Det Bæredygtige Element 2015

Det Bæredygtige Element 2015

DBE vinder 2015

Tillykke til Logik & Co. som er årets vinder 2015!

Banner

Bæredygtigt byggeri kan være en diffus størrelse! Er det bæredygtigt, når alle byggematerialer er økologiske? Når energiforbruget stemmer overens med beregningerne? Skal byggepladsen være energieffektiv? Må materialerne transporteres langvejs fra? Og er det en forudsætning, at indeklimaet er godt før byggeriet er bæredygtigt?

Spørgsmålene er mange og det samme er definitionerne. Men et faktum er, at i alle forsøg på at bygge bæredygtigt, har nogen - eller noget - gjort en forskel, som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse! Der har med andre ord været "et bæredygtigt element". Det kan være en ildsjæl, som har haft bæredygtighed med i designet, bygherren, som har valgt certificerede materialer, entreprenøren, som har insisteret på, at alt lys er slukket, når byggepladsen forlades, et udvalgt produkt som bidrager til et grønnere byggeri - eller et helt andet element, som har spillet ind og gjort byggeriet mere bæredygtigt.

Alle disse "bæredygtige elementer" fortjener en pris for at gøre en forskel. Building Green og InnoBYG har valgt at belyse en række af disse elementer og hædre et af dem med prisen for Det Bæredygtige Element.

Sidste års vinder
Sidste år indstillede branchen 12 stærke finalister til prisen, og vinderen blev Gamle Mursten, der med deres unikke rensemetode af gamle mursten sørger for at byggeaffald genbruges, og sparer miljøet for unødig CO2-belastning. De modtog en præmie af TagTomat, som de valgte at videregive til Center for Uledsagede Børn. Du kan læse mere om sidste års vinder her.

11

Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects og formand for juryen, overrakte prisen til Det Bæredygtige Element 2014: Gamle Mursten

Hvem skal nomineres til Det Bæredygtige Element 2015?
Igen i år indtager Building Green og InnoBYG konferencescenen og hædrer Det Bæredygtige Element 2015, når prisen overrækkes på Building Green, der afholdes den 28. og 29. oktober 2015 i Forum.

I har nu mulighed for nominere det element, I mener fortjener prisen. Det Bæredygtige Element skal kunne leve op til følgende kriterier:

  • Have gjort en bæredygtig forskel
  • Være et eksempel til efterfølgelse
  • Have givet inspiration til byggebranchen


Juryen består i år af følgende medlemmer:

Tina Saaby Madsen - Københavns Kommune
Niels Bjørn - URBAN
Signe Kongebro - Henning Larsens Architects
Harpa Birgisdottir - SBi
Lone Feifer - Velux
Kasper Lynge Jensen - InnoBYG

Har du spørgsmål, kan du kontakte InnoBYG på tlf: 72 20 29 89 eller innobyg@teknologisk.dk

**Indstillingen lukkede 15. september**

De indstillede og nominerede til Det Bæredygtige Element

De indstillede til prisen

De nominerede til prisen

Læs fagjuryens motivationstale for valg af årets vinder