Det Bæredygtige Element 2019

Det Bæredygtige Element 2019

 I 2019 var det Martha Lewis (th) fra Henning Larsen Architects, der løb med Personprisen, mens vinderen af Produktprisen var LCA Byg, hvor Harpa Birgisdottir (tv) fra BUILD (tidligere SBi), modtog prisen.

Det Bæredygtige Element uddeles igen i 2019, når Building Green afholdes i København den 30. oktober og 31. oktober.

Igen i år hædrer Building Green og InnoBYG en særlig person og et nyskabende produkt, som har gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse! I 2018 var det Professor Per Heiselberg fra Aalborg Universitet, der løb med Personprisen, mens vinderen af Produktprisen er Fischer Lightings cirkulære designerlampe. De to prismodtagere herfra var Lars Elmvang og Enlai Hooi.

I år overrækkes priserne den 30. oktober fra 14.15 til 14.45 på Main Stage i Forum.

OM PRISEN
Spørgsmålene er mange og det samme er definitionerne. Men et faktum er, at i alle forsøg på at bygge bæredygtigt, har en særlig person og et nyskabende produkt gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse! Der har med andre ord været "et bæredygtigt element".

Building Green og InnoBYG har valgt at belyse en række af disse elementer og uddeler to priser til Det Bæredygtige Element på Building Green i København. En personpris til en ildsjæl, som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet, og en produktpris til et produkt, der har gjort byggeriet mere bæredygtigt. Disse "bæredygtige elementer" fortjener en pris for at gøre en forskel.

PERSONPRISEN
Det er en ildsjæl, som har haft bæredygtighed med i designet, bygherren, som har valgt certificerede materialer, entreprenøren, som har insisteret på, at alt lys er slukket, når byggepladsen forlades. Vedkommende har nu muligheden for at blive anerkendt og modtage -Det Bæredygtige Element - Personprisen.

PRODUKTPRISEN
Vi hædrer et produkt, der bidrager til et grønnere byggeri. Der finder mange spændende produkter, som bidrager til en mere bæredygtig bygge- og anlægsbranche.  Et af de produkter sætter vi spotlight på med - Det Bæredygtige Element - Produktprisen. Vær opmærksom på, at produktprisen for første gang er en åben kategori og at indstillede produkter ikke behøver være udstillede på Building Green.

OM AT INDSTILLE TIL PRISEN
Uddelingen af Det Bæredygtige Element er et samarbejde mellem InnoBYG og Building Green. Prisen overrækkes under Building Green i København.

Hvis du ønsker at udforme en indstilling til Det Bæredygtige Element, skal kandidaterne opfylde følgende kriterier:

 • Have gjort en bæredygtig forskel
 • Være et eksempel til efterfølgelse
 • Have givet inspiration til byggebranchen

JURYEN
Det Bæredygtige Element overrækkes fra Main Stage på Building Green. Til at bedømme indstillingerne, udvælge de nominerede og kåre årets vindere er der nedsat en kompetent jury, som igen i år består af følgende medlemmer:

 • Kasper Lynge Jensen, Aarhus School of Engineering
 • Lasse Lind, GXN
 • Lone Feifer, Velux (orlov 2019)
 • Niels Bjørn, URBAN 
 • Tina Saaby Madsen, TinaSaaby.com

 Fagjuryen udvælger 3 nominerede i hver kategori og ud fra de nominerede findes vinderne af hhv. produktprisen og personprisen. 


SÅDAN INDSTILLER DU

Når en kandidat indstilles til nominering, skal følgende spørgsmål udfyldes.

Det Bæredygtige Element – Kategori

Angiv om din indstilling omhandler:

 • Det Bæredygtige Element – Personprisen: Denne indstilling skal være af en person som har gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse.
 • Det Bæredygtige Element – Produktprisen: Denne indstilling skal være af et produkt, som har spillet ind og gjort byggeriet mere bæredygtigt. 

Navn på indstilling
Her kan du skrive navnet på den person eller det produkt du indstiller.

Begrundelse for indstilling
Forklar, hvorfor du mener at netop din indstilling er årets bæredygtige element. Du kan med fordel inddrage de tre ben inden for bæredygtighed: det sociale, det miljømæssige og det økonomiske ben. Indstillingen skal omhandle bæredygtighed og byggeri. Vær opmærksom på bedømmelseskriterierne:

 • Have gjort en bæredygtig forskel
 • Være et eksempel til efterfølgelse
 • Have givet inspiration til byggebranchen

Evt. link til hjemmeside og billede
Her kan indstillingens hjemmeside angives. Der kan ydermere tilføjes et billede, hvis dette synes relevant.

Kontaktinformation på indstilling
Her skrives et navn SAMT email eller telefonnummer på den person eller kontaktperson til det produkt, du har indstillet. Såfremt indstillingen bliver nomineret til Det Bæredygtige Element 2019, kontakter InnoBYG den nominerede direkte.

Indstillerens navn og e-mail
I forbindelse med indstillingen godtages anonyme indstillinger ikke. Der skrives derfor navn og e-mail på dem der har udarbejdet indstillingen.

DER ER NU LUKKET FOR INDSTILLINGER

Deadline for indstillinger er den 2. oktober 2019, kl. 12.00.