er opsummeret i 3 mindre publikationer, som vil blive præsenteret for og udleveret til deltagerne. Derudover vil resultaterne af flere af de gennemførte PhD projekter blive præsenteret.

Det er gratis at deltage.

Se konferenceprogrammet og læs mere.

Tilmeld dig.

______________________________________________

Fremtidens arbejdskraft - Hvilke kompetencer skaber vækst?
10. april 2014

Den 22. maj kan du komme med til god debat om kompetencebehovet i forhold til regionens væksterhverv og store hospitalsbyggerier og infrastrukturprojekter, og hvad dette betyder for udvikling af uddannelser. Konferencen spiller ind i tre aktuelle nationale vækstdagsordener, der peger på store udfordringer i forhold til for lav produktivitet, middelmådig innovationsevne og manglende samspil mellem uddannelser, erhvervsliv og beskæftigelsesindsats.

Konferencen afholdes af Region Hovedstaden i DGI-byen den 22. maj. Læs mere og tilmeld dig her

______________________________________________

Seminar: Forretnings- og udviklingspotentiale i den nye energi-virkelighed
9. april 2014

Den 5. maj 2014 kan du komme til VE-Net seminar i Aarhus.

Seminaret sætter fokus på forretnings- og udviklingspotentialer i den nye energi-virkelighed, hvor el, gas og fjernvarme i højere grad skal arbejde sammen. Dagens oplæg og diskussioner omhandler nogle af de centrale tekniske, forretnings- og brugermæssige muligheder og udfordringer, der er forbundet med øget tværgående arbejde i et samlet energisystem.

Som deltager møder du en række centrale aktører inden- og udenfor energibranchen bl.a. repræsentanter fra de 3 energi-grids og repræsentanter fra videninstitutionerne.

Det er gratis at deltage. OBS! Tilmeldingsfrist i morgen den 10. april.

Invitation og program

______________________________________________

Invitation: Vær med til at definere fremtidens lysløsninger

Den 23. april 2014, inviterer Innovationsnetværket Dansk Lys dig med til "Lys 2.0 - nye midler og veje til innovation". Der er nye projektmidler på højkant til at løfte innovative idéer frem i lyset når Dansk Lys i den kommende bevillingsperiode, uddeler 4 mio. kroner fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen til lysprojekter, som bygger på samarbejde.

Arrangementet retter sig både mod forskere og virksomheder såvel som kommuner, hospitaler, entreprenører, arkitekter og andre, der ønsker at deltage i samarbejdsprojekter med fokus på lys og belysning.

Dagen byder på oplæg med ny inspiration til, hvordan innovation og samarbejde kan tænkes anderledes. Mød blandt andre:

• Joakim Lassen fra Montana om nye veje til samarbejde
• Frederik Ottesen fra Little Sun om produktudvikling og bæredygtighed
• Søren Houmøller fra 1st Mile om funding-muligheder
• Reine Karlsson fra Lund Universitet om Open Innovation

Arrangementet finder sted d. 23. april 2014 fra kl. 8:30 til 17:00 på Søhuset i Hørsholm. Deltagelse er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeldingsfrist er d. 15. april.

Læs mere

Se program og invitation

_____________________________________________________

MUDP - Ansøgningsrunde forår 2014
20. marts 2014

Vil du deltage i Miljøministeriets Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram - MUDP 2014?

Der er ca. 70 mio. kr. i puljen, som har til formål at hjælpe danske virksomheder med udvikling af nye miljøteknologiske løsninger, som foruden at kunne levere bedre og billigere miljøløsninger også har potentiale til at bidrage til øget eksport og flere grønne produktionsjobs i Danmark.

Miljøministeriet indkalder ansøgninger om tilskud til udviklings-, test- og/eller demonstrationsprojekter inden for otte hovedområder, hvoraf flere er relevante for InnoBYGs medlemmer:

  • Vand
  • Klimatilpasning
  • Cirkulær økonomi og genanvendelse af ressourcer i affaldet
  • Renere luft
  • Mindre støj
  • Færre problematiske kemikalier
  • Modernisering af industriens miljøindsats
  • Økologisk byggeri

 

Ansøgningsfristen er 28. maj 2014, kl. 12. Læs mere her

_______________________________________________

InnoBYG fokus på Horizon2020
18. marts 2014

I InnoBYG har vi valgt at lave en særlig Horizon 2020-indsats, som skal hjælpe medlemsvirksomheder med at deltage i Horizon 2020-projekter.

Som InnoBYG medlem kan du derfor få specifik hjælp til at deltage i projekter, som falder inden for vores overordnede fokusområde, bæredygtighed i byggeriet.

Læs mere her

_______________________________________________

Bliv klogere på ESCO-samarbejder til energirenovering
10. marts 2014

Den 2. april 2014 afholdes der seminar om brug af ESCO (Energy Service Company) til gennemførelse af energirenovering og de fordele og risici, der er forbundet hermed for bygherrer. Seminaret foregår kl. 13.00-16.00 hos Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen.

Seminaret er primært målrettet nordjyske kommuner og virksomheder, byggeerhvervet i Nordjylland og energirådgivningsvirksomheder.

Se program og læs invitationen

Tilmelding til seminaret skal ske på mail til steffen.thomsen@aalborg.dk senest fredag den 28. marts 2014.

______________________________________________________

Spørgeskema: Kender du spændende økologiske/bæredygtige byggerier i Danmark?
10. marts 2014

Et samarbejde bestående af Teknologisk Institut, Bygherreforeningen, AplusB, Tæt Hus, KommunikationsKompagniet og Det Økologiske Råd udfører en opgave for Miljøstyrelsen, som skal understøtte udvalgets ønsker om at fremme det økologiske/bæredygtige byggeri. Projektgruppen planlægger forskellige formidlingsinitiativer som studieture, faktaark mv. og har brug for din hjælp til at finde de rigtige byggerier.

Kender du byggerier, der kunne være relevante for projektgruppen at videreformidle, så opfordrer vi dig til at deltage i nedenstående spørgeskema og komme med dine anbefalinger. Det tager kun 5 minutter.

Gruppen er interesseret i byggerier, der i stor grad (og altså ikke alene ved energioptimering) viser en helhedsorienteret indsats for at fremme økologisk/bæredygtigt byggeri og byggematerialer/produkter, som tilsvarende fremmer økologi og bæredygtighed.

Link til spørgeskema

Læs mere om projektets undersøgelse her (Undersøgelsen lukker den 2. april 2014).

________________________________________________________

'Renovering på dagsordenen' fortsætter i 2014
7. marts 2014

GI og Bygherreforeningen har besluttet at videreføre initiativet 'Renovering på Dagsordenen' i 2014, fordi der stadig er stort behov for at holde fokus på bygningsrenovering. Politiske rammevilkår og renoveringskompetencer er fx fortsat en udfordring. Derfor fortsætter projektet, som siden 2011 har opnået store fremskridt.

Der vil være et særligt fokus på følgende tre områder:

- Produktivitet, forstået som producerer vi det rigtige?
- Værdiskabelse, forstået som producerer vi rigtigt?
- Samarbejde, forstået som hvordan producerer vi bedst?

Læs mere om projektet på Bygherreforeningens hjemmeside.

_______________________________________________________

Innovationsradar.dk inviterer til gå-hjem-møde 3. april 2014 om udviklingsprojekters overgang til markedet
4. marts 2014

Realdania initiativet Innovationsradar.dk er sat i verden for at bygge bro mellem byggeriets udviklingsaktører og de eksterne finansieringsmuligheder, der findes i offentlige tilskudsordninger, private fonde og i den risikovillige kapital.

I en ny vejledende pjece klædes byggeriets aktører på til jagten på kapital til udviklingsprojekters overgang til markedet. Pjecen lanceres på det årlige Innovationsradar.dk gå-hjem-møde den 3. april 2014, der i år afholdes i Fiberline Composites´ fabrik i Middelfart.

På gå-hjem-mødet vil der også være indlæg fra Fiberline Composites grundlægger og tidligere direktør Henrik Thorning og Kenneth Larsen, partner i Keystones - specialist i forretningsudvikling og anskaffelse af risikovillig kapital. Og så skal vi naturligvis på rundvisning i Fiberline fabrikken.

Gå-hjem-mødet finder sted torsdag den 3. april kl. 15-18.

Du kan læse mere om arrangementet på Innovationsradar.dk's hjemmeside.

Tilmelding sker hos Mie Wittenburg på e-mail: mw@smithinnovation.dk
Der er kun et begrænset antal pladser.

_______________________________________________________

Bliv Månedens Medlem
3. marts 2014

I InnoBYG samler vi byggebranchen på tværs af faglighed og opfordrer medlemmer til at netværke og videndele. Som noget nyt indfører vi den 1. april kategorien Månedens Medlem på vores hjemmeside. Her får I som medlem mulighed for at synliggøre jeres virksomhed/organisation/institution over for resten af netværkets medlemmer og andre, der besøger hjemmesiden, læser nyhedsbreve samt følger os på Twitter.

Med Månedens Medlem ønsker vi at give et indblik i de arbejdsområder, som netværkets medlemmer spænder over, og forhåbentlig kan det inspirere og føre til sparring og nye samarbejdsprojekter.

Som Månedens Medlem får I jeres profil op på InnoBYGs forside i en måned og bliver omtalt i nyhedsbrev og via Twitter.

Det er gratis at blive Månedens Medlem, men det kræver selvsagt, at man er medlem af InnoBYG netværket.

Hvis jeres virksomhed ønsker at blive Månedens Medlem, kan I allerede nu læse mere om, hvordan det foregår her.

Fra 1. april 2014 vil Månedens Medlem være at finde på forsiden.

_________________________________________________

INNO+ principper offentliggjort
27. februar 2014

INNO+ principperne er nu offentliggjort. Der udbydes 30-50 millioner kr. pr. partnerskab og fristen for en interessetilkendegivelse forventes at blive den 2. juni 2014 kl. 12.

Ultimo juni får vi at vide om vi bliver inviteret til at indsende en endelig ansøgning, som i så fald forventes at skulle afleveres den 1. september 2014. Danmarks Innovationsfond forventes at træffe afgørelsen om bevilling i oktober 2014.

Se principperne her

Tilmeld dig "Nyt fra INNO+ her

_________________________________________________

Interesserer du dig for produktionsteknologi?
18. februar 2014

Teknologisk Institut afholder 1-dags konference om Produktion i Danmark den 3. april 2014, og du er inviteret.

Konferencen sætter fokus på produktionsteknologiske muligheder og strategier, der styrker produktionen og Danmark som produktionsland.

Som deltager kan du se frem til en dag fyldt med inspiration og ny viden i form af taler af bl.a. LEGO, Fiat Research Centre, Haldor Topsøe A/S m.fl., nationale og internationale cases, laboratoriebesøg og en teknologisk markedsplads, hvor du har mulighed for at komme helt tæt på den nye teknologi.

Pris for deltagelse: 500 Kr. ekskl. moms

Læs mere om konferencen og tilmelding

_________________________________________________

InnoBYGs styregruppe får to nye medlemmer
5. februar 2014

Gate 21 og Håndværksrådet er indtrådt i InnoBYGs styregruppe. Beslutningen blev truffet enstemmigt på styregruppemøde sidst i januar.

Gate 21 bliver repræsenteret ved direktør Poul Erik Lauridsen og Håndværksrådet ved afdelingschef Frank Korsholm.

Se alle medlemmer af styregruppen her

_________________________________________________

Latinamerikansk og europæisk konference om bæredygtige byer og samfund
4. februar 2014

Den latinamerikanske og europæiske konference, Euro-ELECS 2015, har netop åbnet op for tilmeldinger. Konferencen har til formål at mindske afstanden mellem det akademiske miljø, samfundet, teori og praksis ved at bringe latinamerikanske og europæiske lande sammen.

Derfor vil konferencen, udover et videnskabeligt indhold præsenteret af prominente internationale forskere, byde på aktiviteter som workshops, fagtekniske besøg og præsentationer af erfaringer - alt sammen i samarbejde med industrielle partnere.

Målgruppen er arkitekter, ingeniører, forskere, byggeindustrien og politikere. Der forventes et deltagerantal på omkring 500 udstillere, deltagere og besøgende.

Konferencen finder først sted den 21. - 23. juli 2015, men hvis din virksomhed vil deltage, skal I indsende jeres anmodning om deltagelse inden den 16. marts 2014.

For mere information om konferencens indhold, deadlines, og hvordan du tilmelder dig, se invitationen.

Invitation

________________________________________________________

Deltag på dansk stand på energimesse i Istanbul
27. januar 2014

Styrelsen for Forskning og Innovation vil gerne understøtte samarbejde om udvikling og innovation mellem danske og tyrkiske virksomheder og andre institutioner. Styrelsen mener, at Tyrkiet har meget at byde på, og det er samtidig et marked i vækst.

Derfor arrangerer Styrelsen i år en dansk delegation til energimessen ICCI, hvor virksomheder og institutioner kan være med i en fælles dansk stand til en meget lav pris. Eksportrådet hjælper os med de praktiske rammer om arrangementet.

ICCI er Tyrkiets største energimesse med ca. 16.000 besøgende og 300 virksomheder.

Se hele invitationen

Tilmeldingsformular

_________________________________________________________

Konference for udbydere af logistikydelser til Femern Bælt tunnellen
23. januar 2014

Den 21. marts 2014 afholder Green STRING Corridor sammen med Transportøkonomisk Forening, InnoBYG og Transportens Innovationsnetværk en konference omkring forretningsmulighederne for udbydere af logistikservice ydelser i forbindelse med opførelsen af tunnellen.

Konferencen finder sted 21. marts 2014 kl. 10:00 - 14:00 på Richmond Hotel på Vester Farimagsgade 33, København K. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere og se programmet

__________________________________________________

Invitation: Få 10 gode råd til EUDP- ansøgninger
23. januar 2014

Den 4. februar 2014 kl. 8.30-10.00 afholder 1st Mile morgenmøde på Scion DTU, hvor du har mulighed for at få gode råd til din EUDP-ansøgning forud for ansøgningsfristen den 4. marts.

Ud over gode råd og viden om fonden lover 1st Mile også mulighed for individuel sparring med fondens medarbejdere efter det officielle møde.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Se programmet, og hvordan du tilmelder dig i nedenstående invitation.

Invitation (PDF)

_________________________________________________________

Præsentationer fra INNO+ møde
22. januar 2014

Gik du glip af informationsmødet den 21. januar, kan du nu finde præsentationerne på vores hjemmeside. Er du interesseret i at høre mere, kan du tilmelde dig Nyt fra INNO+ og modtage mails omkring processen.

Se præsentationer

Tilmeld dig Nyt fra INNO+

_________________________________________________________

Tilmelding til 3. workshop i Bygherrens værdier er nu åben
21. januar 2014

I udviklingsprojektet Bygherrens værdier inviterer de alle interesserede til workshop nr. 3 i rækken om arbejdet med at skrive en vejledning til bygherren omkring hvilke krav, der kan og bør stilles i forbindelse med udbud af bæredygtige byggerier.

Til denne workshop vil fokus være på proces og arkitektur.

Workshoppen finder sted den 20. februar 2014 kl. 12.30-16.00 på DTU.

Læs mere og se programmet her _________________________________________________________

European B2B Matchmaking Event at ECOBUILD
13. januar 2014

A chance to meet potential business partners in one day! Enterprise Europe South East UK is organising a B2B matchmaking event on Wednesday 5 March 2014, during Ecobuild, the biggest event in the world for sustainable construction. With pre-arranged one-to-one meetings, exhibitors and visitors can find potential commercial and technology partners from all over Europe.

Read more about the event here _________________________________________________________

Netværksmøde om Bæredygtige og energieffektive systemprodukter til det danske og udenlandske marked
13. januar 2014

Den 25. februar 2014 kan du komme med til netværksmøde gennem Industrinetværk, som har arrangeret besøg hos Lacuna A/S og Realdanias MinoCO2 huse i Nyborg.

Du får mulighed for at se Lacunas automatiserede produktion af energi- og miljørigtige foldedøre, som bl.a. er brugt i Worldflexhomeproduktionen og dernæst Realdanias 5 bæredygtige huse.

Mød blandt andre Henrik Brunsø fra Lacuna A/S, Jørgen Søndermark fra Realdania Byg og Thomas Juul Andersen fra Teknologisk Institut.

Som InnoBYG-medlem er det gratis at deltage (normalpris 400 kr.).

Tilmelding foregår ved at sende en mail til Anders Thomsen fra Teknologisk Institut ant@teknologisk.dk.

Læs mere og se programmet på Industrinetværks hjemmeside her _________________________________________________________

Præsentationer fra møde i den bæredygtige byggeplads
10. januar 2014

Den 9. januar afholdt udviklingsprojektet den bæredygtige byggeplads møde om at forme fremtidens udbudsspecifikationer. DTU Campus Service blev anvendt som case og udpegede konkrete områder i byggeprocessen, der som udgangspunkt skal arbejdes med.

Du kan se præsentationer fra mødet her _________________________________________________________

Spar CO2 med stålfiberbeton
3. januar 2014

Den 9. januar kan du komme med til konference, hvor Stålfiberbeton-konsortiet præsenterer ny teknologi, som blandt andet gør det muligt at hente både økonomiske, CO2- og arbejdsmiljømæssige besparelser.

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her _________________________________________________________

Invitation - Bæredygtige byggepladser via udbudsspecifikationer
2. januar 2014

Den 9. januar kan du være med til at forme fremtidens udbudsspecifikationer, når InnoBYGs udviklingsprojekt "Den bæredygtige byggeplads", inviterer til gå hjem-møde.

Flere bygherrer efterspørger muligheden for at sikre bæredygtighed i selve byggeprocessen. 'Den bæredygtige byggeplads' har derfor startet et projekt, som skal munde ud i en række konkrete generiske forslag til, hvilke muligheder en bygherre har for at øge bæredygtigheden af sine byggepladser gennem udbudsspecifikationer. Det handler bl.a. om at afdække de områder, specifikationerne skal berøre samt om, hvordan der skabes et incitament for entreprenøren til at spare på energien uden, at det berører kvaliteten af arbejdet.

DTU Campus Service har som case-holder udpeget konkrete områder i byggeprocessen, der som udgangspunkt skal arbejdes med.

Disse er 1) transport, logistik og affaldshåndtering 2) Energiforbrug i skurbyen og på pladsen og 3) Brug af bæredygtige materialer.

Vil du med, så tilmeld dig mødet d. 9. januar 2014 kl.13.30-16.

Efter oplæg fra DTU Campus Service, som stiller byggecases til rådighed, er der generel diskussion om emnet, hvorefter interesserede deltagere danner mindre arbejdsgrupper, der i 2-timers fokusmøder (til afholdelse i uge 5 og 6) skal komme med erfaringer og input inden for et af de udvalgte emner.

Se program og præsentationer fra mødet

__________________________________________________________

Præsentationer fra gå hjem-møde
11. december 2013

Hvis du gik glip af gå hjem-mødet hos GI den 10. december, hvor vi satte fokus på energirenovering med respekt for kulturhistorien med udgangspunkt i Ryesgade 30A-C, så kan du nu se præsentationerne fra dagen på vores web.

