Invitation

Building Green Aarhus, 2020

  • -

  • Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus

 

OBS: Arrangementet er desværre aflyst på grund af coronavirus.

Der er mange valg og dilemmaer for at skabe bæredygtigt byggeri og arkitektur i 2020. Den 25.-26. marts 2020 kan du være med til Building Green i Centralværkstedet i Aarhus og få sat fokus på netop de bæredygtige valg. Du kan blandt andet høre mere om:

Materialevalg og målbarhed • Datidens præg på fremtiden • Den efterspurgte bæredygtighed

Til Building Green får du inspiration til bæredygtigt byggeri og arkitektur. Du kan opleve inspirerende talere fra ind- og udland på 3 scener, der taler om bæredygtige valg inden for byggeri og arkitektur i 2020. Du kan også møde over 70 udstillere, der står klar til at vise deres bæredygtige produkter og grønne løsninger til byggeriet frem til dig.

InnoBYG er med i Aarhus - se hvilke events vi afholder her:

26. marts kl. 09.25-10.25 på Central Stage
Det bæredygtige dilemma
Hvordan bygger man bæredygtigt? Det spørgsmål kan være vanskeligt at svare på og svaret er ikke altid sort eller hvidt. I forsøget på at svare, vil den der ønsker bæredygtige løsninger ofte blive stillet overfor at træffe valg, som potentielt kan skabe et dilemma. Det kan være funktion versus æstetik, materialeenergi versus driftsenergi, naturlig versus mekanisk ventilation, naturlig versus kunstig belysning, automatik versus brugerstyring eller noget så essentielt som renovering versus nybyg.

På Building Green i Aarhus inviterer InnoBYG en række eksperter og specialister på scenen til en sofasamtale om de bæredygtige dilemmaer og de udfordringer, som dilemmaerne repræsenterer i den grønne omstilling. De bæredygtige dilemmaer stilles af aktører fra bygge- og anlægsbranchen, som dagligt udfordres af at træffe valg med afsæt i et dilemma – enten som bygherre eller som rådgiver.

Vær med i samtalen, som også giver mulighed for tilhørerne for at deltage. Vi indleder sofasamtalen med et bæredygtigt valg, som havde store konsekvenser for Aarhus Kommune som bygherre. Mød Projektleder hos byggeafdelingen i Teknik og Miljø, Bente D. Sejersen, som også stiller det første dilemma til panelet. Øvrige dilemmaer stilles af Lars Qvist, Arkitema og Gitte Gylling H. Olesen, Rambøll.

Sofasamtalen faciliteres af Niels Krause-Kjær.

26. marts kl. 14.25-15.25 på Central Stage
Byg med træ – allerede i dag!
De seneste år har der været stort fokus på træ som byggemateriale i Danmark. Og med god grund. For i Danmark har vi ikke tradition for at bruge træ på lige fod med andre byggematerialer, som de fx gør i Norge og Sverige. Men det skal ændres – og den ændring er allerede i gang. 

En vigtig forudsætning for at bygge mere med træ er, at vi forstår at anvende materialet rigtigt og at vi behandler materialet korrekt undervejs i byggeprocessen. Gør vi det, kan vi med succes anvende træ både i enfamilieshuse, i modulbyggeri og til boligbyggeri i større skala. 

På Building Green i Aarhus viser vi tre gode eksempler på træbyggeri og inviterer til debat om at anvende træ mere, bedre – og ikke mindst uden at begå de klassiske fejl, når vi bygger med træ i Danmark. Mød en række af dem, som går forrest når det gælder træbyggeri – og deltag i debatten om fremtidens og nutidens træbyggeri.

Du kan tilmelde dig Building Green allerede nu - ses vi?