Building Green Aarhus

Building Green Aarhus

  • -

  • Building Green, Aarhus afholdes på Centralværkstedet + Smedien: Værkmestergade 7-9, 8000 Aarhus C

I 2017 afholdes Building Green for første gang i Aarhus. Messen finder sted d. 29.-30. marts 2017, på Centralværkstedet i Aarhus C.

Building Green, Aarhus har ligesom afholdelsen i København fokus på bæredygtige løsninger til byggeriet. Der vil naturligvis fortsat indgå et omfattende og aktuelt konferenceprogram, som i Aarhus indeholder keynotes fra ind- og udland samt mange større debatter og cases. Udover programmet på scenerne byder Building Green, Aarhus på “Building Innovation” – det store innovationsområde hvor nye ideer pitches. 

Tilmeld dig allerede nu! Det er gratis deltage på Building Green, Aarhus. Du kan tilmelde dig her.

Netværksmuligheden “Green Connection” følger også med til Aarhus. Tilmeld dig her   

Læs mere og se programmet her


InnoBYG er også med i Aarhus

InnoBYG er VIP partner på Building Green i Aarhus og vi afholder to debatter undervejs. 

Den 29. marts kl. 9.45-10.30
Genbrug er genialt - men kan det gå galt?
De seneste år er der kommet mere og mere fokus på at genbruge og genanvende byggematerialer. Det er en god idé både for pengepungen og for miljøet. I stedet for at bruge energi og økonomi på at producere nye byggematerialer er det langt mere fornuftigt at se på, hvilke dele af det eksisterende byggeri, der kan indgå som komponent i det nye byggeri. Men som altid skal man passe på med at lægge alle æggene i én kurv – og i forhold til genbrug/genanvendelse er der også ting det er vigtigt at være opmærksom på. Kan det fx altid betale sig miljømæssigt at genbruge? Hvordan håndterer vi, at skadelige stoffer i eksisterende byggematerialer ikke kommer ind i byggeriet igen? Og er der overhovedet mulighed for at få leveret nok materialer eller er der en risiko for, at vi løber tør midt i byggeri. Disse dilemmaer og udfordringer ser vi nærmere på når InnoBYG i samarbejde med VIA University College, inviterer til debat på Building Green i Aarhus.

Mød bl.a. spændende profiler fra videninstitutionerne og fra erhvervslivet til en god debat om emnet.


Den 30. marts kl. 13.00-13.45
Historiske byggematerialer – er de fortid eller moderne bæredygtige løsninger?
Kalk-mørtel som binder til tegl og til puds, lerstampede gulve, tang-tage og stråtage er elementer af den danske byggetradition, som begynder at blive ”genopdaget”. Det sker blandt andet fordi den bæredygtige agenda bevirker, at byggebranchen begynder at se på andre alternativer end dem, der har været brugt de sidste 20-50 år.

I samarbejde med VIA University College inviterer InnoBYG til oplæg om emnet ved Birgitte Tanderup Eybye. Birgitte er nylig Ph.d. stipendiat fra Arkitektskolen i Aarhus. Titlen på Birgittes Phd. er: ”Bæredygtighed i Danmarks førindustrielle bygningskultur og dens aktuelle relevans”. Birgitte vil fortælle om nogle af aspekterne fra hendes forskning og vil facilitere en debat om, hvad vi kan lære fra tidligere tiders byggetraditioner i det moderne bæredygtige byggeri.

 

Vi arrangerer desuden Building Green Connections, så der bliver også mulighed for at booke B2B møder, når Building Green kommer til Aarhus!