Der var oplæg fra COWI, Drostfonden, SBi og ProjectZero, og du kan også se rapporten fra prøvelejligheden i Ryesgade 30C.

Se præsentationer og rapport - husk du skal bruge medlemslogin for at tilgå siden ________________________________________________________

InnoBYG fortsætter som byggebranchens Innovationsnetværk
6. december 2013

Det er med stor glæde, at vi nu kan fortælle, at InnoBYG fortsætter. Vi har netop fået godkendt vores ansøgning og fået bevilling fra Rådet for Teknologi og Innovation, så vi kan fortsætte InnoBYG netværket frem til 30. juni 2018.

Vi glæder os til det fortsatte arbejde i netværket og vil arbejde for fortsat at styrke netværket både nationalt og internationalt.

_____________________________________________________________________

Invitation til informationsmøde om Innovatorium til bygningsrenovering i verdensklasse
4. december 2013

Den samlede danske bygningsmasse svarer til ca. 716 mio. kvadratmeter og udgør en formue på ca. 3.700 mia. kr. I Danmark anvendes hele 40 procent af det samlede energiforbrug i eksisterende bygninger, men som udviklingen er nu, bliver under 1 procent af bygningsmassen udskiftet årligt.

I september 2013 blev INNO+-kataloget udarbejdet. INNO+ kataloget er et inspirations- og prioriteringsgrundlag for nye, perspektivrige samfundspartnerskaber om innovation i Danmark. Et af de forslag, som er med i kataloget og som forventes realiseret via midler fra den nye Danmarks Innovationsfond, er et forslag om at lave et Innovatorium til bygningsrenovering i verdensklasse.

Hvordan Innovatoriet skal realiseres, og hvem der kan stå for det, skal afklares inden Danmarks Innovationsfond udbyder Innovatoriet medio 2014. Den 21. januar fra kl. 14-16, inviterer Energistyrelsen og InnoBYG til informationsmøde om initiativet. På mødet kan du høre mere om INNO+ og om tankerne bag Innovatoriet samt deltage i debat om mål for og indhold i Innovatoriet.

Se programmet og tilmeld

_____________________________________________________________

Bæredygtighed - vinduespynt eller forretning?
2. december 2013

Bæredygtighed er det nye buzzword i byggeriet. Der tales om både bæredygtigt nybyggeri og om bæredygtig renovering. Og frontløberne har hurtigt kastet sig ud i også at kunne tilbyde certificering på området. Sådan skal det være.

Men selvfølgelig skal man - som med alt nyt - også spørge sig selv: Er det et modeflip, der hurtigt afløses af en anden trend, eller er det noget, man som aktør i byggeriet skal bruge tid på at sætte sig ind i og være i stand til at "levere" på?

Læs hele Michael H. Nielsens debatindlæg

_____________________________________________________________

Kender du Danmarks bedste renovering?
2. december 2013

Frem til mandag den 3. marts 2014 kan renoveringsprojekter, der
fortjener særlig anerkendelse, indstilles til RENOVER prisen 2014.
Statslige, kommunale og almennyttige renoveringsprojekter
opfordres til at indstille flere projekter end sidste år.

Er det ypperste inden for renovering en gammel industribygning, der har
fået en ny funktion og løftet hele kvarteret? Eller en kommuneskole, der
for få midler har skabt bedre indeklima og reduceret energiforbruget?
Frem til mandag den 3. marts kan alle, der har bud på
renoveringsprojekter, som fortjener titlen "Danmarks bedste renovering", indstille projekter til RENOVER prisen 2014.

Læs hele pressemeddelelsen

Indstil et renoveringsprojekt

______________________________________________________________________

Onlinebrochure - Cases, projekter og resultater i InnoBYG
28. november 2013

InnoBYG har netop lanceret en ny onlinebrochure, hvor du blandt andet kan læse nogle af vores cases og resultater fra 2010 til 2013.

Vi tilføjer løbende nye resultater og cases, men tjek brochuren ud allerede nu og se nogle af de aktiviteter der er startet op i InnoBYG.

Se brochuren her

______________________________________________________________________

WS 2 i Bygherrens Værdier - fokus på materialer
27. november 2013

Hvordan bliver bygherren skarpere til at stille krav om bæredygtighed i udbud?

Udviklingsprojektet Bygherrens Værdier indbyder alle interesserede til at bidrage til arbejdet med en vejledning til bygherren omkring hvilke krav, der kan og bør stilles i forbindelse med udbud af bæredygtige byggerier.

På denne workshop, der er nr. 2 i en serie på 4, er der fokus på materialer. Hør spændende oplæg og deltag og kom med dit input til projektet.

Se programmet og tilmeld

_______________________________________________________________________

Præsentationer og blog fra workshop om enfamiliehuse
27. november 2013

Læs seneste blog fra projektet og se også præsentationerne fra workshoppen den 20. november 2013.

Læs mere her

_______________________________________________________________________

Gå hjem-møde om Energirenovering med respekt for kulturhistorien
6. november 2013

Den 10. december holder vi årets sidste gå hjem-møde hos GI. Overskriften for mødet er "Energirenovering med respekt for kulturhistorien - erfaringer, metoder og løsninger".

Vi sætter fokus på Ryesgade 30A-C projektet, som vandt RENOVER prisen 2013. På mødet får vi input i de erfaringer, som Drostfonden som bygherre og COWI som projektleder har gjort gennem projektet.

Vi får også besøg af SBi, der kigger nærmere på nogle af de store udfordringer ved energirenovering, efterisolering og forbedring af klimaskærmen, med særligt fokus på etageboliger.

Afslutningsvis deler Peter Rathje ud af de erfaringer, som Sønderborgs ProjectZero, hvor en hel kommune er gået sammen om at skabe et CO2 neutralt Sønderborg-område, har gjort sig undervejs.

Vi slutter arrangementet af med julenetværk med tilhørende æbleskiver og gløgg. Arrangementet holdes den 10. december fra kl. 15.00-17.30 hos GI, Ny Kongensgade 15, 1472 København K. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere og se programmet

________________________________________________________________________

Fokus på energirenovering i smilets by
5. november 2013

Den 23. oktober stod aktører fra den danske og tyske byggebranche klar på Aarhus Arkitektskole med en forventning om, at dagens konference ville gøre dem klogere på et af branchens populære emner, energirenovering. InnoBYG og Dansk-Tysk Handelskammer havde inviteret til en indholdsrig dag, som tog deltagerne på tur rundt i emnet LCA og energirenovering af bygninger med høj arkitektonisk kvalitet.

Læs hele artiklen

Se præsentationer fra dagen (du skal bruge medlemslogin)

________________________________________________________________________

InnoBYG på Twitter
25. oktober 2013

Vidste du, at du kan følge InnoBYG på Twitter? Vi tweeter fra vores arrangementer, så på den måde kan du følge med i vores aktiviteter, også selvom du ikke kan være tilstede.

Du kan allerede nu se billeder og videoer fra vores tidligere aktiviteter. Følg os her

________________________________________________________________________

Kom til konference den 23. oktober i Aarhus
11. oktober 2013

LCA og energirenovering bliver sat på spidsen, når InnoBYG og Dansk-Tysk Handelskammer afholder konference på Arkitektskolen i Aarhus d. 23. oktober 2013.

Hør bl.a. hvordan Aarhus Kommune griber kampen an mod stadig stigende CO2 udledninger, bliv klogere på, hvad der er "need to have" og "nice to have", når det gælder miljøvaredeklarationer og bliv inspireret af succesfulde energirenoveringsprojekter.

Få også C.F. Møllers svar på, hvordan du griber de dilemmaer an, som kan opstå i forbindelse med energirenovering af bygninger med høj arkitektonisk værdi, og bliv præsenteret for tyske producenters nyeste produkter inden for energieffektivt og bæredygtigt byggeri.

Konferencen byder på oplæg fra både danske og tyske aktører samt en paneldebat bestående af spændende profiler fra branchen, hvor du som deltager får mulighed for at stille spørgsmål og deltage aktivt i debatten. Fokus vil især være på, hvordan man kan integrere bæredygtige løsninger i byudvikling og tænke bæredygtigt design ind i moderniseringsprojekter.

Der vil være rig mulighed for networking både i pauserne og til konferencens netværkscafé.

Vær opmærksom på, at konferencen holdes på engelsk.

Læs mere

________________________________________________________________

Connect Denmark inviterer til pitch sparring
11. oktober 2013

Den 31. oktober kan din virksomhed få mulighed for at få sparring på jeres pitch og forretningsstrategi, samt gå i dialog med CONNECT Denmark om sparringsforløb.

Målet med dagen er at styrke din virksomheds forretningsmuligheder gennem sparring og netværk.

Virksomheder, som vurderes egnede vil yderligere blive tilbudt et sparringsforløb hos CONNECT Denmark incl. Springboard, bestyrelssøgning, netværk til kapital, internationale Springboards m.m.

Målgruppen for sparring er virksomheder med internationalt vækstpotentiale. Er din virksomhed en moden virksomhed, som fx ønsker at skalere jeres forretning? Eller står I foran et generationsskifte? Eller er I en start up virksomhed i Proof of Business Stadiet? Så kontakt Connect Denmark og hør om mulighederne.

Læs mere (PDF invitation)

Gå til Connect Denmarks hjemmeside

________________________________________________________________________

Møde om branchestandard til beregning af energiforbrug
4. oktober 2013

Energibesparelser og lavt energiforbrug i bygninger har været højt på den politiske agenda. Samtidig har troværdigheden af energiberegninger været et "problembarn" for hele branchen.

Som en delaktivitet under InnoBYG er der ønske om at udarbejde en branchestandard til beregning af energiforbrug, der består af to primære komponenter:

- Et værktøj til forventningsafstemning mellem bygherre og dem der leverer energiberegninger

- En beskrivelse af inddata til beregninger, der fører til at beregninger kommer tættere på det reelle forventede forbrug.

Formålet med branchestandarden til beregning af energiforbrug er at få et værktøj til kommunikation, som fastlægger fælles betingelser for energiberegninger. Dermed forventes projektet at få opbakning både fra dem der har interesse i, at der leveres valide beregningsresultater, og dem som faktisk udfører beregningerne.

På mødet, som holdes den 21. okotber fra kl. 14-16, hos Alectia, præsenteres et oplæg til indholdet i branchestandarden for beregning af energiforbrug i større bygninger ved energirenovering.

Download oplæg til branchestandard (PDF)

Se hele programmet og tilmeld

_________________________________________________________________

Seminar om genbrug af byggematerialer
1. oktober 2013

På InnoBYG og InnoMT's seminar på Building Green, kan du få svar på nogle af de spørgsmål, der dukker op, når man arbejder med genbrugsmaterialer i byggeriet i indkøb såvel som på byggepladsen.

Vi har inviteret 4 spændende oplægsholdere, som hver især har gjort sig erfaringer i forhold til at arbejde med genbrugsmaterialer i byggeriet.

Hør oplæg fra:
Martin Nerum Olsen, Teknologisk Institut
Lars Koefoed Jørgensen, Egen Vinding og Datter
Tom Jørgensen, Genbyg
Thomas Alstrup, Copenhagen Cleantech Cluster

Seminaret holdes den 9. oktober fra kl. 13-14.30. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejning.

Se programmet og tilmeld

_________________________________________________________________

Det Innovative Danmark
27. september 2013

Inspirations- og prioriteringsgrundlag for strategiske investeringer i innovation, Inno+ er nu offentliggjort. Kataloget er et resultat af en omfattende proces, hvor en bred kreds af interessenter fra branche- og interesseorganisationer, videninstitutioner, ministerier og innovationsnetværk, heriblandt InnoBYG, har været involverede i at identificere de væsentligste og mest perspektivrige områder for strategiske investeringer i innovation i Danmark.

Du kan downloade publikationen - der findes også en sammenfatning af kataloget - gratis eller bestille gratis trykte eksemplarer hos Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

Læs mere

Bestil gratis eksemplar

__________________________________________________________________________

Åbent for mødebooking til Speeddatingevent
16. september 2013

Der er nu åbent for at booke møder à 20 minutter på vores Building Green Connections område på Building Green messen i Forum.

Der er allerede godt gang i bookingen - så skynd dig ind på www.greenconnections.dk og book dem du gerne vil mødes med inden de er fuldt bookede.

Hvis du endnu ikke har lavet en profil, er det ikke et øjeblik for tidligt at oprette en. Det er gratis at deltage og sidste år blev der afholdt over 120 møder på de to messedage - og tilbagemeldingerne fra deltagerne var rigtig gode.

Husk også at tilmelde dig messen - det er også gratis - og med en forhåndsregistrering undgår du at stå i kø ved indgangen.

Forhåndsregistrer dig her

Kig også forbi InnoBYGs stand #36 og deltag i vores seminar om genbrug af byggematerialer den 9. okotber i cafeen på Building Green. Der er oplæg fra blandt andre Egen Vinding og Datter, Teknologisk Institut og Copenhagen Cleantech Cluster.

______________________________________________________________________

Workshop om solvarme kombineret med varmepumper i bygninger
21. august 2013

Den 17. september kan du komme med til workshop i InnoBYGs udviklingsprojekt om udvikling af installationspakke.

Markedet for solvarme til boliger er trængt i det meste af Europa. Andre typer VE-anlæg som varmepumper og solceller kæmper om forbrugernes gunst blandt andet understøttet af forskellige (skiftende) incitamentsordninger.

I en del af nybyggeriet er der dog i de senere år installeret anlæg, der kombinerer solvarme og varmepumper. Anlæggene varierer fra simple brugsvandsanlæg til kombinerede rum- og brugsvands-anlæg med stort akkumuleringsvolumen og komplekse strategier for udnyttelse af solvarmen. Desværre har der også været eksempler på anlæg, der har været udlagt eller installeret forkert.

Formålet med workshop'en er at præsentere og diskutere erfaringer med solvarme kombineret med varmepumper. Hvad virker? Hvordan skal anlæggene se ud i fremtiden? Hvordan sikrer vi os at anlæggene bliver udlagt og installeret korrekt? Er installationspakker løsningen?

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendigt.

Se programmet og tilmeld

_______________________________________________________________

Konference: Hvordan præsenterer man sin virksomhed og forretningsmodel bedst muligt?
19. august 2013

Bliv inspireret og få konkrete råd til den skarpe præsentationsteknik, når en række virksomheder inden for miljø- og energisektoren deler ud af deres erfaringer og succeshistorier d. 17. september 2013 i Aarhus V. 

Bag konferencen står Innovationsnetværk for Miljøteknologi, Ecopark og Copenhagen Cleantech Cluster - i samarbejde med CONNECT Denmark. Dagen byder også på live virksomheds-piches over for et ekspertpanel bestående af erfarne forretningsudviklere med efterfølgende feedback på performanceteknik og forretningsmodeller.

Som InnoBYG medlem kan du deltage i konferencen "Pitch din teknologi og fyld værktøjskassen op med vækstredskaber" til en rabatpris på 520 kr. (normalpris 700 kr.) ved at tilmelde dig konferencen som medlem i Innovationsnetværk for Miljøteknologi på tilmeldingssiden.

Læs mere om konferencen og se programmet her.

________________________________________________________________

Program for Bygningsintegrerede solceller forlænges
31. juli 2013

Regeringen og Enhedslisten afsatte på Finansloven 2013, 20 millioner kroner til en særlig indsats for at fremme bygningsintegrerede solceller. Regeringen og Enhedslisten har den 21. juli 2013 indgået aftale om at forlænge denne indsats i forbindelse med udmøntningen af puljen til grøn omstilling og beskæftigelse.

Programmet for bygningsintegrerede solceller forlænges til 2016 med 16,5 mio. kr. fordelt over tre år med 5,5 mio. kr. årligt. Midlerne udmøntes af EUDP ved indkaldelser i 2014, 2015 og 2016. Afgørelse om støtte træffes af EUDP's bestyrelse.

EUDP står for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram. De fordeler årligt et større millionbeløb til projekter inden for vedvarende energi.

______________________________________________________________________

Invitation til Hersted industripark
16. juli 2013

Oplev transformationen fra traditionelt industriområde til ny produktions- og vidensbydel med fokus på bæredygtighed og moderne byliv.

Hersted Industripark i Albertslund er med 170 hektar et af landets største industriområder. I 1960'erne var den et forbillede for industriområder i hele Europa, i dag er udviklingen løbet fra den. Men det skal der nu ændres på!

Tag med gennem industriparkens landskab og mød bl.a. Søren Leth, partner i arkitektvirksomheden SLETH, der vil fortælle om processerne bag transformationen, der skal omdanne industriparken til et nyt dynamisk erhvervsområde, med grønne og bæredygtige tiltag.

Arrangementet holdes den 19. august 2013 fra kl. 15.30-17.30.

Læs mere og tilmeld

_____________________________________________________________

Vidste du....
28. juni 2013

...At du kan se alle tidligere udsendte nyhedsmails fra InnoBYG på vores hjemmeside?

Du kan også se cases fra netværket, pressemeddelelser, downloade vores logo og brochure samt se en præsentation af InnoBYG og en oversigt over medlemmer i netværket på webben.

Du kan også se hvem der sidder med i vores styregruppe og ledergruppe og se vores medlemsbetingelser - og du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du har spørgsmål.

_____________________________________________________________________

Seks projekter nomineret til Renover Prisen 2013
25. juni 2013

Seks projekter er nu udtaget i konkurrencen om at blive Danmarks bedste renoveringsprojekt. I alt 107 projekter blev indstillet til RENOVER prisen.

Projekterne er udpeget af et nomineringsudvalg, der siden april har arbejdet på at reducere de 107 indstillede projekter til en endelig nominering. En opgave der ikke har været helt let for udvalget, der var positivt overraskede over det høje antal indstillinger og kvaliteten af projekterne.

Projekterne er udvalgt på baggrund af syv kriterier i samarbejde med bl.a. Statens Byggeforskningsinstitut og advokaterne Molt & Wengel. Nu er det op til valgkollegiet, der består af ca. 75 fagfolk, at stemme på deres favoritprojekt. Vinderen offentliggøres ved en fest i Mogens Dahl Koncertsal den 5. september 2013.


Se de 6 projekter her

______________________________________________________________________

Kom med til workshop i Bygherrens Værdier
24. juni 2013

Hvordan bliver bygherren skarpere til at stille krav om bæredygtighed i udbud?

Kom og hør to større bygherrer fortælle hvordan de arbejder med bæredygtighed i deres udbud.

Vær efterfølgende med til at påbegynde arbejdet med en vejledning til bygherren over hvilke krav, der kan og bør stilles til bæredygtighed i forbindelse med udbud af byggeopgaver. På denne workshop, der er den første del af en serie på fire, vil fokus være på indeklima.

Innobyg projektet "Bygherrens Værdier i forbindelse med energieffektivt og bæredygtigt byggeri" inviterer til Workshop den 26. August 2013 kl. 13.00-16.00.

