Indstil din favorit 2018

Det Bæredygtige Element 2018

I 2018 var det Professor Per Heiselberg (th) fra Aalborg Universitet, der løb med Personprisen, mens vinderen af Produktprisen er Fischer Lightings cirkulære designerlampe. De to prismodtagere herfra var Lars Elmvang (midten) og Enlai Hooi (tv).

Bæredygtighedens Oscar - Det Bæredygtige Element - uddeles igen i 2018, når Building Green afholdes i Forum den 31. oktober og 1. november.

Igen i år hædrer Building Green og InnoBYG en særlig person og et nyskabende produkt, som har gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse! I 2017 delte Anders Lendager og Kasper Guldager - på en indstilling fra Bygherreforeningen - Personprisen og Produktprisen gik til KALK og deres REN Maling.

OM PRISEN
Spørgsmålene er mange og det samme er definitionerne. Men et faktum er, at i alle forsøg på at bygge bæredygtigt, har en særlig person og et nyskabende produkt gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse! Der har med andre ord været "et bæredygtigt element".

Building Green og InnoBYG har valgt at belyse en række af disse elementer og uddeler to priser til Det Bæredygtige Element på Building Green i Forum. En personpris til en ildsjæl, som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet, og en produktpris til en udstiller ved Building Green, som har et produkt, der har gjort byggeriet mere bæredygtigt. Disse "bæredygtige elementer" fortjener en pris for at gøre en forskel.

PERSONPRISEN
Det er en ildsjæl, som har haft bæredygtighed med i designet, bygherren, som har valgt certificerede materialer, entreprenøren, som har insisteret på, at alt lys er slukket, når byggepladsen forlades.
Vedkommende har nu muligheden for at blive anerkendt og modtage -Det Bæredygtige Element - Personprisen.

PRODUKTPRISEN
Vi hædrer en udstiller ved Building Green, som fremviser et produkt, der bidrager til et grønnere byggeri. Der er masser af spændende producenter på messen, som hver især har spændende produkter at vise frem - et af disse produkter sætter vi spotlight på med - Det Bæredygtige Element - Produktprisen. Vær opmærksom på, at produktprisen gives til en af udstillerne - se listen over udstillere her

OM AT INDSTILLE TIL PRISEN
Uddelingen af Det Bæredygtige Element er et samarbejde mellem InnoBYG og Building Green. Prisen overrækkes under Building Green i Forum, København, onsdag den 31. oktober kl. 14.15 på Main Stage.

Hvis du ønsker at udforme en indstilling til Det Bæredygtige Element, skal kandidaterne opfylde følgende kriterier:

 • Have gjort en bæredygtig forskel
 • Være et eksempel til efterfølgelse
 • Have givet inspiration til byggebranchen

JURYEN
Det Bæredygtige Element overrækkes fra Main Stage på Building Green. Til at bedømme indstillingerne, udvælge de nominerede og kåre årets vindere er der nedsat en kompetent jury, som igen i år består af følgende medlemmer:

 • Harpa Birgisdottir, SBi
 • Kasper Lynge Jensen, Aarhus School of Engineering
 • Lasse Lind, GXN
 • Lone Feifer, Velux
 • Niels Bjørn, URBAN (orlov i 2018)
 • Tina Saaby Madsen, Københavns Kommune

 Fagjuryen udvælger 5 nominerede i hver kategori og ud fra de nominerede findes vinderne af hhv. produktprisen og personprisen. 


SÅDAN INDSTILLER DU

Når en kandidat indstilles til nominering, skal følgende spørgsmål udfyldes.

Det Bæredygtige Element – Kategori

Angiv om din indstilling omhandler:

 • Det Bæredygtige Element – Personprisen: Denne indstilling gives til en person som har gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse.
 • Det Bæredygtige Element – Produktprisen: Denne indstilling gives til en udstiller ved Building Green messen, som har et produkt, som har spillet ind og gjort byggeriet mere bæredygtigt. Der oprettes link til listen over udstillere, så snart den er offentliggjort.

Navn på indstilling
Her kan du skrive navnet på den person eller det produkt du indstiller.

Begrundelse for indstilling
Forklar, hvorfor du mener at netop din indstilling er årets bæredygtige element. Du kan med fordel inddrage de tre ben inden for bæredygtighed: det sociale, det miljømæssige og det økonomiske ben. Indstillingen skal omhandle bæredygtighed og byggeri. Vær opmærksom på bedømmelseskriterierne:

 • Have gjort en bæredygtig forskel
 • Være et eksempel til efterfølgelse
 • Have givet inspiration til byggebranchen

Evt. link til hjemmeside og billede
Her kan indstillingens hjemmeside angives. Der kan ydermere tilføjes et billede, hvis dette synes relevant.

Kontaktinformation på indstilling
Her skrives et navn SAMT email eller telefonnummer på den person eller kontaktperson til det produkt, du har indstillet. Såfremt indstillingen bliver nomineret til Det Bæredygtige Element 2018, kontakter InnoBYG den nominerede direkte.

Indstillerens navn og e-mail
I forbindelse med indstillingen godtages anonyme indstillinger ikke. Der skrives derfor navn og e-mail på dem der har udarbejdet indstillingen. 

DER ER LUKKET FOR INDSTILLINGER

Deadline for indstillinger er den 5. oktober 2018, kl. 12.00.