Invitation

Bæredygtige bygninger fra ide til genbrug

  • -

  • IDA Conference Kalvebod Brygge 31 - 33 1780 København V

Fremover vil bæredygtighed og holdbarhed være i fokus ved mange projekter, herunder hvordan kan vi genbruge byggematerialerne (cirkulær økonomi). 

En bæredygtig fremtid stiller særlige krav til byggebranchen. Fremtidens byggeri skal nemlig kunne skilles ad, så komponenter og materiale kan bruges igen og igen. Samtidig skal løsningerne udlede så lidt CO2 som muligt. På dette arrangement ser vi på renovering af eksisterende byggeri, som fremover vil være et stort området for byggesektoren.

Regeringen har i september 2018 lanceret en strategi for genbrug og cirkulær økonomi, hvor bygge- og anlægsbranchen skal være en af de centrale aktører. Også Europa-Kommissionen har i december 2015 vedtaget en handlingsplan for cirkulær økonomi.

Cirkulær økonomi bygger på genbrug af byggematerialer, helst på en sådan måde, at materialerne i løbet af deres livscyklus ikke mister værdi, men tværtimod beholder sin værdi, eller endda øger den i takt med, at de bliver brugt igen og igen. Når man taler cirkulær økonomi i byggeriet, er det centralt, at det tænkes ind både ved renovering, nedrivning, og ved opførelse af bygninger.

InnoBYG, DI Byg samt Forbundet Arkitekter og Designere er medarrangører af eventet.

Læs mere og tilmeld dig her