Læs mere og se programmet

______________________________________________________________________

Nutidens udfordinger - fremtidens løsninger, Horizon 2020
24. juni 2013

Med ca. 530 milliarder kroner investerer EU i de kommende år massivt i forskning, innovation og udvikling. Det sker via programmet Horizon 2020, der vil støtte de bedste idéer. Og danske forskere og virksomheder skal også fremover være blandt de allerbedste til at få de gode idéer og realisere dem - ikke alene til gavn for vækst og velfærd i Danmark, men også for at bevæge Europa mod en lysere fremtid.

Vær med, når Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser holder konferencen "Nutidens udfordringer - fremtidens løsninger" i Tivoli Congress Center i København den 29. oktober 2013.

Konferencen er det danske startskud på Horizon 2020.

Læs mere og tilmeld dig her

_____________________________________________________________________

Growing US Market for Energy Efficient Buildings
20. juni 2013

Learn about the opportunities for Danish companies in the US market for energy efficient buildings.

The US market for energy efficient buildings has lagged Europe for decades. But a greener generation and a substantial rise in residential green construction are changing things.

Danish companies with superior technology are well advised to act now. Many states are pushing green initiatives, even while the federal government is paralyzed. The combination of increased demand and poor infrastructure is a golden opportunity.

Join American and Danish experts and learn about state and city initiatives within energy labeling, property valuation, and subsidized pilot financing designed to reduce the risk for private lenders. The panel will sketch out the magnitude of the opportunity while explaining the many challenges.
Copenhagen Cleantech Cluster partners with Danish-American Business Forum on this event.

Læs mere

_____________________________________________________________

Mød innovationsnetværkene på Folkemødet
10. juni 2013

På plads C 29, lige ved siden af hovedscenen på Cirkuspladsen er innovationsnetværkene klar med et spændende og stjernespækket program. Søren Pind og Jacob Holdt skal diskutere sundhed. Lykketoft og Ellermann skal dyste på fremtidens løsninger. Stine Bosse og Lars Nørby Johansen skal diskutere, hvordan virksomheder bliver konkurrencedygtige. Der skal spilles rollespil, diskuteres og debatteres i 'vækstmonopoler', smages på området og meget mere. Se det endelige program i dokumentet nedenfor. Og læs mere om selve Folkemødet

Download programmet for Innovationsnetværkenes arrrangmenter

_____________________________________________________________

Se film om Worldflexhome
4. juni 2013

Worldflexhome og konceptet omkring at anvende gamle containere til at bygge lavenergihuse er startet op af Teknologisk Institut og Innovationsnetværket InnoBYG. Via University College i Horsens er senere kommet til som stedet, hvor vi har opført Worldflexhome som Innovationsplatform og testcenter for det energioptimerede hus.

Se filmen

_______________________________________________________________________

VE-løsninger til eksisterende ejendomme
16. maj 2013

Bygherreforeningen og Teknologisk Institut har i samarbejde med InnoBYG igangsat en undersøgelse af det aktuelle marked for bygningsrelaterede VE-løsninger - med særlig fokus på etageejendomme (boliger, erhverv mv.).

Som et led heri gennemføres en spørgeskemaundersøgelse blandt myndigheder og byggeriets aktører. Det tager 5 min. og fristen for besvarelse er den 31. maj 2013. Har du lyst til at deltage, kan du læse mere om undersøgelsen og finde spørgeskemaer her.

________________________________________________________________________

Deltag i seminar og workshop om intelligent energistyring
14. maj 2013

Fjernelse af unødvendigt energispild, der forekommer når diverse energiydelser ikke kommunikerer og sikring af et godt indeklima er på dagsorden den 11. juni, når Teknologisk Institut inviterer til workshop.

Der er udfordringer af teknisk, økonomisk, planlægningsmæssig og produktionsmæssig karakter og som en del af udredningsarbejdet afholdes der en workshop med en efterfølgende udviklingsaktivitet.

Workshoppen gennemføres i samarbejde med InnoBYG.

Læs mere her

_________________________________________________________________________

Virksomheder kan vinde 200.000 kroner for innovation
13. maj 2013

Hver dag stormer danske virksomheder frem med banebrydende, ambitiøse, overraskende, dagligdags, fornuftige, skæve og nødvendige innovationer.

Nu inviteres virksomhederne til at deltage i konkurrencen InnovationSTORM 2013.

Konkurrencen er udskrevet for at belønne nogle af de mange innovative produkter, processer og services, som dagligt udvikles i de danske virksomheder. Vinderen får 200.000 kroner. Der uddeles desuden fire præmier på 100.000 kroner.

Uddannelsesministeriet og Rådet for Teknologi og Innovation, RTI, står bag konkurrencen, og uddannelsesminister Morten Østergaard håber, at InnovationSTORM 2013 kan være med til at bringe masser af gode ideer frem, som kan inspirere og udvikle andre virksomheder.

Læs hele pressemeddelelsen

_________________________________________________________________________

Dansk-norsk samarbejde sætter grønt byggeri på dagsordenen
8. maj 2013

Den 25.-26. september 2013 inviterer FISH Norway norske og danske virksomheder og organisationer inden for byggeri og anlæg til en 2-dags konference i Aarhus om fremtidens bæredygtige byer og bygninger.

Deltagere kan blandt andet se frem til praktiske eksempler på passivhuse og aktivhuse i Danmark, hvor FISH Norway virksomhederne har været involveret.

Arrangementet giver mulighed for at besøge konkrete byggerier, networking og matchmaking med henblik på at indgå tættere samarbejder mellem danske og norske virksomheder om fremtidens passive og aktive huse.

Arrangørerne bag konferencen er FISH Norway, Teknologisk Institut, Grønn Byggallianse og Danmarks Ambassade i Norge.

Målgruppen er danske og norske bygherrer, arkitekter, ingeniører, entreprenører, håndværkere, byggematerialeproducenter, cleantech leverandører og systemleverandører af energi og bærekraftige løsninger.

Se programmet og læs mere

_______________________________________________________________

Byggerimesse gentager speeddating-succes
6. maj 2013

Virksomheder vil igen få mulighed for at speeddate, når Building Green 2013 løber af stablen til efteråret.

Der var fuld fart på forretningsmøderne, da fagmessen Building Green sidste år introducerede et nyt matchmaking-koncept.

"Building Green Connections" blev så en stor succes, at det også finder vej til årets udgave af Building Green, der afholdes i dagene 9. og 10. oktober i Forum, København.

Hvis du har fået lyst til at deltage i matckmakingen, kan du allerede nu oprette en profil på www.greenconnections.dk. I profilen beskriver du, hvem du er, og hvilke ønsker du har til samarbejde.

Læs hele pressemeddelelsen i Building Supply

________________________________________________________________________

Download ny Hvidbog om Bæredygtighed i Byggeriet
25. april 2013

Bygherreforeningen har i samarbejde med Viegand Maagøe, InnoBYG og Grundejernes Investeringsfond udgivet en hvidbog om bæredygtighed i byggeriet. Hvidbogen beskriver 'state of the art' om bæredygtighed i relation til byggeri - nybyggeri såvel som renovering.

Hvidbogen giver en generel introduktion til emnet og de parametre, som spiller en rolle, når der skal planlægges, bygges/renoveres og driftes byggeri. Bogen beskriver også forskellige bæredygtighedsbegreber og certificeringsordninger, og sætter disse ind i den proces- og beslutningsmæssig ramme, som vil være velkendt for de fleste af byggeriets parter.

I tilknytning til hvidbogen har parterne bag udarbejdet en række forslag til initiativer, som skal bringe implementeringen af bæredygtighed videre i den danske byggesektor og gøre bæredygtighed til en naturlig del af sektorens tankesæt.

Download Hvidbogen (PDF) gratis fra Bygherreforeningens hjemmeside eller bestil et gratis eksemplar på gi.dk

Download Hvidbogen her (PDF)

Download oversigt over initiativforslag til hvordan vi kommer videre (PDF)

Se Tweets fra lanceringen i Aarhus

____________________________________________________________________

Kom med til lancering af helhedsplan for ny bydel - Vinge
22. april 2013

Frederikssund Kommune inviterer til fejring af, at helhedsplanen for den fremtidige by, Vinge, nu er klar.

Ved lanceringen vil arkitekterne bag planen, Henning Larsen Architects og EFFEKT Arkitekter, selv løfte sløret for de streger, som er tegnet for den fremtidige byudvikling i Vinge.

I efteråret påbegyndes konkretiseringen og lokalplanlægningen af de første etaper i byen. Vi glæder os til, at mange gode kræfter vil bidrage aktivt til, at Vinge bliver et spændende sted at bosætte sig, både for private og erhvervslivet. Vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer med Vinge.

Lanceringen af helhedsplanen finder sted mandag den 13. maj 2013 kl. 15:00 - 18:00 på Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27b, 1401 Kbh. K.

Af hensyn til traktementet på dagen, bedes du sende en mail til planogmiljoe@frederikssund.dk, hvis du ønsker at deltage.


Læs: CO2-neutral energi i Vinge

____________________________________________________________________

Kursus: Forskning med faktura
16. april 2013

Dansk erhvervsliv har på fem år hentet over 1 milliard kroner til millioner til forskning, udvikling af ny teknologi og innovation fra EU's forskningsprogram (FP7).

Projekterne og indsatsen er ofte tæt koblet til virksomhedens forretnings- og udviklingsstrategi og en kilde til viden, internationalt netværk og bedre indtjening.

Kurset er til dig, der er i gang med eller overvejer at deltage i et samarbejdsprojekt under det nuværende FP7 eller det kommende program, Horizon 2020. Du arbejder sandsynligvis i en SMV eller stor virksomhed, er forsker på et universitet, forskningsadministrator eller konsulent.

Lær, hvordan du håndterer potentielle interessemodsætninger, lever op til EU's krav, og samtidig sikrer vejen til et afkast af resultaterne.

Pris for deltagelse er kr. 3.000 ekskl.  moms.

Læs mere og tilmeld

____________________________________________________________________

Præsentationer fra workshops i Brand og Byggematerialer
8. april 2013

Du kan nu se eller gense præsentationerne fra de to workshops i vores udviklingsprojekt om brand og byggematerialer, som blev afholdt den 20. og 21. marts 2013.

Se bl.a. præsentationer fra Burnblock, Fiberline og DC Thermopanel.

Omdrejningspunktet begge dage var bl.a. at afdække de brandtekniske barrier for udvikling af energieffektive og bæredygtige konstruktioner, udpege indsatsområder og skabe matchmaking, der kan føre til innovative partnerskaber på tværs af branchen.

Se præsentationer

Læs mere om projektet

____________________________________________________________________

Lancering af hvidbog om bæredygtighed i byggeriet
8. april 2013

Bygherreforeningen og Viegand Maagøe lancerer - i samarbejde med InnoBYG og Grundejernes Investeringsfond - en ny hvidbog om bæredygtighed i byggeriet.

Hvidbogen skal give byggeriets parter en fælles platform at diskutere og arbejde med bæredygtigt byggeri ud fra, hvad enten der er tale om nybyggeri eller renovering.

Hvidbogen giver en grundig indføring i begreber, certificeringsordninger osv. - og giver en række anbefalinger til udviklingstiltag, der skal bringe dansk byggeri videre i en mere bæredygtig retning.

Lanceringen finder sted på temamøder den 24. april i København og den 30. april i Århus.

Se program og tilmeld temamøde i København

Se program og tilmeld temamøde i Aarhus

__________________________________________________________

Har I en udfordring til Innovation Camp 2013?
22. marts 2013

Har din virksomhed en udfordring eller en problemstilling, som I gerne vil have input til at få løst, så har I nu mulighed for at melde jer som deltagere i Innovation Camp 2013, hvor alle Innovationsnetværkene mødes. Konferencen afholdes på Hotel Opus Horsens d. 6. - 7. juni.

Som en del af programmet torsdag d. 6. juni skal innovationsnetværkene arbejde løsningsorienteret med faktiske virksomhedsudfordringer, og som medlem af InnoBYG har du mulighed for at byde ind med netop jeres problemstilling, som I så vil få et bud på en løsning af. For at melde ind, skal I have følgende:

  • En reel, konkret udfordring, som netværkene kan arbejde med
  • Mulighed for at deltage på Hotel Opus Horsens torsdag d. 6. juni kl. 13.30 - 15.30 (gerne fra frokost kl. 12.30)
  • Mulighed for at præsentere jeres udfordring på campen (10- 15 min) og herefter være med i en gruppe, der skal arbejde med udfordringen

 

Er I interesserede i at byde ind med en udfordring/problemstilling, så send jeres bud på mail til sekretariatet senest den 27. marts, så er I med i udvælgelsen blandt alle Innovationsnetværkenes virksomheder.

Send mail til InnoBYG sekretariat på innobyg@teknologisk.dk

Se alle innovationsnetværk

_________________________________________________________________

ZEB konference - Towards Net Zero Energy Buildings
12. marts 2013

Den 30. april kan du komme med til konference i det strategiske forskningscenter for energineutralt byggeri, ZEB. Overskriften for konferencen er "Towards Net zero Energy Buildings", og den afholdes i København, hos Aalborg Universitet (Sydhavnen), AC Meyers Vænge 15.

Konferencen foregår på engelsk. Tilmelding foregår på www.zeb.aau.dk senest den 19. april 2013. Som InnoBYG medlem får du 10 % rabat på din deltagelse - rabatten fratrækkes automatisk ved fakturering.

_________________________________________________________________

Er du SMV og vil have indspark til innovation i din virksomhed? 
7. marts 2013

Er svaret ja, så sæt kryds i kalenderen den 21. marts fra 14.30-17.30 og deltag på Innovationsradar.dk's gå-hjem møde om innovation og vækst i byggeriets SMV'ere.

På dagen vil du kunne høre spændende cases og indlæg fra blandt andre Realdania, Gaia Solar og Papiruld.

Innovationsradar.dk tager desuden feedback fra deltagerne med hjem, med det formål, at, i videst muligt omfang, tilpasse Innovationsradar.dk's ydelser til virksomhedernes faktiske behov - som de opleves af jer, der sidder med ansvaret for virksomhedernes udvikling.

Det er gratis at deltage i arrangementet, som finder sted hos Gaia Solar i Hvidovre, og som deltager vil du gennem eftermiddagen blive forkælet med innovative anretninger af Madeleines Madloboratorium.

Se programmet og tilmeld dig her

_________________________________________________________

Innovation og vækst i byggeriets SMV'ere
25. februar 2013

Hvorfor skal små virksomheder bruge tid og penge på innovation? Og hvor er egentlig de innovative virksomheder inden for byggeriet? Det vil innovationsradar.dk gerne prøve at give nogle svar på til et gå hjem møde den 21. marts 2013 for SMV'ere i byggebranchen.

Temaet for arrangementet er innovation og vækst i byggeriets SMV'ere og der vil blive præsenteret spændende cases og indlæg på dagen. Arrangementet finder sted hos den innovative solcelleproducent Gaia Solar i Hvidovre, og deltagerne vil gennem eftermiddagen blive forkælet af Madeleines Madlaboratorium. Det er gratis at deltage.

Se programmet og tilmeld dig her

_________________________________________________________

Invitation til temadag om "Scenarier for energiinfrastruktur i ny by "Vinge" og erhvervspark, "Copenhagen Cleantech Park"

Den 27. februar kl. 12-16, inviterer Teknologisk Institut i samarbejde med innovationsnetværkene InnoBYG og VE-Net til temadag om "Scenarier for energiinfrastruktur i ny by "Vinge" og erhvervspark, "Copenhagen Cleantech Park".

Her kan du høre resultaterne fra et EUDP projekt fra Frederikssund Kommune, hvor formålet har været at udvikle scenarier (decentrale, semi-decentrale og centrale) for energiforsyningsinfrastrukturen i det oprindeligt kaldet "Ny By og Erhvervspark i St. Rørbæk".

Det er gratis at deltage.

Se program og tilmeld

__________________________________________________________________

Netværksmøde om bæredygtige systemprodukter
8. februar 2013

Den 21. marts kan du komme med til Netværksmøde om Bæredygtige og energieffektive systemprodukter til det danske og udenlandske marked.

Som InnoBYG medlem får du rabat på din deltagelse, så du deltager for kr. 300,- (normalpris kr. 500,-)

Hør oplæg fra Rockwool, CINARK og Teknologisk Institut.

Læs mere og se program

__________________________________________________________________

Energirenovering af almennyttigt boligbyggeri
1. februar 2013

Tirsdag d. 19. marts, 2013, kan du komme til temamøde i Hvalsø fra 13.30-17.00.

Temamødet gennemføres i et samarbejde mellem det Strategisk forskningscenter for energineutral byggeri og IEA ECBCS Annex 56 Cost Effective Energy and Carbon Emissions Optimization in Building Renovation og ser nærmere op to byggerier, som er blevet eller bliver gennemgribende energirenoveret:

- Traneparken: 3 blokke med 66 lejligheder opført i 1969 renoveres til Lavenergiklasse 2015.

- Ungdommens hus opført i 1973, der indtil sidste år har været et kollegium og børneinstitutioner, ombyg-ges til 30 boliger på i gennemsnit ca. 110 m2. Bygningen renoveres til Bygningsklasse 2020

Kom og bliv inspireret på en temadag, hvor Boligselskab Sjælland fortæller, hvordan de griber sagen an.

OBS: På grund af udenlandske deltagere, vil temamødet foregå på engelsk - rundvisning dog også på dansk.

Se program og invitation (PDF)

Tilmeld

_________________________________________________________________

InnoBYG case: Netværk åbner døre i udlandet
25. januar 2013

En studietur til Østrig åbnede dørene for nye mulige samarbejdspartner og gav samtidig Flemming Riis fra virksomheden BURNBLOCK®, en idé om, hvad et netværk som InnoBYG kan bruges til - også uden for Danmarks velkendte rammer.

Læs hele casen

Læs mere om projektet

Læs blogs fra turen

Læs Tweets fra turen

_________________________________________________________________

Ny pris belønner renovering
24. januar 2013

Realdania og GI uddeler ny pris, der belønner Danmarks bedste renoveringsprojekt. RENOVER prisen 2013 skal inspirere til bedre renovering og skabe mere stolthed om den vigtige samfundsopgave det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse. Alle kan indstille projekter.

Mens alle flokkes om at sætte pris på nybyggerier, findes der ikke én eneste pris, der samlet hylder de gode renoveringsprojekter til gavn for brugernes livskvalitet, klimaet og samfundsøkonomien. Derfor har Realdania og GI, i forlængelse af en større renoveringskampagne, besluttet sig for at uddele den første pris, der hylder et samlet renoveringsprojekt, RENOVER prisen, der overrækkes ved et større festarrangement den 5. september 2013.

Læs hele pressemeddelelsen

Se kriterier og fakta om prisen

__________________________________________________________________

EUopSTART - Åbent for nye ansøgninger
15. januar 2013

Siden d. 1. januar 2013 har der været åbnet for ansøgninger til EUopSTART.

EUopSTART er en ordning, der yder tilskud til danske virksomheders og videninstitutioners forberedelser til at deltage i udvalgte europæiske og internationale forskningsprogrammer.

Se opslaget (PDF)

__________________________________________________________

Skab grøn vækst gennem klimatilpasning
11. januar 2013

Behovet for klimatilpasning er velkendt - nu skal vi finde løsningerne for håndtering af vandet i byerne. Det første spadestik til udvikling af nye innovative løsninger tages den 6. februar 2013 kl. 15-18, hvor Realdania inviterer til KICK- OFF på initiativet "Klimaspring - fra vand til vækst".

