BYGGERIETS NYE MATERIALER

BYGGERIETS NYE MATERIALER

  • -

Dansk-tysk bæredygtighedskonference med fokus på innovative byggematerialer og bionik.

Dansk-Tysk Handelskammer inviterer i samarbejde med InnoBYG byggeriets professionelle til en konference med fokus på innovative byggematerialer og bionik. Vi stiller også skarpt på bæredygtighed i Tyskland og Danmark.

Du får mulighed for at netværke, sparre med og blive inspireret af brancheeksperter, dygtige producenter og arkitekter fra Tyskland og Danmark.

Hør oplæg fra Werner Sobek Group, Mikkelsen Group, Bionikzentrum, DTU, Green Building Council, Energiewaechter GmbH, samt tyske producenter af innovative byggematerialer (læs mere om dagens oplægholdere nedenfor).

Praktiske oplysninger:
Tid: 5. maj 2015, kl 9:00-16:30
Sted: Dansk Designmuseum, Bredgade 68, 1260 København.
Pris: 350 kr for ikke-medlemmer, 200 kr for medlemmer af InnoBYG
Arrangementet foregår på engelsk.
Målgruppe: arkitekter og rådgivere, samt byggeprofessionelle med interesse i energieffektivt byggeri og innovative byggekomponenter

Se dagens program

Tilmeld dig her

Book et møde med en tysk producent!
Er du rådgiver, og har du en særlig interesse i tyske producenter af energieffektive produkter? Så har du nu mulighed for at booke et møde med en tysk producent, som er i Danmark i forbindelse med arrangementet. Du kan udover at møde virksomhederne på konferencen, også mulighed at booke et besøg med en af dem, i dagene omkring konferencen.


Læs mere her

Dansk-Tysk banner 

Læs mere om dagens oplægsholdere:

Dr. oec. HSG Karl-Heinz Oeller, bestyrelsesformand i Center for international bionik i München (Internationales Bionik-Zentrum). Dr. Karl-Heinz Oellers forskningsaktiviteter har bl.a. fokus på management kybernetik samt bionik, og deres praktiske anvendelse gennem analyse og udformning hos organisationer.

Kypernik er teori om styring og kontrol i maskiner, dyr og mennesker. Derudover omhandler studiet af naturlige eller designede systemer, som regulerer sig selv ved hjælp af information og tilbagekobling (feedback). Dr. Oeller har eksempelvis anvendt den kybernetiske tankegang og kybernetiske koncepter i en schweizisk indretningsvirksomhed, som var førende inden for udvikling og produktion af integrerede lyssystemer og lofter.

Center for international bionik

Dr. Frank Heinlein, Direktør Business Communication i Werner Sobek Group GmbH. Dr. Frank Heinlein har siden år 2000 stået for virksomhedskommunikationen i Werner Sobek gruppen, fra 2008-2013 var han desuden aktiv som strategisk rådgiver hos DGNB. Siden 2013 har han været direktør hos det almennyttige E-lab projekt GmbH, som i samarbejde med Werner Sobek og øvrige projektpartnere opfører et fremadskuende forskningsprojekt i Weißenhof kvarteret i Stuttgart.

Werner Sobek Group

Markus Winter, konsulent hos energiewaechter GmbH
Markus Winter har siden august 2014 været konsulent hos rådgivningsvirksomheden Energiewaechter GmbH i Berlin, som arbejder tæt sammen med det tyske erhvervs- og energiministerie. Som projektleder er han ansvarlig for eksportinitiativerne, der handler om energieffektivitet og vedvarende energi i regionerne Europa og Asien.

Energiewaechter GmbH

Torben Lenau, Lektor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Torben Lenau is Associate Professor at the Technical University of Denmark where works with product design, biomimetics and bio-inspired design. He is involved in research projects on photonic applications inspired by insects and diatom algea, on plant-inspired motion for solar tracking and daylight regulation, on drug delivery inspired by mosquitos and on low cost dry sanitation. He has developed a methodology for how to approach nature while designing and teaches a very popular master course on the topic.

DTU

Lau Markussen Raffnsøe, konsulent hos Green Building Council Danmark og en central aktør i udviklingen og tilpasningen af DGNB systemet til Danmark. DGNB er en tysk udviklet certificeringsordning for bæredygtigt byggeri.

Green Building Council  

Stig Mikkelsen, arkitekt og indehaver af Mikkelsen Group. Tegnestuen har et særligt fokus på at udfordre bygningsdetaljer og materialers performance. For eksempel i et højisolerende vindueskomponent eller en tekstiloverdækket cykelarena.

Mikkelsen Group