InnoBYG og InnoMT seminar

InnoBYG og InnoMT seminar

  • -

  • Building Green Messen 2013, Balkonen på første sal

  • FORUM Copenhagen, Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg C, Danmark

BG 2013 

Deltag i InnoBYGs seminar på Building Green. Seminaret afholdes i samarbejde med Innovationsnetværket for Miljøteknologi, InnoMT. 

Seminar om genbrug af byggematerialer

På seminaret kan du blive klogere på nogle af de spørgsmål, der dukker op, når man arbejder med genbrugsmaterialer i byggeriet i indkøb såvel som på byggepladsen.

Hør oplæg fra indkøbschef og medejer, Tom Jørgensen fra Genbyg. Genbyg er en tømmerhandel, der arbejder for at udbrede især brugte og nye miljøvenlige byggematerialer. Bygge- og anlægsbranchen producerer mere end 25 % af Danmarks samlede affaldsmængde - eller ca. 3,5 mio. tons årligt og Genbyg arbejder for at mindske den affaldsmængde og spare på energi og nye ressourcer. 

Fra Egen Vinding og Datter, er der oplæg fra Lars Koefoed Jørgensen, en af 8 stiftere af Egen Vinding og Datter i 1980 og direktør i flere af organisationens selskaber. 

Lars Koefoed Jørgensen fortæller bl.a., hvordan virksomheden har arbejdet målrettet med genbrug i byggeriet gennem 33 år og om mulighederne i de konkrete materialer: De "direkte" genanvendelige, de "industrialiserede" og de "upcyclede". I oplægget kommer Lars Koefoed Jørgensen omkring både økonomi, miljø, samfundets interesser samt erfaringer og viden fra Upcycle House i Nyborg.
 
Fra Copenhagen Cleantech Cluster (CCC), præsenterer udviklingschef Thomas Alstrup resultaterne af innovationsplatformen for ressourceudnyttelse, forebyggelse og håndtering af fremtidens bygge- og anlægsaffald. Igennem et halvt år er der i innovationsplatformen arbejdet intensivt med at kortlægge potentialer for innovation i håndteringen af byggeaffald.

Fra Teknologisk Institut, svarer faglig leder i bygningsundersøgelser og indeklima, Martin Nerum Olsen på, hvilke miljøskadelige stoffer man skal være opmærksom på, når man bygger i genbrugsmaterialer? Hvad er PCB og hvorfor er det så farligt? Hvad er sekundær og tertiær forurening og er det muligt at identificere PCB-forekomster ud fra kendskab til byggematerialer og bygninger? Hvilke retningslinjer findes der på nuværende tidspunkt omkring de miljøskadelige stoffer og hvordan håndteres dette i praksis? Og sidst, men ikke mindst, hvordan undgår man at overtræde love, regler, retningslinjer og andre restriktioner i et meget komplekst myndighedsområde omkring de miljøskadelige stoffer?

Det er gratis at deltage i seminaret, men tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejning. 

Tilmelding 

 

Det praktiske

Der er gratis adgang til Building Green Messen og til seminaret. Deltagelse i mødet kræver registrering på messen. Registrer dig som deltager på messen via link længere nede.

Mødet afholdes i Forum på balkonen på første sal, og det er gratis at deltage for alle.

Mød os også på vores InnoBYG stand #36, ved siden af Building Green Connections - vores store matchmakingområde.

OBS: Hvis du har tilmeldt dig og ikke kan deltage alligevel, så husk at melde fra. Det koster 300 kr. for no show.

Registrer dig som deltager på Building Green Messen
(det er gratis og en forudsætning for at deltage i seminaret)

Tilmeldingsfrist er mandag den 7. oktober kl. 12