Arrangementet vil kredse om hovedspørgsmålet for initiativet: Hvordan kan vi udvikle løsninger på tværs af vand- og byggebranchen, der er lige så grænseoverskridende, som vandet er det på sin vej gennem byen? Eller med andre ord: Hvordan kan vi tage et spring i måden vi udvikler tværgående klimatilpasningsløsninger på?

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere og tilmeld

Download invitation (PDF)

___________________________________________________________________

Kom med til spændende workshop
4. januar 2013

Den 30. januar holder projektet "Bygherrens Værdier" workshop.

Workshoppen omhandler økonomisk bæredygtighed, herunder værdisætning af bæredygtighed, totaløkonomiske betragtninger samt den mulige relation til certificeringsordninger.

Læs mere og tilmeld

___________________________________________________________________

Nyt fra FISH Clusters Norway og Germany
21. december 2012

FISH Clusters, som er opstået i et af InnoBYGs udviklingsprojekter, har fuld fart på opbygning af eksportklynger. Lige nu er FISH Norway og FISH Germany under opbygning.

Opbygning af eksportklynge til Norge (FISH Norway) om Aktiv og Passivhuse, med særligt fokus på boliger, kontorer og skoler/institutioner. Om to år vil alle boliger i Norge skulle bygges efter passiv hus standarden. Der deltager 20 virksomheder i klyngen, men I kan stadigvæk nå at deltage i FISH Norway 2013 aktiviteterne 
Se mere information her

Opbygning af eksportklynge til Tyskland om Aktiv og Passivhuse med særligt fokus på boliger, kontorer og supermarkeder. I kan stadigvæk nå at deltage i FISH Germany 2013 aktiviteterne, som bl.a. omfatter konference i Hamborg.
Se mere information her

Læs også seneste nyt fra FISH China, som netop har vundet en konkurrence,  som verdens støre developer Vanke har gennemført, om opbygning af bæredygtige og energieffektive højhuse til middelklassen i Kina.
Læs mere om FISH China

__________________________________________________________

Præsentationer fra årets sidste gå-hjem møde
7. december 2012

Der ligger nu præsentationer og billeder fra vores sidste gå-hjem møde i 2012, på webben. Mødet blev holdt sammen med VE-net og GI, sidstnævnte lagde også hus til mødet,  som omhandlede solceller, lovgivning og arkitektur. Der var oplæg fra Albertslund Kommune, Agenda Center Albertslund, Gaia Solar og Arkitektforeningen.

Se præsentationer fra mødet

Se billeder fra mødet

__________________________________________________________________

Nyt InnoBYG udviklingsprojekt om byggematerialer søsat
6. december 2012

DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut er tovholder på et nyt udviklingsprojekt  om samspil mellem bæredygtighed, brandsikkerhed og økonomi. Det nye projekt hedder "Byggematerialer og brand".

Udviklingsprojektet har til formål at opbygge og formidle viden om, hvordan byggematerialer med svage brandtekniske egenskaber, fx komposit, plast, skummaterialer eller organiske materiale,  kan anvendes uden at tilsidesætte hensynet til brandsikkerhed i byggeriet. Den opnåede viden skal fremme innovationen af energieffektive byggematerialer, så byggeriet får nye muligheder for at optimere balancen mellem bæredygtighed, brandsikkerhed og økonomi.

Ambitionen er at gøre det nemmere og billigere at introducere materialer i nye kombinationer inden for rammerne af den eksisterende lovgivning.

Læs mere og se hvordan du bliver en del af udviklingsprojektet

__________________________________________________________

Behov for smarte bygninger i et smart energisystem
5. december 2012

DEBAT Af Michael H. Nielsen, Direktør i Dansk Byggeri:
Omstillingen til VE stiller store krav. Men tænkes udviklingen og mulighederne i bygninger ikke med, er der en stor risiko for uhensigtsmæssige investeringer. Det skriver Dansk Byggeri, der foreslår nytænkning på tværs af brancher.

Læs hele debatindlægget her

__________________________________________________________

Sådan får vi energirenoveret Danmark!
20. november 2012

InnoBYG har ved sin efterårskonference den 14. november 2012 udarbejdet 5 anbefalinger til, hvordan vi får gang i energirenovering i Danmark.

InnoBYGs 5 anbefalinger skal ses som et konstruktivt input til de mange overvejelser der pt. gøres i forhold til at aktivere energirenoveringsaktiviteterne i Danmark.

Læs de 5 anbefalinger

Se præsentationer fra Efterårskonferencen 2012

Se billeder fra konferencen

__________________________________________________________

Invitation til workshop om CleanTechBlock
19. november 2012

CleanTechBlockens (CTB) skabelse er nået til et stadie, hvor Egernsund Tegl og Teknologisk Institut gerne vil inddrage fagfolk med holdninger og idéer til de næste faser. Derfor inviterer vi alle  Arkitekter, Ingeniører og Entreprenører til workshop på Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup, onsdag d. 9. januar 2013 kl. 8.45-16.00.

Kom og vær med til at sætte jeres fingeraftryk, og vær med i front omkring viden om CTB, der vender op og ned på murværkstraditionerne.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. (Max. deltagerantal: 45 personer). Tilmeld dig senest 20.12.2012 hos konsulent Søren Henrichsen på mail: soh@egernsund-tegl.dk eller på tlf. 20102277.

Download program som PDF

___________________________________________________________________

Gik du glip af vores Efterårskonference 2012?
16. november 2012

Den 14. november holdt vi vores Efterårskonference og gik du glip af den kan du godt ærgre dig - MEN du kan også få et lille indblik i dagens indhold, i oplægsholdernes præsentationer, som nu ligger klar på hjemmesiden. OBS: Du skal bruge dit medlemslogin for at se præsentationerne.

Se præsentationer fra Efterårskonferencen 2012

Se billeder fra konferencen

___________________________________________________________________

Årets sidste InnoBYG gå-hjem møde

Den 5. december holder vi årets sidste gå-hjem møde, hvor vi slutter af med lidt julegodter og netværk.

Overskriften for mødet er "Hvordan får vi en solrig fremtid med lovgivning, solceller og arkitektur?", og der vil være oplæg fra Albertslund Kommune, Arkitektforeningen og Gaia Solar.

Gå-hjem mødet holder vi i samarbejde med GI, som også lægger hus til, og med VE-net, som er vores søsterinnovationsnetværk med fokus på vedvarende energi.

Gå ikke glip af et spændende møde, det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejning skal man melde sig til. Mødet afholdes fra 15.00-17.00.

Læs mere, se programmet og tilmeld

___________________________________________________________________

Kunsten at tjene grønne penge
6. november 2012

Som led i en ny satsning på cirkulær økonomi inviterer Region Midtjylland virksomheder, politikere og innovationsinteresserede til konference. Det foregår i Horsens den 29. november, hvor man kan høre om grønne forretningsmodeller og få inspiration til selv at komme i gang.

Kan det betale sig?
Det er det første spørgsmål, som virksomhedsledere stiller i forbindelse med grønne løsninger. Og YES, det kan sagtens lade sig gøre at skabe vækst og tjene penge, samtidig med at man tager udstrakte hensyn til ressourcer og miljø.

Det er hovedbudskabet på Region Midtjyllands heldagskonference Rethink Business, som indledes af EU's klimakommissær Connie Hedegaard og finder sted i Horsens 29. november.

Læs mere her

___________________________________________________________________

Energirenovering af Danmark - hvordan synes du vi skal gribe det an?
24. oktober 2012

Den 14. november kan du være med til at lave InnoBYGs 5 anbefalinger til, hvordan vi får sat gang i Energirenovering af Danmark, når vi holder vores Efterårskonference 2012.

Sammen med deltagerne tager vi 5 emner under kærlig behandling - Finansiering, innovation, regulering via lovgivning, kompetencer og mennesket i centrum - renovering ud fra en helhedsbetragtning - i en kombination af oplæg og workshops.

Dagens output bliver 5 anbefalinger, som vi afleverer til arbejdsgruppen for Regeringens energirenoveringsstrategi samt Regeringens Vækstteam for energi og klima.

På konferencen kan du høre oplæg fra Klima, Energi og Bygningsministeriet, NCC, C.F. Møller, COWI, Enemærke & Petersen samt VELUX. De 5 workshops faciliteres af Dansk Byggeri, Teknologisk Institut, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, BAT-Kartellet og Danske ARK.

Se programmet og de praktiske oplysninger

Tilmeld

__________________________________________________________________

Samarbejde med Innovationsradar.dk om finansieringsmuligheder
22. oktober

Nu kan du nemt finde relevante finansieringsmuligheder inden for InnoBYGs interesseområder. På Innovationsradar.dk kan du screene fundinglandskabet, og finde relevante fonde og puljer. Du kan også se projektcases, og finde værktøjer til beskrivelser og udviklingsprocesser.

Sammen med Innovationsradar.dk har vi lavet en liste over udvalgte puljer og fonde, inden for InnoBYGs interesseområder.

Se listen her

Gå til Innovationsradar.dk

__________________________________________________________________

Byggeriet datede på livet løs
15. oktober 2012

85 virksomheder satte i sidste uge hinanden stævne gennem to dage i København. Korte og præcise møder viste sig at være en effektiv genvej til nye kontakter, ordrer og strategiske partnerskaber.

Producenter, leverandører, rådgivere og bygherrer fra ind- og udland var i sidste uge samlet i København, da Forum for anden gang dannede rammen om Danmarks nye messe for bæredygtige byggeløsninger, Building Green.

I et hjørne af hallen summede det lystigt ved de opstillede borde, hvor virksomhedsrepræsentanter fik mulighed for at introducere sig for hinanden på tomandshånd. Under overskriften "Building Green Conncetions" havde Enterprise Europe Network, InnoBYG og IBC Euroforum arrangeret en form for speeddating for virksomheder, og initiativtagerne var ovenud tilfredse med tilslutningen.

Læs hele artiklen i Building Supply

___________________________________________________________________

Gik du glip af vores seminar om innovative byggeløsninger?
15. oktober 2012

Kom du ikke med til vores seminar på Building Green messen, eller vil du gerne genopfriske seminaret, kan du nu finde oplægsholdernes præsentationer på vores hjemmeside.

Husk at du skal bruge dit medlemslogin for at se præsentationerne. Har du glemt dit login? Kontakt sekretariatet - innobyg@teknologisk.dk.

Se præsentationer ___________________________________________________________________

BY LAND LYS - spar 500 kr. som InnoBYG medlem
5. oktober 2012

Den 31. oktober - 1. november 2012 afholder Dansk Lys i samarbejde med Albertslund Kommune og Gate 21 BY LAND LYS konferencen i Musikteateret i Albertslund.

Fokus for konferencen er de store udfordringer, som udfasningen af lyskilder medfører for landets kommuner samt, hvordan kommuner kan optimere deres energipolitiske mål ved at vælge energieffektive belysningsløsninger.

Hør spændende oplæg og deltag i paneldiskussioner om blandt andet LED og OLED - strategi, finansiering, udlicitering, udbud og aftaler - ESCO, serviceaftaler, drift, OPI, samarbejde og det intelligente marked, belysningsplaner og energiplanlægning samt lys ude og inde - byrum, smart cities og interaktivt lys.

Som medlem af InnoBYG sparer du 500 kr. på din deltagelse i konferencen og prisen er 1200 kr. ex moms (normalpris 1700 kr. ex moms)

Se programmet og tilmeld dig her

___________________________________________________________________

Fokus på eksport til Tyskland
4. oktober 2012

Teknologisk Institut og InnoBYG har i samarbejde med Udenrigsministeriet og eksportrådet etableret en række eksportnetværk i udlandet om bæredygtige og industrialiserede byer og bygninger. Vi kalder dem FISHclusters.dk. FISH står for Future Industrialised Sustainable Houses. Fokus er fremtidens bæredygtige byer og bygninger.

Den 8. november kl. 10.00 til 13.00 afholdes workshop om eksportnetværket til Tyskland kaldet FISH Germany germany.fishclusters.dk.

Vi har sat fokus på en ny form for eksport til Tyskland, hvor vi samler virksomheder i klynger omkring boliger, kontorer og supermarkeder. Vi gennemfører bl.a. en stor international konference i begyndelsen af 2013 i Hamborg og arbejder på en række FISH Germany byggeprojekter, der fungerer som showcases for fremtidens FISH Germany projekter i samarbejde mellem danske og tyske virksomheder.

Læs mere og se program

Download invitation

__________________________________________________________________

Deltag i åbning af Green Lab for Energy Efficient Buildings
2. oktober 2012

Den 31. oktober inviterer Teknologisk Institut til åbningskonference af Green Lab. Her kan du høre mere om de nyeste muligheder for bedre og mere energieffektive bygninger - nemlig Green Lab for Energy Efficient Buildings. Mød bl.a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, Dansk Energi, Cowi, DTU og Teknologisk Institut.

Det er gratis at deltage i konferencen, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere og tilmeld
__________________________________________________________________

Gik du glip af Skodsborgvej?
26. september 2012

Så kan du nu se billederne fra vores sidste on-site besøg sammen med Videncenter for Energibesparelser i Bygninger. Vi besøgte en Murermestervilla fra 1927, som er energirenoveret fra energiklasse G til D, hvor vi så alle de spændende løsninger som familien har fået lavet i huset.

Se billederne

Læs mere om projektet

__________________________________________________________________

Nordic Built Charter Informationsmøde og Signerings Event
19. september 2012

Den 1. oktober 2012, kan du høre direkte fra klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard, hvorfor Nordic Built Charter er vejen frem!

Nordisk Innovation inviterer dig til at komme og høre mere om Nordic Built programmet samt at underskrive Nordic Built Charter med lidt ceremoni.

Læs mere og tilmeld

__________________________________________________________________

Åbent for tilmelding til vores Efterårskonference 2012
18. september 2012

Programmet er næsten på plads, og vi glæder os til at byde jer velkomne til vores spændende konference, hvor vi giver jer muligheden for at deltage i debatten om fremtidens energirenoverede Danmark.

Outputtet for dagen bliver 5 anbefalinger, som vi afleverer til arbejdsgruppen for regeringens energirenoveringsstrategi og til regeringens Vækstteam for Energi og Klima.

Vi håber at få input fra rigtig mange af jer!

Læs mere og tilmeld

__________________________________________________________________

Der er åbent for mødebooking på Building Green 2012
10. september 2012

Nu er det tid til at finde netværksgenet frem og booke dine 1:1 møder under Building Green messen 2012. Har du endnu ikke oprettet din profil, skal du gøre det før du kan booke møder - og så er du klar til at sende invitationer til de andre deltagere.

Jo før du booker møder, jo mere sikker er du på, at lige præcis dem du gerne vil tale forretninger med, ikke er fuldt bookede.

Læs mere, opret en profil og book møder

__________________________________________________________

Fra London til Building Green i Forum
10. september

Byggemessen Building Green holder 'speeddating' for virksomheder, og 30 af byggebranchens aktører har allerede meldt sig på banen.

Verdens største messe for bæredygtigt byggeri Ecobuild har det. Og nu har Building Green i Forum det også: En matchmaking event, hvor udstillere og besøgende online kan booke møder med hinanden allerede inden messen.

Det nye tiltag har fået navnet Building Green Connections og formålet er at hjælpe både udstillere og besøgende med at opbygge nye forretningsforbindelser. Konceptet er simpelt og gennemprøvet.

Læs hele pressemeddelelsen på Building Supply

___________________________________________________________

Kom med til InnoBYG seminar om innovative byggeløsninger
10. september 2012

Hvordan kan klassiske materialer som beton, træ og tegl optimere dit byggeprojekt inden for fx æstetik, bæredygtighed og energi?

Og hvordan ser fremtiden ud, når det gælder nye og spændende metoder og materialer til at bygge mere energieffektivt og bæredygtigt?

Få syn for sagen, på InnoBYGs seminar, hvor vi løfter sløret for morgendagens innovative byggeløsninger.

Seminaret holdes den 10. oktober kl. 10.30-12.00, på Building Green Messen i Forum.

Læs mere her

__________________________________________________________

Netværkstur til Klyvaren og Västra Hamnen i Malmø

Den 27. september kan du komme med InnoBYG på spændende faglig inspirations- og netværkstur til Malmø, nærmere bestemt til bydelen Västra Hamnen.

I juli 2012 indviede den danske tegnestue Hvidt Arkitekter, boligselskabet Vita Örn og entreprenøren NCC, det første fuldt ud klimakompenserede boligbyggeri i passivhus-standard i Europa.

Byggeriet hedder Klyvaren, og er opført som passivhus-byggeri efter svensk standard og har et meget lille behov for tilført energi, fx fordi byggeriet har aktivitetsstyret belysning, energirigtige tekniske installationer og et effektivt ventilationssystem.

Vi besøger den spændende bygning, hvor vi får oplæg fra Byggherren Joakim Feldt, Vita Örn, Arkitekt Marius Lorentzen, Hvidt Arkitekter og NCC, hvor både Affärschef Thomas Karlsson, LM Stilje (projektchef), David Karlsson (bitr. projekteringsledare) og Hans Söderling (Installationsledare) holder oplæg og besvarer spørgsmål.

Læs mere og tilmeld (OBS: Begrænset antal pladser)

__________________________________________________________________

Hvor bæredygtige er vi egentlig i Norden? Deltag i Green Market Study 2012 og vind en iPad

For første gang gennemfører den finske ingeniør- og konsulentvirksomhed, Pöyry, en nordisk undersøgelse, som afdækker drivere og udvikling inden for bæredygtigt byggeri.

Undersøgelsen lægger vægt på selve byggeprojektet samt brugen, udviklingen og vedligeholdelsen af bygninger, i hele Norden. Det er 3. gang virksomheden gennemfører undersøgelsen, men første gang den dækker hele Norden.

Giv dit input med via dette link. Der er deadline for deltagelse den 13. september, og resultaterne offentliggøres medio november. Resultatet fra Green Market Study vil også gavne arbejdet i Green Building Council og det tager ca. 5-10  minutter at udfylde undersøgelsen.

__________________________________________________________

Deltag i Produktprisen 2012

Mediehuset Ingeniøren uddeler igen i år Produktprisen. Det er let at blive indstillet, og alle produkter, der er udviklet på det danske marked siden august 2011, kan komme i betragtning.

Har du deltaget i udviklingen af et nyt produkt, kan du tilmelde dig her.

Prisuddelingen finder sted den 7. november 2012.

Se en tjekliste til produktudvikling på Startvækst

___________________________________________________________________

Ses vi på Building Green 2012?

Har du husket at tilmelde dig årets Building Green messe i Forum den 10.-11. oktober? Og ikke mindst Building Green Connections initiativet, som er et af de nye tiltag på messen.

Building Green Connections bliver faciliteret af InnoBYG, EEN og Building Green. Det er din mulighed for at booke 1:1 møder på messen, så du på forhånd er sikret, at du får talt med spændende potentielle samarbejdspartnere.

Allerede nu er der flere interessante profiler i databasen og inden længe - den 10. september - går det løs med at booke møder. Jo før du registrerer dig, jo mere eksponering får din profil.

Registrer dig som besøgende - det er gratis

Opret en profil og book 1:1 møder fra 10. september

____________________________________________________________________

Tag med på messe i San Francisco

Space is running out to join The Trade Council, Innovation Centred Denmark, and representatives from Sweden, Norway, Iceland, and Finland for a high profile Nordic delegation to the Greenbuild International Conference and Expo 2012, the largest greenbuilding conference in the world, taking place in San Francisco November 13-16!

We are looking for 3-4 more outstanding Danish companies to represent Denmark in the Nordic Built program delegation. The Nordic Built program and the Greenbuild Expo offers you a very cost effective way to boost your brand's awareness and to network with tens of thousands of industry stakeholders, over 70% of which make or are directly involved in buying decisions in the $150 billion US greenbuilding sector.

For more details, please visit www.nordicbuiltsf.org or contact me at:

Patrick Stanton, Director of Commercial Cleantech
email: pks@innovationcenterdenmark.com
tel: +1 (650) 823-4922.

Læs mere

___________________________________________________________

GET Nord 2012 i Hamborg

Den 22.-24. november holdes en byggefagmesse i Hamborg med fokus er på intelligent byggeri og installationsteknologi inden for bæredygtighed og energieffektivitet.

Messen er en af Nordeuropas største udstillinger og konferencer inden for bygningsrelaterede installationsteknologier med fokus på energieffektivitet og bæredygtige energiteknologier som sol, vind og systemintegrerede, alternative energiteknologier.

GET Nord finder sted hvert andet år. Sidste gang var der ca. 500 udstillere fra 13 lande.

I år arrangerer Generalkonsulatet i Hamborg i samarbejde med Teknologisk Institut/Innovationsnetværket VE-Net en dansk fællesstand under overskriften "Energieeffizienz und Gebäudetechnik - Made in Denmark".

Læs mere

___________________________________________________________________

Få konkrete anvisninger til, hvordan byggeriets parter kan realisere fremtidens energi- og bæredygtighedskrav

Den 7. november (Taastrup) og den 20. november (Aarhus), kan du komme med til konference med fokus på, hvorledes man sikrer sig gode lavenergiboliger, der opfylder fremtidens energi- og bæredygtighedskrav. På konferencen vil der også være demonstration af højteknologiske materialer og komponenter, der kan skabe fremtidens energieffektive boliger i Danmark og udlandet.

Som medlem af InnoBYG får du 10 % rabat på din deltagelse i konferencen.

Læs mere her

___________________________________________________________________

Efterlysning: teknologier til skotsk "zero waste house"
17. august 2012

Via Enterprise Europe Network har InnoBYG fået denne spændende henvendelse fra Skotland om "A high profile international innovation park focused on sustainable construction has been recently launched in Scotland (UK)".

De efterspørger teknologier til et "zero waste house" som skal bygges senere i år. Synes du det lyder spændende kan du læse mere i vores projektopslag, hvor du også kan finde kontaktperson.

Læs mere

___________________________________________________________________

Energirenovering på Skodsborgvej
3. august 2012

Den 20. september kan du komme med på det sidste On-site besøg i denne omgang, som vi holder sammen med Videncenter for Energibesparelser.

Denne gang besøger vi et enfamiliehus på Skodsborgvej i Nærum, nærmere bestemt en murermestervilla, opført i 1927. Her har familien igennem et års tid opgraderet villaen fra energiklasse G til D.

Læs mere og tilmeld (OBS:begrænset antal pladser)

___________________________________________________________

Få endnu mere ud af at deltage på Building Green 2012
2. august 2012

En del af de nye ekstra muligheder på Building Green 2012 er et nyt stort initiativ Building Green Connections, hvor vi har gjort det ekstra nemt for dig at møde nye kunder, forretningsforbindelser m.fl.

Ideen med Building Green Connections er at danne et fælles forum for beslutningstagere, udbydere og branchefolk. Via denne service kan du før messen booke 1:1 møder. Det eneste du skal gøre at registrere dig med en kort profil. Efter godkendelse kan du booke dine møder online.

Building Green Connections, bliver en af messens store tilløbsstykker, og laves i samarbejde med InnoBYG og EEN.

Læs mere og registrer dig i mødedatabasen

____________________________________________________________

Fællesopslag 'Energieffektive bygninger' - EU's 7. rammeprogram
30. juli 2012

Europa-Kommissionen har offentliggjort fællesopslaget 'Energieffektive bygninger', der går på tværs af Nanovidenskab og -teknologi (NMP) og Miljø. Puljen er på 116 mio. euro.

Fokus er at fremme grønne teknologier og udviklingen af energieffektive materialer og systemer i nye og renoverede bygninger og dermed at begrænse CO2-udledningen.

Ansøgningsfrist: 4. december 2012.

Læs mere

_____________________________________________________________________

Charlotte Darre er ny netværksleder i InnoBYG

"Vi har brug for en fokuseret udvikling, for at nå de ambitiøse politiske mål om at være selvforsynende med VE i 2050. Jeg ser energi såvel som bæredygtighed som nøglebegreber i den sammenhæng, for at sikre vi når målet uden at give køb på fremtiden.

Der er aktuelt en stor eksisterende bygningsmasse i Danmark, der energimæssigt er utidssvarende. Energirenovering heraf omfatter et utal af barrierer… økonomi, æstetik, teknik, etc.

Vi vil i netværket gribe fat i den udfordring og sikre at nye såvel som gode eksisterede løsninger, det være sig teknologier, produkter, services og samarbejdsformer bliver bragt i spil."

Læs hele Charlottes blog

_____________________________________________________________________

Billeder fra VV123

Den 27. juni var vi inviteret inden for i Vester Voldgade 123, et renoveringsprojekt i en bygning på 7000 m2. Bygningen var energiklasse F og ender med at leve op til passivhusstandard.

Vi afholdt besøget i samarbejde med Videncenter for Energibesparelser i bygninger, og der var oplæg fra Bygningsstyrelsen, Lars Ørtoft A/S og tnt arkitekter a/s.

Se billeder fra besøget

______________________________________________________________________

Tilskud til udvikling og demonstration af effektiv energiteknologi

Virksomheder kan få tilskud til udvikling og demonstration af ny mere effektiv energiteknologi, der samtidig bidrager til økonomisk vækst og arbejdspladser.

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) bygger bro mellem forskning og marked ved at give tilskud til projekter, hvor ideer for alvor skal omsættes til brugbare teknologier og produkter.

Ansøgningsfrist: 6. september 2012.

Læs mere

_______________________________________________________________________

Inspirations- og netværkstur til Aarhus

Den 1. november kan du tage med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk på inspirations- og netværkstur til Aarhus, hvor vi skal se og høre om byudvikling og energirenovering af almene boliger.

På netværksturen ser vi nærmere på 2 ambitiøse energirenoverede projekter, Ringgården og Langkærparken.

Turen går også til Aarhus havn, hvor et af Europas største havnefront projekter lige nu er i fuld gang. Udover en rundvisning på havnen, kommer vi helt tæt på havnens ikonbyggeri, Lighthouse*.

Læs mere

Tilmeld direkte hos Byens Netværk

______________________________________________________________

Har du afleveret medfinansieringsskema?
19. juni 2012

Så er det tid til at aflevere medfinansieringsskema for 1. halvår 2012. Det er vigtigt for os, at alle vores medlemmer afleverer skemaer med den tid I har brugt i InnoBYG regi - på alt fra deltagelse i arrangementer, i udviklingsprojekter, i LinkedIn gruppe, læsning af nyhedsmail osv. Vi får kun penge for vores arbejde, hvis I sender medfinansieringsskema ind som dokumentation på jeres deltagelse.

OBS: Kun for medlemmer: Du kan også stadig nå at deltage i vores store medlemsundersøgelse - her kan du komme med ris, ros og forslag til aktiviteter mv. i InnoBYG. Som medlem har du fået tilsendt en mail med et link til medlemsundersøgelsen.

Find medfinansieringsskema 1. halvår 2012

_______________________________________________________________________

Energirenovering i verdensklasse i Vester Voldgade 123
6. juni 2012

Den 27. juni, fra 15-16.30, kan du komme inden for i Vester Voldgade 123, når Videncenter for Energibesparelser og InnoBYG afholder fælles on-site besøg nummer 2.

Frem til medio 2012 gennemfører Bygningsstyrelsen en energirenovering, som reducerer energiforbruget i Vester Voldgade, så huset går fra energiklasse F til A, blandt andet ved at anvende en teknik, der kombinerer solfangere og styrede underboringer. En teknik, som har fået sin debut i dette københavnske renoveringsprojekt, og som allerede er indarbejdet i et andet af Bygningsstyrelsens energiprojekter.

Læs mere og tilmeld

________________________________________________________________________

Prominent besøg på Building Green 2012
16. maj 2012

I forbindelse med messen for bæredygtigt byggeri "Building Green" den 10. og 11. oktober kommer den indiske storentreprenør Ranbir Saran Das til København, og præsenterer hans næste enorme bæredygtige byudviklingsprojekt til en samlet værdi af 90 milliarder dollars. 

Chefen for Fairwood Inc., en af Indien største virksomheder, brænder for bæredygtig byudvikling. Han orker ikke at bruge tid på flere langsigtede hensigtserklæringer om en stor forkromet global bæredygtig løsning. Han har derfor, sammen med bl.a. den indiske og japanske regering,  taget sagen op og påbegyndt udviklingen af The Delhi Mumbai Industrial Corridor. Et projekt der skal binde hovedstaden Delhi sammen med det økonomiske kraftcenter i Mumbai.

Den korte version af projektet er anlægning af 24 byer samt tilhørende infrastruktur over de 1.500 km der adskiller de to byer.

Den voldsomme urbanisering i Indien koster på klimaregnskabet. Beregninger viser stigninger på op til 700 % i udledning af drivhusgasser. Anvendes der imidlertid den nyeste kendte grønne teknologi på dette projekt, vil man omvendt se udledning markant under det niveau, man har i vestlige storbyer i dag. 

I kraft af sin Councilor status i organisationen Green Growth Leaders, der er et samarbejde mellem Mandag Morgen, Realdania, Dong Energy og Københavns kommune, har det været muligt at få  Ranbir Saran Das til Danmark for at tale om det ambitiøse projekt.

Læs mere om Builidng Green 2012

InnoBYG er også med på Building Green 2012

_______________________________________________________________________

Deltag i Solar Dreams konkurrence
14. maj 2012

Kom med dine idéer til, hvordan boligejere kan kombinere æstetik og effektivitet, når de installerer solceller.

Flere og flere boligejere får installeret solceller - det er godt for miljøet, og for boligejeren er der penge at spare på energiregningen. Men hvad betyder solcellerne for arkitekturen i vores huse? Vær med når BOLIUS udskriver konkurrencen Solar Dreams, hvor du kan komme med idéer til, hvordan private boligejere kan kombinere både arkitektonisk kvalitet og effektivitet, når de installerer solceller.

Læs mere om konkurrencen

Læs mere om Solar Dreams

Gå til Innosite.dk

For yderligere information kontakt:

Bolius: Redaktionschef Kristine Virén, tlf. 4043 1189, mail: kv@bolius.dk

Dansk Arkitektur Center: Kommunikationsrådgiver Katja Pryds Beck, tlf. 2084 1973, mail: kbe@dac.dk

_______________________________________________________________________

EU giver 260 millioner kroner til bæredygtige forretningsidéer

Nu kan virksomheder, der har en god ide til et bæredygtigt produkt, igen søge EU-støtte via støtteprogrammet Eco-Innovation. Det er især små og mellemstore virksomheder, som EU ønsker at hjælpe med at få deres produkter ud på markedet med deres bæredygtige produkter, tjenester eller teknikker. Deadline for ansøgning til programmet er den 6. september 2012.

Læs mere

Kontakt InnoBYG projekthjælp

_______________________________________________________________________

On-site besøg i Fiskens Kvarter

Den 23. maj, fra kl. 15-17, holder Videncenter for Energibesparelser og InnoBYG fælles on-site besøg i det energirenoverede Fiskens Kvarter i Albertslund.

On-site besøget indledes med et oplæg fra Jesper Rasmussen, byggechef i BO-Vest, som fortæller om baggrunden for projektet og de erfaringer der er gjort indtil nu. Efterfølgende giver Jørgen Kreiner-Møller fra NOVA5 arkitekter, os et indblik i de arkitektoniske tanker og udfordringer i projektet.

Læs mere og tilmeld

______________________________________________________________

Kom med input til studietur til Østrig
27. april 2012

Via vores projektsamarbejde med to østrigske clusters, får danske virksomheder i byggebranchen, som har lyst til at blive inspireret, lave udviklingsprojekter eller videndele, mulighed for at etablere kontakter med relevante virksomheder eller videninstitutioner i Østrig.

Som en del af projektet arrangerer InnoBYG bl.a. en inspirationstur til Østrig til efteråret og vi får besøg fra østrigske virksomheder på BuildingGreen messen i uge 41.

Vi vil gerne have input fra jer til, hvad I gerne vil se i Østrig og hvilke aktiviteter I er interesserede i.

Udfyld interesseskema

Læs mere om projektet

_______________________________________________________________________

BiOEM 2012 messe i Groβschönau

Den 7. til 10. juni 2012 danner Europas første passivhus landsby ramme om en messeudstilling med mere end 250 udstillere inden for området energieffektivitet. Parallelt med udstillingen afholdes en konference (på tysk), hvor årets temaer bl.a. er: sunde og moderne boliger til lavenergi- og passivhus standard samt fremtidens energi fra vedvarende ressourcer og de nyeste metoder inden for opvarmningsanlæg.

Hvis du er interesseret i at besøge BiOEM, har InnoBYG, via netværkssamarbejder med østrigske samarbejdspartnere, mulighed for at arrangere tur til BiOEM 2012 med gratis adgang til udstillingen samt guidet rundtur på udstillingen (på engelsk) og overnatning i Europas første passivhus landsby.

Læs mere

________________________________________________________________________

Få indflydelse på forskning og udvikling for 900 mio. kr.

Hvordan anvender man bedst 900 mio. kr. til udvikling af nye teknologiske kompetencer og serviceydelser? Dette spørgsmål inviteres virksomheder, erhvervsfremme-aktører, forskere og offentlige myndigheder til at give bud på, når Rådet for Teknologi og Innovation åbner debatportalen BedreInnovation.dk.

Læs mere

Deltag i debatten

________________________________________________________________________

DAC sætter fokus på hollandsk arkitektur
23. april 2012

Den 26. april kan du høre den hollandske Chief Government Architect, Frits van Dongen, fortælle om sin rolle som "national arkitekt" og om de nye udfordringer den hollandske arkitekt- og byggebranche står overfor.

Det er DAC, som inviterer til arrangement om de nye udfordringer i hollandsk arkitektur og byggeri. Det er gratis at deltage i arrangementet.

Læs mere

________________________________________________________________________

Afslutningskonference: Dagsorden for renovering

Den 9. maj inviterer initiativet RENOVERING PÅ DAGSORDENEN til afslutningskonference.

Konferencen holdes i Bygningskulturens Hus, Borgergade 111, 1300 København K., og byder blandt andet på en række repræsentanter fra byggeriets parter, som giver hver deres bud på, hvad en bygningsstrategi skal indeholde og tage hensyn til, og hvordan parterne hver i sær kan byde ind med viden og kompetencer i både tilblivelsen og implementeringen af strategien.

Journalist Martin Breum, kendt fra bl.a. DR2's Deadline er ordstyrer.

Læs mere og tilmeld

________________________________________________________________________

Fagligt input, ny viden og masser af netværk - du kan stadig når det!

Den 18. april holder vi vores Forårskonference under overskriften "Branchen viser vejen til bæredygtighed i byggeriet". VIA University College i Horsens lægger hus til konferencen.

Dagen byder på en række aktiviteter såsom indlæg, paneldebatter, cases, rundvisninger og naturligvis muligheden for at styrke det faglige netværk.

Vi får blandt andet besøg af Steen Gade, klima- og energiordfører for SF, som sætter fokus på den politiske motivation for at bygge bæredygtigt.

Fra branchen kommer en række spændende eksperter, vi får fx besøg af 4 bygherrer, som deltager i en paneldebat, og så sætter Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects fokus på bæredygtighed som designparamenter.

Forfatter og foredragsholder, Tor Nørretranders, runder dagen af med at sætte bæredygtigheden i et samfundsmæssigt perspektiv.

Alle er velkomne til at deltage. Det koster 600 kr. for medlemmer af InnoBYG og 1.200 for ikke-medlemmer.

Tilmeldingsfrist mandag den 16. april.

Se program og praktiske oplysninger

Tilmeld

______________________________________________________________________

Videnkuponordningen åbner igen
Fra mandag d. 2. april 2012 åbner videnkuponordningen igen. En videnkupon er en døråbner til de offentlige videninstitutioner for SMV'er.

Videnkuponen bidrager til at skabe vækst og innovation og bygger bro mellem mindre private virksomheder og offentlige videninstitutioner.

Læs mere om videnkuponordningen på www.fi.dk.

_____________________________________________________________

Fornyelsesfonden holder informationsmøde
Fornyelsesfonden holder informationsmøde mandag den 16. april kl.9.30 - 10.30 på Langelinie Alle 17, 2100 København Ø.

Program for informationsmøderne:

  • Fornyelsesfondens politiske baggrund, formål, indsatsområder og instrumenter v. Christian Bruhn Rieper, Fornyelsesfonden
  • Støtte til innovation eller markedsmodning af grønne løsninger - herunder tildelingskriterier, frister og forventet proces v. Carina Ohm, Fornyelsesfonden
  • Smith Innovation har fået støtte fra Fornyelsesfonden. Hør Christian Niepoort fra Smith Innovation fortæller om hans erfaringer med Fornyelsesfonden samt hans gode råd til ansøgningsprocessen

 

Hvis du har en projektidé, kan du efter informationsmødet få individuel sparring med Fornyelsesfondens sekretariat.

Læs mere og tilmeld

_______________________________________________________________________

Kom med til Innovationsdag i Vejle
Dansk Byggeri og Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning, inviterer til Innovationsdag i Spinderiet i Vejle, fredag den 27. april 2012.

Formiddagen byder på spændende oplæg og om eftermiddagen kan du deltage i workshops. Som medlem af InnoBYG kommer du med til arrangementet til medlemspris.

Download program

Gå til tilmeldingside

______________________________________________________________

120 mio. kr. til grønne projekter i 2012
Den 9. marts åbnede Fornyelsesfonden sidste ansøgningsrunde i 2012 for grønne projekter. I denne runde kan virksomheder både søge støtte til udvikling og markedsmodning af grønne løsninger. Der er i alt ca. 120 mio. kr.

I innovationsansøgninger kan virksomheder søge tilskud til udvikling af kommercielle produkter og serviceydelser til gavn for klima og miljø. Som virksomhed kan du også søge om tilskud til udvikling af innovative grønne systemløsninger, hvor flere serviceydelser og produkter bliver samlet i én "pakke".

I markedsmodningsansøgninger kan virksomheder søge tilskud til markedsmodning af grønne produkter og serviceydelser til gavn for klima og miljø. Støtten kan gives som enten tilskud til test og tilpasning eller i form af en produktgaranti. Også denne gang er det muligt at søge tilskud til markedsintroduktion af nye produkter og serviceydelser.

På fondens hjemmeside kan du læse mere om kriterierne for at søge støtte i denne ansøgningsrunde.

Der er ansøgningsfrist den 30. maj 2012 kl. 12.00.

Læs mere om ansøgning til Fornyelsesfonden

______________________________________________________________

Forankring af solanlæg på tage
Innovationsnetværket VE-Net og InnoBYG inviterer til eftermiddagsarrangement omkring forankring af solanlæg på tage den 28. marts på Teknologisk Institut i Aarhus.

Målgruppen er håndværkere, der arbejder med opsætning og installering af solenergianlæg - solceller og solvarme - som eftermontering af eksisterende tage.

Læs mere

_______________________________________________________________________

Programmet er klar for InnoBYG Forårskonference 2012
Den 18. april 2012 holder vi vores Forårskonference med fokus på bæredygtighed - og den bør du ikke gå glip af.

VIA University College i Horsens lægger hus til Forårskonferencen, og vi har et spændende program klar. Mød blandt andre Steen Gade, Klima- og energiordfører for SF og forfatter og foredragsholder, Tor Nørretranders, professor og arkitekt Brian Edwards, UK samt en række andre eksperter og fagfolk.

Se hele programmet og tilmeld dig

_______________________________________________________________________

Konference om Smart City løsninger
Fra den 20-21. marts afholder Copenhagen Cleantech Cluster en konference om smart city løsninger. Konferencen fokuserer på: waste, water, Smart grid og Smart and Green buildings

Du kan stadig nå at melde dig til, det er gratis at deltage i konferencen, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere

______________________________________________________________

Byggeforskning som vækstdynamo

"Byggebranchen forvalter en meget stor del af samfundets resurser i form af materialer, arealer og energi. Derfor har branchen en stor samfundsmæssig forpligtelse til at med­virke til at sikre øget fokus på bæredygtighed, socialt ansvar og livskvalitet, (...)", siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Læs hele artiklen

______________________________________________________________

VIA University College i Horsens lægger hus til Forårskonference

Vores forårskonference i InnoBYG bliver afholdt den 18. april, og vi har flyttet konferencen til det jyske, nærmere bestemt Via University College i Horsens. Vi håber at se jer alle til en spændende dag med fokus på bæredygtigt byggeri.

Vi offentliggør snart programmet og åbner for tilmelding her på siden, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

_______________________________________________________________________

InnoBYG og Innovationsradar.dk inviterer til gå-hjem møde

Den 13. marts stiller vi spørgsmålet hvor kommer pengene fra til at realisere byggeriets langsigtede udvikling?

Byggeriet kan spille en hovedrolle i løsningen af de afgørende samfundsudfordringer. Bæredygtighed, energi, vækst, sundhed og livskvalitet er alle eksempler på forhold, der er afgørende påvirket af byggeriets indsats.

Samtidig er byggeriets andel af offentligt tilgængelige udviklingsmidler beskeden.

Kom med til gå-hjem mødet den 13. marts fra 15.00-17.30 i København.

Læs mere

_______________________________________________________________________

New FISH in the pond to strengthen the Active House specifications
6. februar 2012

The Active House Alliance has signed a memorandum of understanding with FISH clusters (network for Future Industrialized Sustainable Construction & Urban Development) on testing the Active House specifications in specific constructions.

By entering the partnership The Active House Alliance commits itself to share the knowledge and experience that comes from working with the Active House specifications. Through demonstration projects FISH clusters will on their side use the Active House specification as their reference and give feedback on the use and effects in Active Houses, in order for the alliance to continuously adjust the Active House specifications.

More information on www.fishclusters.dk

_______________________________________________________________

Lovligt og bæredygtigt træ
23. januar 2012

Miljø Ministeriet har lavet en "Quick guide" om indkøb af lovligt og bæredygtigt træ. Find en udførlig vejledning i en web-udgave her.

Miljøministeriet har også en partnerskabsaftale om grønne indkøb med en række kommuner. Heri er bæredygtigt tømmer og trævarer et af fokusområderne. Det kan du se mere om her.

En ny EU-regulering om træhandel er også på vej. Dels i form af en licensordning for import - her er der for øjeblikket et udkast til ny bekendtgørelse i høring, som du kan læse mere om her - og dels i form af en ny generel regulering, som vil finde anvendelse fra marts 2013. Den kan du læse mere om her.

_______________________________________________________________

Projektmøde i udviklingsprojektet "Udvikling af installationspakke"

Kom og se, hvordan Teknologisk Institut har integreret styringen af solafskærmning, ventilation og varmeanlæg i EnergyFlexFamily.

Installationer i lavenergibyggeri kræver i stigende omfang elektroniske styringer.

Solafskærming, vinduer, ventilation og varmeanlæg har styringer, som regulerer på egen hånd, men oftest uden fokus på den samlede bygnings energiforbrug eller komfort.

Læs mere og tilmeld

_______________________________________________________________________

European Conference on Sustainable Renovation of Buildings
18. januar 2012

A two day European Conference on Sustainable Renovation of Buildings will be held from the 16th to 17th of February 2012 in Karlsruhe, Germany. This event will bring government leaders and officials, businesses (including SMEs), architects, engineers, energy advisors, building industry specialists, real-estate and facility management professionals, members of trade and other professional bodies and stakeholders engaged or interested in the field of sustainable building renovation, green buildings and sustainable economy. The event will also be attended by senior members of various faculties and by members of relevant departments of academic institutions.

Læs mere

_______________________________________________________________________

Gå-hjem møde om tørt byggeri fra virkeligheden

Den 10. januar kan du komme med til gå-hjem møde i udviklingsprojektet "Den bæredygtige byggeplads".Bedre Billigere Boliger a/s opførte i 2007/2008 54 boliger i lette elementer i Kvistgård. Et byggeri der bød på særdeles store udfordringer angående fugt i byggeprocessen.

I sit indlæg tager Jacob Maintz udgangspunkt i sine oplevelser og erfaringer fra dengang, hvor han som projektchef for Bedre Billigere Boliger a/s fulgte projektet på tætteste hånd og om hvordan han sammen med Claus Vilhelm Hansen har søgt at omsætte disse erfaringer i et nyt overdæknings system, Sitecover.

Læs mere

_______________________________________________________________________

Penge til udvikling

Fornyelsesfonden, EUDP og DI Energibranchen sætter fokus på, hvordan danske virksomheder kan blive bedre rustet til at udvikle grønne løsninger. Det sker på to konferencedage om finansieringsmuligheder den 18. og 19. januar 2012 i hhv. Århus og København.

Hvis Danmark skal realisere et samfund uafhængigt af fossile brændsler, er det vigtigt at fastholde og styrke forsknings- og udviklingsindsatsen og markedsmodningen af nye grønne løsninger.

På konferencen kan du høre om mulighederne for at få tilskud til energiteknologiske projekter fra Fornyelsesfonden og EUDP. Du kan også høre om virksomheders erfaringer med udviklingsprojekter. Derudover vil det være muligt at få feedback på din projektidé ved individuelle sparringssamtaler med medarbejdere fra både Fornyelsesfonden og EUDP.

Tilmeld

Download invitation

______________________________________________________________

FISH Clusters sætter fokus på Norge
20. december 2011

FISH initiativet (Future Industrialized Sustainanble Houses) har i gangsat en række aktiviteter i Norge i 2012. FISH netværket har afsæt i InnoBYG og er blevet til i samarbejde med Udenrigsministeriet.

 

Læs mere om FISH Norway

Download invitation til FISH Norway

Se aktiviteterne i 2012

_______________________________________________________________________

Program for Dansk Byggeris Energikonference på Christiansborg den 26. januar

Den 26. januar 2012 holder Dansk Byggeri Energikonference under overskriften "Nedtællingen til 2050 er i gang". Programmet for konferencen er nu på plads, og der er åbent for tilmeldinger.

Mød blandt andre Tidligere formand for Klimakommissionen, professor Katherine Richardson, som fortæller hvad den nye dagsorden betyder for bygningsejere og bygningserhverv. Fra Bygherreforeningen og Bolius kan du høre om hidtidige erfaringer på bygningsområdet, når Henrik L. Bang og Ulrik Heilman indtager scenen.

Du kan også få svar på fremtiden, når der er paneldebat, med deltagere som til daglig har deres gang på Christiansborg. Det er gratis at deltage i konferencen, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere og tilmeld

Download program

______________________________________________________________

Snart kan vi måle bygningens bæredygtighed

Green Building Council Denmark besluttede tidligere på året, at DGNB - den tyske ordning til certificering af bæredygtigt byggeri - skal tilpasses danske forhold. Nu afprøves DGNB på kontorprojekter, og det vurderes, at vi ved andet kvartal 2012 har en køreklar ordning.

I Moe & Brødsgaard afprøver de lige nu DGNB, og deres nye domicil bliver efter alt at dømme en af de første bygninger med et dansk DGNB-certifikat.

"Det har nogle gange været som at fægte i blinde. Vi kender den internationale DGNB-ordning, men vi har ikke vidst, hvordan den danske ordning kommer til at se ud, og i hvor høj grad kriterierne revideres," siger Peter Hesselholt, Moe & Brødsgaard.

Læs om DGNB-kravene og om afprøvningen i det aktuelle nummer af bips nyt.

______________________________________________________________

Nedtællingen til 2050 er i gang…Hvordan får vi den eksisterende bygningsmasse energirenoveret?

I 2050 skal alle bygninger i Danmark være CO2-neutrale, og i 2020 skal den danske CO2-udledning være reduceret med 40 % i forhold til 1990. Vejen hen mod opfyldelsen af disse mål starter i høj grad ved energirenovering af vores bygninger, da vi på dette område allerede ved en hel masse om, hvad vi skal gøre.

Dansk Byggeri holder d. 26. januar 2012 en konference på Christiansborg med fokus på, hvordan vi får energirenoveringen af den eksisterende bygningsmasse i Danmark i gang.

På konferencen præsenteres en række nye forslag til, hvordan vi får knækket koden til, at især private boligejere begynder at energirenovere - både i form af energibesparelser og i form af øget produktion af vedvarende energi på matriklen.

Det er gratis at deltage i konferencen, men det kræver tilmelding.

Tilmeld konferencen

_______________________________________________________________________

Strategiske samarbejder i byggeriet

Gik du glip af InnoBYGs gå-hjem møde den 24. november 2011, om strategiske samarbejder i byggeriet, kan du nu downloade præsentationerne fra mødet. Jonas Møller, specialkonsulent i Dansk Byggeri, og Anders Thomsen, projektchef på Teknologisk Institut, gav deres bud på de udfordringer og muligheder som byggebranchen har, når det gælder strategisk samarbejde. Mødet bød desuden på praktiske eksempler, hvor samarbejdet virker.

Læs mere og hent præsentationerne
(husk du skal bruge dit medlemslogin for at se præsentationerne)

_______________________________________________________________________

Er du interesseret i tørt byggeri?

Den Bæredygtige Byggeplads - der er et projekt under InnoBYG - tager nu hul på udvikling af konceptet "tørt byggeri":
Vi ønsker at samle interessenter omkring emnet blandt leverandører, udlejere og entreprenører, der har erfaringer brede, som smalle, gode som dårlige på området, der har lyst til dialog og vidensdeling på området.

Målet er at udvikle et koncept, der dels lever op til Bygningsreglementets krav til "sundt byggeri" og dels gør dette på en "bæredygtig" måde også i byggeprocessen, eller sagt på en anden måde, hvordan undgår vi at indbygge "skimmelsvamp", uden at bruge mere energi end højest nødvendigt i byggeprocessen.

De første to arrangementer er fastlagt:
Tirsdag den 6. december 2011 kl.: 15:00 - 16:30
Tirsdag den 10. januar 2012 kl.: 15:00 - 16:30

Læs mere her

Program for den 6. december
Vejledning om håndtering af fugt i byggeriet

Program for den 10. december
Fra Kvistgaard til Sitecover - en case om tørt byggeri fra virkeligheden

_______________________________________________________________________

Nyt fra Højteknologifonden
24. november 2011

Højteknologifonden åbner for nye investeringer i projekter og platforme med frist den 24. januar 2012.

Relevant materiale ligger nu klar på www.hoejteknologifonden.dk

Højteknologiske projekter
Højteknologifondens investering: 2,5-15 mio. kr.
Samlet budget: 5-30 mio. kr.

Højteknologiske platforme
Højteknologifondens investering: 15-75 mio. kr.
Samlet budget: 30-150 mio. kr.

Højteknologifonden tilstræber en hurtig og effektiv søgeproces i 2 trin:

Interessetilkendegivelse: Kort præsentation af den gode idé til Fondens bestyrelse. Svar inden for en måned.

Ansøgning: Idéen foldes ud for Fondens bestyrelse og uvildige forskningsfaglige eksperter. Fonden investerer i 40-50 % af de ansøgte projekter primo juni 2012.

Kontakt sekretariatet for information, materiale og møder på tlf. 33 63 72 80 eller info@hoejteknologifonden.dk

_______________________________________________________________________

Se præsentationerne fra Efterårskonferencen
16. november 2011

Du kan nu finde oplægsholdernes præsentationer fra vores Efterårskonference her på hjemmesiden. Husk at du skal bruge dit medlemslogind til at se præsentationerne. Hvis du ikke er medlem og har deltaget i konferencen, kan du henvende dig til sekretariatet og få et særligt logind til præsentationerne.

Se præsentationerne her

_______________________________________________________________________

Husk InnoBYG gå-hjem møde 24. november
16. november 2011

Den 24. november får InnoBYG besøg af Jonas Møller fra Dansk Byggeri og Anders Thomsen fra Teknologisk Institut, under overskriften "Strategiske samarbejder i byggeriet". Kom og hør hvordan din virksomhed kan lære at indgå i strategiske samarbejder, få praktiske eksempler fra både ind og udland og hør, hvad I skal have styr på, når I indgår strategiske samarbejder. Det er gratis at deltage for InnoBYG medlemmer, pris for ikke-medlemmer 300 kr.

Læs mere og tilmeld

_______________________________________________________________________

Nyt fra Fornyelsesfonden
4. november 2011

Fornyelsesfonden åbner i dag 4. november en ny ansøgningsrunde for grønne projekter. I denne runde kan virksomheder både søge støtte til udvikling og markedsmodning af grønne løsninger. I 2012 bliver der to grønne ansøgningsrunder, hvor Fornyelsesfonden har mulighed for at støtte projekter med i alt ca. 120 mio. kr. Der er ansøgningsfrist den 17. januar 2012 kl. 12.00

 

Læs mere om kriterierne for ansøgning

 

Kom med til informationsmøde

I uge 46 afholder Fornyelsesfonden informationsmøder 5 forskellige steder i landet, hvor du kan høre nærmere om ansøgningsrunden og møde virksomheder fonden har støttet. Læs mere længere nede i nyhedsbrevet.

 

Læs mere om møderne og tilmeld

 

Ny mulighed for støtte til grønne løsninger
Fornyelsesfonden åbner nu for tilskud til markedsintroduktion. Små og mellemstore virksomheder kan her opnå tilskud til at nedbringe omkostningerne til markedsintroduktion af innovative grønne løsninger. Formålet er at bringe løsningerne hurtigere på markedet

Læs mere om tilskud til markedsintroduktion

_______________________________________________________________

Sammenhæng mellem InnoBYG og Innovationsradar.dk
3. november 2011

(..) Michael H. Nielsen, formand for InnoBYG og direktør i Dansk Byggeri, ser en god sammenhæng mellem Innovationsradar.dk og InnoBYG Projekthjælp, som er etableret som en del af innovationsnetværket InnoBYG, der arbejder med nye løsninger til energieffektivt- og bæredygtigt byggeri:

"InnoBYG projekthjælp er baseret på samme grundtanke som Innovationsradar.dk, nemlig at fremme innovation i byggeriet gennem målrettet rådgivning om projektudvikling og finansiering af innovationsaktiviteter. Derfor hilser vi den nye hjemmeside velkommen, og vi ser frem til at samarbejde og koordinere om at hjælpe byggeriet med innovation og udvikling.

Læs hele pressemeddelelsen om Innovationsradar.dk

_______________________________________________________________

Konference: Energirenovering på dagsorden
20. oktober 2011

Er du endnu ikke tilmeldt vores Efterårskonference den 9. november 2011, kan du nå det endnu - og den skal du ikke gå glip af. Under overskriften "Fremtidens huse er bygget" tager vi emnet energirenovering op, fra projektering over finansiering til udførelse.

Du kan blandt andet møde tidligere formand for Klimakommissionen og professor på KU, Katherine Richardson, som ser verden ud fra et større samfundsmæssigt perspektiv, når hun forklarer, hvorfor "Business as Usual" er død og stiller skarpt på, hvorfor bæredygtig udvikling kræver, at vi bringer efterspørgsel og udbud af naturresurser i balance.

Der er også oplæg og workshops fra NCC, DTU, Alectia, Ellehauge & Kildemoes, Siemens Building Technologies, Københavns Ejendomme, GI, Realdania, Rudersdal Kommune, Bygherreforeningen, Dansk Byggeri, DBI, VELUX, VKR Holding, Klima- Energi og Bygningsministeriet, AAU, Teknologsisk Institut, Videncenter for Energibesparelser i bygninger, Bayer, Rockwool og Barsmark.

Læs mere

Tilmeld

_______________________________________________________________

Deltag i fremtidsværksted om grøn byudvikling
19. oktober 2011

Frederikssund Klimaforening inviterer til fremtidsværksted om Vinge - den nye by ved St. Rørbæk. På seminaret kommer en række af de mest toneangivende oplægsholdere - forskere, virksomheder og planlæggere - inden for byudvikling og miljøteknologi. Efterfølgende vil der være fremtidsværksted, hvor du/I kan bidrage med idéer og diskutere visionerne for den ny by.

Se invitation

Se program

_______________________________________________________________

Icopal Energitag scorer hattrick
17. oktober 2011

Icopal blev torsdag den 13. oktober kåret til vinder af fagbladet Ingeniørens produktpris 2011 i kategorien Byggeri. Det er tredje gang inden for blot ét år, at virksomheden høster en prestigefyldt dansk pris for det samme produkt - Icopal Energitag. Der er tale om en nyudviklet energiproducerende og klimavenlig tagløsning, som bliver mødt med stor interesse fra ind- og udland.

Læs hele artiklen

_______________________________________________________________

Building Green 2011 - mere end 1100 forhåndstilmeldte
7. oktober 2011

Alt tegner til, at Building Green Messen i Forum bliver et tilløbsstykke og at de mange forskellige aktører, der har fokus på bæredygtigt byggeri, har fundet en fælles platform.

Du kan stadig nå at deltage i InnoBYGs gå-hjem møde under messen i Forum, onsdag den 12. oktober fra 12.30-14.00. Overskriften er Intelligente byggematerialer. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding af hensyn til forplejning.

Besøg os også i vores stand på messen - det er stand #44.

Se programmet

Tilmeld InnoBYGs gå-hjem møde

________________________________________________________________________

Se billeder og præsentationer fra septembers aktiviteter
3. oktober 2011

Gik du glip af vores september-aktiviteter i FN-Byen og Solhuset, kan du nu se billeder fra FN-Byen og hente præsentationerne fra Solhuset og se billeder fra besøget.

Se billeder fra Solhuset

Hent præsentationer fra Solhuset (husk du skal bruge dit medlemslogind)

Se billeder fra FN-Byen

________________________________________________________________________

Icopals Energitag vinder DI's produktpris 2011
28. september 2011

I går vandt Icopal den prestigefyldte produktpris fra erhvervsorganisationen DI (Dansk Industri) for sit klimavenlige Icopal Energitag. Det nu prisbelønnede princip bag energitaget er en kombination af jordvarme og almindeligt tagpap.

Mød Icopal til InnoBYG gå-hjem møde på Building Green i Forum den 12. oktober fra 12.30-14.00, hvor anvendelsesteknisk chef i Icopal, Bjarne Pedersen, bl.a. fortæller om deres prisvindende energitag.

Læs hele nyheden om produktprisen 2011

Læs mere om gå-hjem mødet og tilmeld dig

_______________________________________________________________

Program for InnoBYG gå-hjem møde på Building Green i Forum

Den 12. oktober holder InnoBYG gå-hjem møde på Building Green messen i Forum, fra 12.30-14.00.

Emnet er intelligente byggematerialer, og der vil være oplæg fra Teknologisk Institut, med fokus på nye hightech materialer og næste generations byggematerialer. Et praktisk eksempel på en intelligent løsning til byggeriet, bliver præsenteret af Icopal, under overskriften "Aktivering af den 5. facade, til fordel for miljøet".

Det er gratis at deltage i både gå-hjem møde og på messen, men begge dele kræver tilmelding. Mød også InnoBYG på vores stand #44.

Læs mere og tilmeld

Download invitationen

Se programmet for Building Green 2011

________________________________________________________________

Deltag i klimakonference i Sønderjylland

Den 13. oktober holder FURGY klimakonference i Sønderjylland. Konferencens overskrift er energieffektivitet i bygninger og du kan høre inspirerende foredrag om tiltag og erfaringer, der har skabt nye energieffektive løsninger til bygning og renovering af bygninger. Der er også mulighed for at udstille på konferencen.

Download program

Download information om udstilling

________________________________________________________________

InnoBYG gå-hjem møde på BuildingGreen i Forum

På BuildingGreen messen, som afholdes den 12. og 13. oktober, holder InnoBYG gå-hjem møde om intelligente byggematerialer onsdag den 12. oktober fra 12.30-14.00. Under mødet serverer vi en let frokost. Det er gratis at deltage i både messen og gå-hjem mødet, men begge dele kræver tilmelding.

Læs mere her

________________________________________________________________

Strategisk samarbejde på gå-hjem møde i november

Den 24. november får InnoBYG besøg af Jonas Møller fra Dansk Byggeri og Anders Thomsen fra Teknologisk Institut, under overskriften "Strategiske samarbejder i byggeriet". Kom og hør hvordan din virksomhed kan lære at indgå i strategiske samarbejder, få praktiske eksempler fra både ind og udland og hør, hvad I skal have styr på, når I indgår strategiske samarbejder.

Læs mere og tilmeld

________________________________________________________________

Besøg i FN-Byen på Marmormolen

Den 22. september kan du komme med til FN-Byen på Marmormolen, hvor direktør for FN-Byen, Jens Krusaa, viser rundt.

Byggeriet har en høj miljømæssig profil; et såkaldt energiklasse 1-byggeri, hvilket betyder, at der i huset skal bruges under 50 KwH pr. kvadratmeter pr. år.

FN Byen bliver desuden blandt de første LEED certificerede byggerier i Norden, og det første som projekteres efter den seneste skærpede revision af systemet, LEED 2009.

OBS: Max deltagerantal 20 personer

Læs mere og tilmeld

________________________________________________________________

Download præsentation fra gå-hjem møde om FSC certificeret træ

Sekretariatsleder i FSC Danmark, Loa Dalgaard Worms præsentation fra vores gå-hjem møde den 25. august, kan nu downloades fra hjemmesiden. Husk du skal bruge dit medlemslogind for at få adgang til præsentationen.

Har du mistet dit logind kan du kontakte sekretariatet og få det tilsendt.

Download præsentation

________________________________________________________________

Dansk-Tysk seminar om bæredygtigt byggeri og certificering

Dansk-Tysk Handelskammer og Green Building Council Denmark inviterer alle byggeriets professionelle til et internationalt seminar om de danske forventninger og de tyske erfaringer med fokus på bæredygtigt byggeri og certificering som økonomisk potentiale og konkurrenceparameter.

Læs mere

____________________________________________________________

Giv dit input til kommende EU Calls

Hvis du har input til, hvilke emner der skal udbydes i kommende EU Calls, har du nu mulighed for at indsende dine input til InnoBYG sekretariatet, som videregiver dem til Mette Glavind, som er Dansk EU kontaktperson for E2B.

Mette samler herefter inputs og laver en samlet indsendelse.

Læs mere og download skema til input

________________________________________________________________

Besøg i Solhuset - gå hjem møde med fokus på indeklima

InnoBYGs gå-hjem møde i september holdes den 29. september i samarbejde med VKR Holding, som inviterer os inden for i Solhuset - en daginstitution der giver mere end den tager. Projektleder Ellen Katrine Hansen fra VKR Holding viser rundt i Solhuset. På gå-hjem mødet vil der også være oplæg fra DTU Byg og SBi. Der er begrænset deltagerantal, så meld dig til allerede nu.

Læs mere og tilmeld

Husk også vores gå-hjem møde i august om bæredygtigt træ

Læs mere om gå-hjem møde i august

________________________________________________________________

Har du husket at aflevere medfinansieringsskema?
26. juli 2011

Vi er i gang med at indsamle medfinansieringsskemaer for 1. halvår 2011, og hvis du endnu ikke har indsendt medfinansieringsskemaet til sekretariatet, bedes du gøre det senest den 15. august 2011.

Du kan hente skemaet via nedenstående link. Timer der indgår som medfinansiering er timer din virksomhed har brugt på InnoBYG fx ved at deltage i arrangementer, i projekter, i debat i LinkedIn gruppen, ved at læse nyhedsmails eller lignende.

Læs mere om medfinansiering

Download medfinansieringsskema

________________________________________________________________

Deltag i vores store medlemsundersøgelse
24. juli 2011

Du kan stadig nå at besvare vores store medlemsundersøgelse, hvor du kan give os feedback på InnoBYGs første år, og komme med input og ris/ros.

Medlemsundersøgelsen skal blandt andet bruges når styregruppen samles den 1. september, for at udforme strategi og retning for netværkets 2. leveår.

Deltag i undersøgelsen her (kun for medlemmer af InnoBYG)

________________________________________________________________

Gør en god forretning - gør din virksomhed socialt ansvarlig

CSR-drevet innovation er ikke et velgørenhedsprojekt men en forretningsstrategi, der kan ses på bundlinjen.

Copenhagen Design Week, DI og Erhvervs- & Selskabsstyrelsen står bag et nyt seminar, som sætter fokus på CSR-drevet innovation for virksomheder og giver dig og din virksomhed inspiration og ny viden fra brancherelevante eksperter. Der bliver mulighed for refleksion og videndeling på tværs, og dagen afsluttes med interaktive workshops, hvor du får en række håndgribelige værktøjer og kan udarbejde en konkret handlingsplan - så er det bare at gå i gang!

Seminaret holdes specifikt for byggebranchen den 2. september fra kl. 9-17 i København. Prisen for deltagelse er 1.800 kr. pr. virksomhed, uanset antal deltagere fra virksomheden. Som InnoBYG medlem får du 10 % rabat - oplys at du er medlem ved tilmelding.

Hent invitation

________________________________________________________

Ny dato for gå-hjem møde om bæredygtigt træ
20. juni 2011

Vores gå-hjem møde som skulle være afholdt den 16. juni er blevet rykket frem til den 25. august. Indholdet er stadig det samme og du kan møde Loa Dalgaard Worm, sekretariatsleder i FSC Danmark, som kommer og fortæller om anvendelse af bæredygtigt træ i byggeriet og hvorfor det er en god idé.

Loa har kaldt oplægget "skrøner og muligheder" og hun giver deltagerne mulighed for at stille spørgsmål forud for oplægget ved at maile til hende på loa@fsc.dk

Læs mere

________________________________________________________

Studietur til München i september
14. juni 2011

Studieturen er rykket frem til september, så vi kan få besøg på Nordbaumessen med.

Vi rejser til München mandag den 5. september om aftenen, deltager i nedenstående program 6. + 7. september, flyver til Hamborg og besøger Nordbaumessen den 8. september og flyver tilbage til Kastrup samme aften.

Se programmet for turen her

________________________________________________________

Nordisk seminar den 15. juni 2011

Deltag i nordisk seminar den 15. juni 2011 i Lyngby med temaet "forebyggelse og genanvendelse af bygge- og anlægsaffald".

Seminaret er arrangeret i samarbejde med Nordisk Ministerråds affaldsgruppe m. fl.

Der vil dels være indlæg fra diverse nordiske foreninger om deres syn på forebyggelse og genanvendelse - og der vil være workshops hvor temaer skal diskuteres.

Læs mere

___________________________________________________________

Præsentationer fra gå-hjem møde om vinduer
25. maj 2011

Tirsdag den 24. november holdt InnoBYG gå-hjem møde, med vinduer som omdrejningspunkt, hvor fokus blandt andet var på det nye bygningsreglement (BR10) der netop er trådt i kraft. Lars Thomsen Nielsen fra Teknologisk Institut i Aarhus fortalte om krav, mærkningsordninger, egenskaber og nye tendenser inden for vinduer.

Vi havde også besøg af Claus Assenholt Haastrup fra VELFAC, som blandt andet tog os med på rundtur i EnergyFlexHouse, hvor VELFAC har leveret vinduer. Claus fortalte også om VELFACs seneste bud på et energivindue, deres VELFAC Helo vindue.

Du kan downloade præsentationerne fra mødet her (husk du skal bruge dit medlemslogind for at se dem)

___________________________________________________________

Fremtidens industrialiserede bæredygtige byggeri og byudvikling

Den 7.-8. juni holder Design City Kolding, Teknologisk Institut, InnoBYG og Udenrigsministeriet konference med fokus på bæredygtige byer og bygninger, og hvordan Danmark kan skabe fremtidens bæredygtige eksporteventyr. Der præsenteres internationale eksempler på bæredygtige byer og bygninger og konkrete cradle-to-cradle-systemløsninger.

Konferencen er samtidig kickoff for et projekt- og innovationsnetværk om bæredygtige byer og bygninger i Kina og Tyskland, kaldet FISH (Future Industrialized Sustainable Houses). FISH-programmet har fokus på eksportfremstød på bl.a. det tyske og det kinesiske marked af bæredygtige og energioptimerede systemleverancer, som også vil kunne lanceres på andre europæiske markeder.

Er du InnoBYG medlem får du 10 % rabat på deltagelse på konferencen.

Læs mere om konferencen

Se program

Læs mere om FISH

___________________________________________________________

Danmarks mest klimavenlige daginstitution indvies

Tirsdag den 10. maj indvier socialminister Benedikte Kiær Danmarks mest klimavenlige daginstitution, Solhuset - Lions Active House i Hørsholm. Solhuset er selvforsynende med energi, det har et sundt indeklima og klimapædagogikken er udgangspunktet for hverdagen i huset.

Solhuset er designet ud fra Active House-konceptet om bygninger, der giver mere, end de tager. Det nye hus har et meget lavt energiforbrug og er selvforsynende med energi fra vedvarende energikilder - via solfangere, jordvarme og solceller.

Den nye institution sætter børnenes trivsel og indlæring i centrum i en teknologisk intelligent bygning, hvor masser af dagslys og frisk luft sikrer et sundt og komfortabelt indeklima året rundt. Husets avancerede styringssystemer sørger for, at energiforbrug og tilførsel af lys og frisk luft konstant tilpasses vejrforhold og brugernes behov.

Solhuset har plads til 100 børn og 30 medarbejdere. Medarbejderne er frontløbere for Hørsholm Kommunes nye klimapædagogik, der er med til at bevidstgøre børnene om klima, natur, energi og sundhed. Klimapædagogikken skal med tiden udbredes til alle kommunens daginstitutioner.

Læs mere her

___________________________________________________________

Gå-hjem møde om nutidens og fremtidens vinduer

Den 24. maj holder InnoBYG gå-hjem møde, hvor vi sætter fokus på nutidens og fremtidens vinduer, inkl. en "vindue-tour" i Teknologisk Instituts EnergyFlexHouse, (Teknologisk Instituts højteknologiske laboratorium, hvor der afprøves og demonstreres innovative energiløsninger til byggeriet), hvor Claus Assenholt Haastrup fra VELFAC fortæller om de vinduer, der er brugt i husene samt VELFACs nye innovative vindue, VELFAC Helo.

Inden "touren" sætter Lars Thomsen Nielsen fra Teknologisk Institut i Aarhus fokus på det nye bygningsreglement (BR10) der netop er trådt i kraft, og hvad det betyder på vinduesområdet. samt om krav, mærkningsordninger, egenskaber og nye tendenser inden for vinduer.

Mødet holdes fra 14.30-16.30 og det er gratis at deltage for InnoBYG medlemmer (deltagerpris for ikke-medlemmer er 300 kr.)

Læs mere og download program

Tilmeld

___________________________________________________________

Programopdateringer til fagmessen Building Green 2011
5. maj 2011

Programmet på årets fagmesse for bæredygtigt byggeri, Building Green, kan nu annoncere flere talere, der vil stille skarpt på relevante problemstillinger i forbindelse med messen i Forum den 12. og 13. oktober.

Messen åbnes af Miljø- og Teknikborgmester fra Københavns kommune, Bo Asmus Kjeldgaard. Københavns kommune arbejder målrettet på at blive verdens første CO2 neutrale hovedstad. I denne plan er bæredygtige bygninger en essentiel faktor.

Med afsæt i regeringens klimaplan vil formanden for Klimakommissionen, Katherine Richardson, gennemgå bygningsmassens bidrag til at nå i mål med regeringens miljøagenda.

Oplev også et par danske "front-runners", når Kasper Guldager fra 3xNielsen og Nille Juul-Sørensen fra ARUP fortæller om tanker og erfaringer fra bæredygtige projekter.

Der kommer internationalt fokus, når Juliane Münch, fra den internationalt anerkendte tegnestue Dress & Sommer, giver en præsentation om bæredygtighedscertificeringer.

Læs mere på www.buildinggreen.eu hvor du også kan tilmelde dig. Der er gratis adgang for besøgende. Ønsker du en stand får du 10 % rabat som InnoBYG medlem.

Se hele programmet

__________________________________________________________

Konference om morgendagens forretning - vugge-til-vugge som driver for innovation

Danske virksomheder har brug for at øge innovationskraften, så de kan klare konkurrencen på det globale marked og sikre arbejdspladser og vækst i Danmark.

Visionen vugge-til-vugge tilbyder en interessant platform, hvorfra man med udgangspunkt i bæredygtighed kan udvikle nye innovative løsninger. På konferencen bringer vi visionen ned på jorden og binder bæredygtighed og forretningsudvikling sammen. Konferencen afholdes den 6. juni af Miljøstyrelsen i samarbejde med COWI og FORCE Technology.

Se invitation og program

__________________________________________________________

Konference for SMV'er

Den 18. maj 2011 afholder SPIN projektet, som har særligt fokus på SMV'er, konference om bæredygtigt byggeri. På konferencen kan du blandt andet møde David Goehring fra RAU Arkitekter i Holland. RAU Arkitekter er Hollands førende arkitektfirma inden for Cradle to Cradle arkitektur.

Fra Middelfart Kommune, fortæller klimachef Morten Westergaard, hvilke forventninger og krav de stiller til deres leverandører og om de erfaringer de har med energieffektivt og bæredygtigt byggeri i Middelfart Kommune.

Download foreløbigt program

Deltagerprisen er 300 kr.
OBS. konferencen afholdes på engelsk, da SPIN projektet er et EU projekt og vi forventer deltagere fra bl.a. de baltiske lande.

InnoBYG er medarrangør af konferencen.

Læs mere og tilmeld

__________________________________________________________

Studietur til München

Vi er i fuld gang med at arrangere studietur til vores naboland, Tyskland, i samarbejde med Innovationscenter Danmark i München. Datoen er sat til den 21.-22. juni (muligvis med afrejse den 20. juni om aftenen) og prisen bliver ca. 7000 kr. inkl. transport, forplejning og overnatning. Så snart vi har programmet og den endelige pris på plads hører I mere. Der vil være et begrænset antal pladser til turen, så hvis du vil være sikker på en plads, kan du kontakte os via mail og reservere en plads. OBS: Hurtig tilmelding giver billigere (fly)billetter, så det er en fordel at reservere plads snarest.

Reservér plads på turen via mail: innobyg@teknologisk.dk

__________________________________________________________

ESCO-Light i Middelfart Kommune - 2. artikel i artikelserie fra Middelfart Kommune

Energy Service COmpany, eller ESCO, er et begreb, der er indtrådt på de kommunale dagsordner. Der er nærmest tale om et overbegreb, der i bund og grund handler om en virksomheds- og forretningsmodel, der fremmer energibesparelser. Det er ikke raketvidenskab, men en model, der i særdeleshed udviklede sig i forbindelse med energikrisen i USA i 1970'erne. I dansk kontekst støder vi på begreber, der efterspørger den type modeller når vi taler om "Funktionsudbud baseret på kritisk/teknisk dialog", når det drejer sig om energibesparelser.

Læs hele artiklen

__________________________________________________________

Dato for InnoBYG efterårskonference

Så har vi fundet datoen for vores efterårskonference. Det bliver den onsdag den 9. november 2011, et endnu ukendt sted i Storkøbenhavn. Emnet på konferencen bliver energirenovering, og hvis du har et oplæg du gerne vil have med på konferencen inden for dette emne, er du meget velkommen til at kontakte sekretariatet. Det er allerede nu muligt at tilmelde sig konferencen her på siden under aktiviteter. Programmet offentliggøres løbende.

Tilmeld

__________________________________________________________

Building Green fagmesse - standrabat til InnoBYG medlemmer
5. april 2011

Kom med til fagmesse for energieffektivt byggeri, når Building Green løber af stablen den 12. og 13. oktober 2011. Ønsker du en stand på messen og er du medlem af InnoBYG får du 10 % på din standplads. Du skal blot oplyse at du er InnoBYG medlem ved tilmelding. Messen er en platform for nøglefærdige produkter - et udstillingsvindue for en lang række af aktører på den danske bygge- og energiarena, hvor der er mulighed for at fremvise energiløsninger til det offentlige og private erhvervsliv.

Bag messen står bl.a. IBC Euroforum, DAC, Bygherreforeningen og Københavns Kommune.

Læs mere om messen

Læs mere om at udstille

__________________________________________________________________

Strukturér dine idéer med Mind Maps
29. marts 2011

På vores gå-hjem møde i marts, havde vi besøg af Ivar Moltke fra Teknologisk Institut som stillede skarpt på det at være innovativ. Derefter fik vi et værktøj til at få en masse gode idéer, da Mads Brøbech fra Apprehendo lærte os at få flere idéer end vi plejer med Buzans Mind Map teknik. Mads er den eneste i Danmark der er certificeret i netop denne teknik. Du kan nu læse en artikel fra gå-hjem mødet.

Husk også vores gå-hjem møde den 14. april, hvor vi kigger på rettigheder i projektsamarbejde.

Læs artiklen her

__________________________________________________________

Gå-hjem møde 14. april - rettigheder i projektsamarbejde

Hvad skal man egentlig være opmærksom på, når man indgår projektsamarbejder om innovation?

Kom med til gå-hjem møde i InnoBYG, torsdag den 14. april 2011 fra 14.30-16.00, på Teknologisk Institut i Taastrup og bliv klogere på, hvordan du kan være på forkant ved at kende til brugbare aftalemodeller.

Stadig flere nye produkter og processer udvikles og markedsmodnes som led i konsortiesamarbejder og udviklingsprojekter, og derfor vokser mulighederne for udfordringer og dilemmaer om, hvem der kan få ejerskab til hvad.

Men hvad skal man egentligt være opmærksom på, når man indgår i projektsamarbejder om innovation? Hvem får rettighederne til ny kommercialiserbar viden? Og hvilke forholdsregler skal man tage, når man som virksomhed har en god idé, som man vil ud og afprøve?

Læs mere

__________________________________________________________________

Præsentationer fra InnoBYG Forårskonference
24. marts 2011

Gik du glip af vores forårskonference eller vil du bare gerne genopfriske hukommelsen, kan du nu se præsentationerne fra konferencen på hjemmesiden. Husk du skal bruge dit medlemslogin for at få adgang til præsentationerne.

Se præsentationerne her

__________________________________________________________

Strategier for bæredygtig innovation i byggeriet

Den 14. april holder Statens Byggeforskningsinstitut/Aalborg Universitet, Bygherreforeningen, International Construction Clients Forum og den internationale byggeforskerorganisation CIB, seminar om bæredygtighed.

Seminaret vil sætte fokus på forskellige strategier for bæredygtig innovation i byggeriet. Deltagere får mulighed for at høre om internationale erfaringer og drøfte innovative strategier med førende internationale forskere og praktikere, som selv forsøger at udvikle det byggede miljø i en bæredygtig retning.

OBS: Seminaret afholdes på engelsk.

Læs mere og tilmeld dig

__________________________________________________________

ECO4B Construmat i Barcelona

Den 17.-18. maj 2011, afholdes CONSTRUMAT, som er en af de store internationale fagmesser for byggeindustrien i Europa. I 2009 havde mere end 1,300 udstillere fra 33 lande og 150.000 besøgende. Dette års messe har bl.a. fokus på bæredygtigt byggeri og energibesparelser i byggeriet. Læs mere om messen og de øvrige fokusområder på www.construmat.com

På messen arrangeres ECO4B som er kontaktmøder for virksomheder inden for bæredygtigt byggeri og energibesparelser i byggeriet. Kontaktmøderne vil være en mulighed for din virksomhed til at udvide jeres internationale netværk, opleve nye ideer, tilbyde nye løsninger og udvikle nye forretningsmuligheder.

Prisen for at deltage er 150 Euro + moms og du får:

  • Personlig mødeplan med kontaktmøder efter eget ønske
  • Entré til messen under hele perioden 16.-21. maj 2011
  • Deltagelse i messens seminarer og workshops

 

Er din virksomhed interesseret i at besøge messen og deltage i kontaktmøderne, så kontakt venligst Susanne Baden Jørgensen, Netmatch på tlf. 25 21 08 12 eller på susanne@netmatch.nu

__________________________________________________________

Kom med til Forårskonference i InnoBYG

Onsdag den 23. marts 2011 holder vi forårskonference under overskriften "Gode eksempler viser vejen til vækst". På konferencen kan du møde virksomheder og forskere, som i skøn forening viser, hvorfor samarbejdet  mellem teori og praksis er så vigtigt. Hør formiddagens 5 forskellige cases og deltag derefter i eftermiddagens workshops, hvor du kan høre mere om vores udviklingsprojekter samt få nye indspark på vores "ordet er dit" workshop, en unplugged session, med debatoplæg, innovative produkter, afklaring af myter og fakta og meget meget mere. Du kan vælge mellem tre forskellige workshops.

Læs mere

Download program

__________________________________________________________

Tyskland viser vejen
25. februar 2011

DK-GBC har peget på den tyske certificeringsordning for certificering af bæredygtigt byggeri, som skal tilpasses til danske forhold. Den 16. marts holder InnoBYG og SmartCity.DK gå-hjem møde i Aalborg med fokus på den nye certificeringsordning. DK-GBC holder også møde i Odense den 3. marts, hvor den nye ordning tages op.

Læs nyheden om den nye ordning

Læs mere om gå-hjem mødet

Læs mere om DK-GBC mødet

__________________________________________________________

Forskningsprojekt på Teknologisk Institut skal få beton til at nedbryde luftforurening
23. februar 2011

Stoffet titandioxid kan både nedbryde luftforurening og gøre hvide betonoverflader selvrensende. Men det virker ikke optimalt i Danmark på grund af sollysets sammensætning. Derfor skal et forskningsprojekt på Betoncentret bruge højteknologiske metoder til at ændre TiO2-krystallers egenskaber.

Læs mere her

Yderligere oplysninger om projektet kan fås hos Ph.d. Andrea Folli, anfl@teknologisk.dk, 7220 2557.

___________________________________________________________

Præsentationer fra gå-hjem møde den 8. februar 2011
17. februar 2011

Så er der uploadet præsentationer fra vores gå-hjem møde om virksomheden som "driver" af innovation. Du skal være InnoBYG medlem for at downloade præsentationerne og bruge den adgangskode du har fået tilsendt. Har du mistet din adgangskode kan du henvende dig til sekretariatet.

Download præsentationerne

___________________________________________________________

Konference om Danmarks hospitalsbyggerier med systemleverancer den 3. marts 2011
16. februar 2011

Danmarks nye eksporteventyr kan skabes gennem hospitalsbyggerier med systemleverancer, der skaber fleksibilitet og fremtidssikrer hospitalerne. Den 3. marts 2011 afholder Industrinetvaerk.dk og Teknologisk Institut konferencen "Danmarks hospitalsbyggerier med systemleverancer".

Konferencen har til formål at sætte fokus på fremtidens hospitalsbyggerier med systemleverancer, hvor de politiske rammer  bliver diskuteret i sammenhæng med konkrete hospitalsbyggerier. Konferencen vil adressere barrierer og muligheder, hvis byggechefer og rådgivere indtænker systemleverancer i hospitalsbyggerierne.

Læs mere

___________________________________________________________

Projekthjælp - ny funktion i InnoBYG
16. februar 2011

Som noget nyt tilbyder vi nu InnoBYG Projekthjælp. Går du med en god idé til et projekt, men har svært ved at overskue projektstøttemuligheder, at finde samarbejdspartnere eller mangler du sparring omkring idéen, har du som InnoBYG medlem nu mulighed for at få hjælp.

Læs mere om InnoBYG Projekthjælp

____________________________________________________________________

Få hurtigt overblik over projektstøtteordninger
16. februar 2011

Det kan være uoverskueligt at danne sig et overblik over de fonde og puljer, hvor det er muligt at søge projektstøtte, hvis man har en god idé til et innovationsprojekt. Og når man først har fundet en fond, kan det være svært at finde ud af kravene til ansøger.

Derfor er vi startet på at lave såkaldte One-Pagers, hvor man hurtigt kan få et overblik over puljen, størrelsen på et evt. ansøgt beløb, krav til ansøgning mv. Der vil løbende komme flere One-Pagers på siden.

Se One-Pagers

____________________________________________________________

Gå-hjem møde om innovation, udfordringer og den gode idé

Hvordan kan en udfordring føre til innovation og hvordan får man den gode idé? Kom med til gå-hjem møde i InnoBYG, onsdag den 9. marts 2011, kl. 14.00-16.30, på Teknologisk Institut i Taastrup.

Læs mere

____________________________________________________________

Ecobuild Matchmaking Event
16. februar 2011

Enterprise Europe South EastUK is organising a European Matchmaking event at Ecobuild, the biggest event in the world for sustainable construction.

Meet new co-operation partners from all over Europe in just one day!

The matchmaking event aims to initiate business and technology co-operations - such as sales and distribution, license agreements, joint ventures, commercial agreements with technical assistance or European research projects - by offering pre-arranged 30-minute one-to-one meetings.

Læs mere

________________________________________________________________

Gå-hjem møde: "Virksomheden som 'driver' af innovation i byggeriet"
24. januar 2011

Kom med til gå-hjem møde i InnoBYG tirsdag den 8. februar kl. 14.00 - 16.00.

En ny undersøgelse, som er lavet af DTU management, Teknologisk Institut samt HIH Aarhus Universitet og finansieret af Erhvervs- og Byggestyrelsen viser, at virksomhederne kan spille en afgørende rolle i byggeriets innovationsprocesser. Byggeriet kritiseres ofte for at være et traditionsbundet og konservativt erhverv, hvor innovation har svære kår. Ikke desto mindre foregår der kontinuerligt store og små innovationsprocesser på alle niveauer i byggeriet - fra håndværkerne på byggepladsen til de store udviklingsprogrammer.

På gå-hjem mødet præsenterer Christian Thuesen fra DTU-Management resultaterne af undersøgelsen og Jesper Salling Nielsen fra Quo Vadis giver deltagerne anbefalinger til, hvordan en virksomhed kan arbejde med at styrke sin position i byggeriets innovationssystem.

Læs mere

________________________________________________________________

b2b møde med fokus på miljø i Valencia i februar
17. januar 2011

Den 16.-17. februar afholdes b2b kontaktmøde med fokus på miljø, herunder effektivitet i byggeriet, i Valencia. Kontaktmødet bliver afholdt i forbindelse med messerne:

  • EGÉTICA-EXPOENERGÉTICA: Fair for Energies
  • ECOFIRA: International Fair for Environmental Solutions
  • EFIAQUA: International Fair for Efficient Water Management

 

Se yderligere information her.

Kontakt gerne Susanne Baden Jørgensen, Susanne@netmatch.nu, tlf.: +45 25 21 08 12 for yderligere information.

________________________________________________________________

Første stop på InnoBYG PR-tur er Fyn
13. januar 2011

I samarbejde med MiljøForum Fyn og Green Building Council Danmark holder InnoBYG gå-hjem møde i Forskerparken i Odense den 26.januar 2011. Overskriften er "Bæredygtigt byggeri - hvordan får man viden?".

Læs mere

________________________________________________________________

Informationsmøder om støtte til markedsmodning af grønne løsninger
12. januar 2011


Fornyelsesfonden holder d. 3. og d. 8. februar informationsmøder om mulighederne for at søge støtte til markedsmodning af grønne løsninger.

Til møderne er der mulighed for individuel sparring med Fornyelsesfondens sekretariat om din projektide.

Næste frist for ansøgning om støtte til markedsmodning af grønne løsninger er den 11. marts 2011 kl. 12.00. Ansøgningsskema og vejledninger vil være tilgængelige på Fornyelsesfondens hjemmeside i starten af uge 3.

Læs mere

_________________________________________________________________________

Teknologirådets arbejdsplan 2011
12. januar 2011


Teknologirådet har netop offentliggjort deres arbejdsplan for 2011, hvor der indgår to indsatsområder inden for energi og bæredygtighed:

  • Energiproducerende bygninger og deres samspil med energiforsyningssystemet
    Projektet skal arbejde med at vurdere byggesektorens udvikling af energineutrale og/eller energiproducerende bygninger baseret på energibesparelser og om vedvarende energiproduktion i den enkelte bygning kan bidrage til en fremtidig bæredygtig udvikling.
  • Borgerens engagement i energiforsyning og forbrug
    Skal man tænke udbygning af vedvarende energiforsyning centralt eller decentralt? Hvordan kan lokal energiforsyning indgå i produktion og forbrug i det eksisterende energinet?

 

Læs mere

_________________________________________________________________________

Tid til at udfylde medfinansieringsskema
5. januar 2011

Så er det tid til at udfylde medfinansieringsskema for 2. halvår 2010 for alle InnoBYG medlemmer. Medfinansiering sker via tid brugt på netværket, fx vores Kick-Off konference, nyhedsmails, læsning af nyheder og projektopslag på hjemmeside og ikke mindst deltagelse i udviklingsprojekter. Har du endnu ikke udfyldt skemaet kan du downloade skemaet her, udfylde det og sende det til os med underskrift. Du finder vejledning på bagsiden af skemaet. Har du spørgsmål kan du se vores FAQ om medfinansiering eller kontakte sekretariatet.

Deadline for aflevering af medfinansiering er mandag den 17. januar kl. 14.

_________________________________________________________________________

Pressemeddelelse fra Erhvervs- og Byggestyrelsen
4. januar 2011

Regeringen har besluttet, at energiforbruget i nye bygninger skal reduceres med min. 25 pct. i 2010, 2015 og 2020 i forhold til det hidtidige niveau. For at sikre, at byggeriet er klædt på til opgaven, har en arbejdsgruppe med repræsentanter fra erhvervet, forskningsverdenen og myndigheder undersøgt behovet for en styrket uddannelsesindsats.

Læs hele pressemeddelelsen og se rapporten

________________________________________________________________

Kick-Off slides nu på hjemmesiden
22. december 2010

På det nye site har vi mulighed for at lægge præsentationer op fra vores konferencer og lign. Der vil kun være adgang til præsentationerne for InnoBYG medlemmer. Har du ikke modtaget din password eller er det blevet væk, kan du kontakte sekretariatet for at få det tilsendt.

Præsentationer fra Kick-Off konferencen

________________________________________________________________

Oversigt over InnoBYG relaterede initiativer
13. december 2010

Det kan være svært at få overblik over de mange initiativer, der er sat i søen i form af projekter, netværk og lignende, i det ganske danske land.

Derfor har vi lavet et Danmarkskort over dem vi kender. Flere af dem samarbejder vi allerede med om kommende aktiviteter. Hvis du kender til initiativer vi har glemt og som skal med på kortet, hører vi gerne fra dig i sekretariatet.

Link til kort

________________________________________________________________

Gratis adgang til Teknologisk Instituts laboratorier
10. december 2010

Teknologisk Instituts byggeridivision udbyder nyt intensivt Lab Master Class kursus, hvor virksomheder kan benytte instituttets mange laboratorier til at udvikle/afprøve et nyt produkt.

5 udvalgte medlemmer af InnoBYG kan få gratis adgang til de mange laboratoriefaciliteter på Teknologisk Institut.

Læs mere

_________________________________________________________________________

Studietur til Oslo med fokus på lavenergiboliger, marts 2011
8. december 2010

Danmarks Ambassade i Oslo og Teknologisk Instituts Center for Nyindustrialisering afholder 2 dages netværksarrangement i Norge den 2.-3. marts 2011 med fokus på lavenergiboliger og passivhuse. Målgruppen for arrangementet er danske byggematerialeproducenter, cleantech virksomheder, arkitekter og rådgivende ingeniører med kompetencer inden for lavenergi byggeri.

I forbindelse med studieturen afholdes en workshop i januar, hvor formålet er få målrettet turen til deltagernes ønsker i videst muligt omfang. Workshoppen er gratis og finder sted den 28. januar kl. 13.00 - 15.30 på Teknologisk Institut, Århus.

Læs mere om studieturen

Læs mere om workshoppen i januar

_________________________________________________________________________

Temamøde om solceller, 15. december 2010 i København
1. december 2010

Solar City Copenhagen afholder temamøde med fokus på solcelleprojekter i byggeriet og kommuner, samt solcelleøkonomi. Temamødet omhandler bl.a. et Energinet.dk projekt som har til formål at opføre en række parcelhuse med solceller integreret i facade og tagløsninger.

Læs mere

_________________________________________________________________________

Fornyelsesfonden gavner innovation og SMV'er
1. december 2010

Mange mindre danske virksomheder står på spring for at bidrage med nye løsninger, der kan afhjælpe verdens udfordringer inden for velfærd, klima og miljø. Ud af 111 ansøgninger har Fornyelsesfonden netop valgt at støtte 21 vidt forskellige projekter, som hver især rummer en løsning, der kan skabe arbejdspladser og vækst. De får nu en støtte på ca. 80 mio. kr.

Læs hele nyheden

Husk også, at der pt. er åbent for ansøgninger til sundt indeklima til energieffektive bygninger. Ansøgningsfristen er den 7. januar 2011 kl. 12.

Læs mere og se ansøgningsvejledning

_________________________________________________________________________

Flere nye projektopslag fra EEN (Enterprise Europe Network)
30. november 2010

Der kommer løbende nye projektopslag fra vores samarbejdspartner EEN. Lige nu søger både Italien, Makedonien og Grækenland nye projektpartnere til EU projekter.

Læs mere

_________________________________________________________________________

Temamøde om brugeradfærd og brugerbehov på AAU
29. november 2010

Vi bygger huse for mennesker - huse som skal have stadigt lavere energiforbrug og bedre indeklima, men hvad med brugerne? Hvordan forholder de sig? Hvad vil de have? Strategisk forskningscenter for Energineutralt Byggeri inviterer til en temadag med fokus på brugerne - deres adfærd, deres behov og deres indflydelse på bygningers performance.

Læs mere

Tilmeld

_________________________________________________________________________

Åbent for ansøgninger - Sundt indeklima til energieffektive bygninger
26. november 2010

Fornyelsesfonden støtter udvikling af nye grønne løsninger til fremtidens lavenergibyggeri, der både sikrer et lavt energiforbrug og et sundt indeklima. Fristen for at ansøge er fredag d. 7. januar 2011 kl. 12.00. Du kan forvente at få svar på din ansøgning medio april 2011.

Læs mere

_________________________________________________________________________

Call for proposals: Sustainable Energy Systems 2050
25. november 2010

On the 25th of October 2010 Nordic Energy Research launched a new research call on Sustainable Energy Systems worth 100 million NOK. The aim is to develop integrated solutions between Renewables, Low-Carbon Transport and Grids & Markets. Cooperative Nordic research consortia are invited to submit pre-proposals before December 16th 2010.

The call seeks to foster excellent Nordic energy research of top international calibre. This research should result in development of knowledge and solutions supporting the transition to a sustainable energy system towards 2050. The project should have a Nordic perspective and participants from at least three Nordic countries are required.

Læs mere

_________________________________________________________________________

InnoBYG på Facebook & LinkedIn
01. juni 2010

InnoBYG har meldt sig under fanerne på de sociale medier og har fået en Facebookgruppe samt en LinkedIngruppe.

Ideen med grupperne er, at vi har et sted at mødes i det offentlige rum, og vi vil løbende lægge aktiviteter og opdatering fra InnoBYG i grupperne, men vi vil også rigtig gerne have at I deltager i debat, stiller spørgsmål til os og til hinanden mv.

LinkedIn Ikon FB ikon